Любители на кучета - 106

• 29 458
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • о`майна лунна нощ е
Следи насоките на производителя на храната и препоръките на ветеринарите. Не прехранвай. Подрискват се, повръщат и пак са гладни. По-добре е една идея по-слабо, отколкото изначално буре, което расте повече от необходимото, а скелетът и мускулите не могат да смогнат на свръхтеглото и се деформират необратимо.

# 661
това с количеството храна е трудно наистина. има много лакоми кучета, които са склонни да изядат света, други са много умерени. аз следя препоръките най-общо. моето горкото е било хранено на два дни веднъж със суха храна на клевър, подозирам и като малко. нямам думи. сега има едно основно хранене на ден около 4 процента от теглото, като поне половин кг е месо/карантия. обаче я гледам, че се поразяде и е склонна да хапва още. но е кастрирана и ме е страх да не стане дуднда.
преди имахме каракачанец. ядеше свръх малко и бавно, не се интерсуваше особено от храна, а не беше мършав. за разлика от една доберманка, която засмукваше неконтролируемо всичко за секунди и ядеше повече от него.
ТуиГ, да, и аз мисля така. и за кучетата, и за децата. по-добре малко по-слабички.

# 662
Давам горе-долу количеството, което е зададено от производителя. Макар че напоследък, откакто нямам кухненска везна, храня на око. Не забелязвам да не му е достатъчно, даже сега в жегите е позагубил апетит и се сеща да яде късно вечер. Наградки, кашкавал и кренвирши, обаче, не отказва никога, де.
Откакто сме двамата с него, няма глезотии, макар че сега ще ходи на татин и бабин дом, та ще си отживее момчето - консервички, сиренце, омлетчета... Така преди седмица им го бях оставила, те се чудят що не иска да яде това момче, ама като ми описаха какво е погълнал преди това, на негово място и аз нямаше да искам да помириша храна Satisfied
Кастриран е и даже е малко слабичък.

# 663
Като се заговорихте за хранене, да попитам нещо и аз-как е акото на вашите любимци?
Питам, защото имам кученце-почти 4 кг, което яде малко гранули+месо/пушка или свинско, сварени/. Почти винаги акото е меко, но понякога е оформено, понякога е като разстройство. Първото ако за деня е оформено, после е като разстройство... Питала съм ветеринари, казват ми, че кучето не бива да яде човешка права, а само гранули. Да, де, ама диването чисти гранули не иска. Гладува по два дни, направо ми къса сърцето. Та, имам ли основание за се притеснявам, заради мекото 💩?

# 664
Прави са ветеринарите. Ако му даваш месо, го вари без подправки и не смесвай готвено с гранули. Единият вариант е да започнеш само готвена храна да му даваш (както споменах, без подправки), другия да го оставиш да погладува малко и да видиш как ще прояде. Тоя мач с Денис съм го играла - все чакаше нещо по-вкусно от гранулите и отказваше да ги яде. Накрая забранихме на бившата ми свекърва да му дава каквото и да е, докато не си ги изяде. Постоя гладен 3 дни, после тичаше след купата.

# 665
  • Пловдив
Моят принц Саске е пословичен с отказа на всякаква кучешка храна, кокали, добавки, наградки и всякакви там други неща. Сега почти не давам човешка такава. Седи гладен, колкото да не умре лапва по някоя гранула. На ден му се събират макс по 200 гр, при посочено количество 400 гр.
Ака твърдо по два пъти на ден, ама малко. Мършав е много.
Основната ми грешка е, че оставям гранулите в купата - ходи чопни малко, след някой час пак. Сега съм решила да пробвам 15 мин тактика. Слагам и след 15 мин. прибирам. Кой ял ял.
Единственото, което ме притеснява, че е на 7 месеца и сега расте.

# 666
  • София/Севлиево
Рекс яде 3 пъти на ден по 80-90 гр на порция гранули или консерви.Имам купичка и везна и му ги меря.От няколко дни бойкотира гранулите,но примесени с малко консерва или извара ги хапва.Изварата е единствената човешка храна,която давам...Днес си отмъкна от масата две парчета чоризо,за което отнесе караница от ММ.Акото е твърдо и оформено,килограмите му са 10 (мерих го миналия понеделник).

# 667
Моето е голям лакомник.
Само да види, че приготвям гранулите и се започва едно скачане, въртене на опашка, чак потреперва.
Ако усети, че се яде без него следва лай и настоятелния му поглед направо те пронизва Grinning
Развъртя ли се в кухнята, пак идва да провери какво се случва.

Само веднъж се случи да повърне от преяждане. Бях го оставила при познати, че ме нямаше повечко време и цяяял ден му давали наградки Rolling Eyes  Вечерта повърна 2-3 пъти.

# 668
Малко преди мечо да остане без уши Grinning

За храненето - от 2 до 4 месеца - 4 пъти на ден, 4 - 6 - 3 пъти, след което сутрин и вечер. Яде само нейните си гранули и ако се докопа до тези на котките 😂. На 8 месеца някъде достигна тегло от 7,300кг. и не е мръднала. Толумбеста ми е малко, в смисъл, че не се напипват ребра, но аз така си я харесвам.

# 669
Нашествието на малките

Ето тези 5, а по едно време станаха 6 малки нашественици днес обгрижваха Хари поне 10 минути. А тя има огромно търпение към деца. Дори бих казала, че се радваше на вниманието. Такова мачкане и дърпане падна... аз не бих издържала на нейно място Simple Smile

# 670
Nelika, супер, че е толкова търпелива. Моята не обича деца - лае ги, мисля, че би ухапала даже Sad Иначе е готова да позволи на всеки да я погали, но дете ли е, дори по-голямо - не...

# 671
Айра не харесва хора с шапки.Много лае по тях.Как ще я представим на кралицата се чудя?!

# 672
  • София/Севлиево
Рекс не хареса класната на синът ни-спука се да я лае по време на една видео презентация.Добре,че бе на запис.За пръв,и последен засега,път реагира тъй на човек...
И да се оплача-не знам къде ходят на разходка с ММ,но два дни поред ми го връща целия омазан с л@йна...Има ли отучване от въргалянето в тях?

# 673
  • Пловдив
Аканата работа е голямо бедствие.
Шошко се търка в хапки, които му давам като награди. Лапа хапката, плюе я, въргаля се върху нея и после я изяжда.
Въргаля се върху неочакавани места - както си души и изведнъж се тръшне театрално и почва да се търка. Rolling Eyes

# 674
И Арчи така първият път като го водихме на вилата се овъргаля в една тор. Миризмата беше чудна.. с маркуча го къпахме тогава и като се прибрахме с кучешки шампоан. И след това даже се усещаше лек полъх..Smile

Общи условия

Активация на акаунт