Изтъркаля се и ОСМИ клас, за ваканция настъпи час

• 29 427
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Бяхме на очен. За щастие след ДО няма драматично разваляне на зрението. Даже напротив, учудих се колко добре вижда на таблото и без очилата, които са с 0,75 на лявото око. За пореден път ѝ обясниха, че окото е мускул и трябва да се тренира и не е нужно да се отказва от телефон, но да редува гледане наблизо с гледане в далечина.

Миналият път като ходихме на очен, му каза в прав текст, че няма такъв филм с нарушаване на зрението заради електрониката, до голяма степен си е до ген. Flushed
И нас като деца ни плашеха, че ако четем много ще ослепеем, но това според мен си е останало от четенето на свещи, което вече сигурно вреди (не че съм толкоз стар, де Stuck Out Tongue Winking Eye.) И аз съм чел денонощно, но си бях ок със зрението до последно.
Съвременните екрани имат доста защити и щадящи зрението функции, проблемът е дългото взиране в една равнина, което важи и за хартиената книга. Така че може и да има логика в твърдението на доктора. Предишната пък лекарка беше точно на противоположно мнение, но там имаше и цел да се минат някакви упражнения за успокояване на очите на някакви апаратури срещу 50.00 лв., прекарваше всички деца, та не съм сигурен в твърденията й.
За година обаче си вдигна диоптъра, но вероятно си е нормален процес.
Това с упражненията в нета наистина ли работи?

# 331
Филифльонка, да ..и от темата и от десетокласниците, а и от други източници го чувам. Включително и това, че се готви промяна на някакви наредби (не претендирам да се изказвам точно)
И да със сигурност, ако така се развият нещата и някой се върне назад ще се окаже, че е можел да има друг шанс

# 332
  • нейде там, където ....
Без да задълбавам в чл. и ал., но мисля, че профилите, избрани след седми клас, си остават. След десети може да се добави друг, но не и те да се махнат. Поне според сега действащите наредби. Иначе първата молба за смяна на биологията с друго сигурно щеше от нас.

# 333
  • София
Ха-ха, Пате, при нас в прав текст каза докторката, че диоптрите не са оправдание за нечетене и неучене. Аз от екрана хич не се притеснявам. Плаши ме забиването на нос в телефона (от прекалено близо). Освен това много обича да си затъмни хубаво стаята с пердета и тогава да седне да рисува, че иначе не си виждала цветовете добре от греещото слънце. Та го докарва почти като четене на свещ.
За упражнения на Норбеков или на кой да е мога само да се смея. Тя няма да седне да си направи упражненията за сколиозата или да си наклепе 2-3 маски за проблемната кожа, пък ще седне да прави упражнения за 0.75 на едното око. Мързелът е велик.

# 334
До колкото разбрах във 2АЕГ наистина са дали възможност на 10 клас да сменят3 и 4 ПП. Дали са им да попълват заявления със следните варианти: МАт + Физика, МАт + ИТ, Х+Био и Бел+История (дано не бъркам). Незнам на какъв принцип ще ги разпределят, ако са повече деца с еднакви желания, най-вероятно по успеха им по съответните предмети и дали всяка следваща година ще са тези профили. Може би имат липса на някои преподаватели или просто са осъзнали, че толкова ранно профилиране (след 7 клас) е неудачно. Аз също мисля, че така децата ще се стимулират повече, за да учат по-сериозно по предметите, които са им интересни, за да бъдат в профила, който искат.

# 335
  • Plovdiv
Честити деветокласници Hug
Леле, хвана ме неподготвена. JoyJoy Направо не е за вярване, но е истина. Вече. Hug
Защо имам усещането, че го прескочихме, този осми клас. Grinning
Ами, честити да са ни.Sunglasses

Нещо да говорят за събиране и подарък на класната при вас. Може би тези, които ще се разделят, ако следващата година са с други учители.  Само си писаха вчера и... мълчание. Чак ми идва да се намеся, но ще ме смъмрят.

При нас джобовете са разтегателни. Не ми се нрави, но може би скоро ще се преборя.
Няма банкова карта, все още. Но, аз съм за тях и с двете ръце. Абе, ние не го ли говорехме вече това. Спомням си, че ви обяснявах, че е добре като имат вече редовна, да е с две пластики. За резерва, както се казва и против разсеяни хлапета. И ако може и да е във вашата банка. Преводите са мигновенни.

Диоптрите са ни ок. При нас обездвижването е проблем. Беше слаб, още по-слаб стана. В неделя ходихме да пояздим малко, аматьорски. Освен, че слънчаса, то не се беше показвало три месеца навън, го заболя гръбнака и  тазобедрените стави. Е, верно, че му мина за ден, но..
Спешно ще трябва да мислим нещо за оправяне на положението.Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 17:32 от N i y a

# 336
  • София
Днес бяхме при лл за медицинско за 7класничката и резултатът от ДО и забранените тренировки по време на ИП е, че както лл се изрази "е пуснала килограмите да тичат пред нея". Тя разбира се се нацупи и заяви, че минава на диета, но ще видим колко ще трае.

# 337
Честити деветокласници и от мен! Flowers Hibiscus
Не ми се вярва, че свърши тази така невероятно шарена и вълнуваща година.
Останаха заниманията с диетата и по немски, засега и двете вървят успешно - свалила е 4 кг, не се оплаква и все още е мотивирана. Обмисля и плуване отново, макар аз малко да се притеснявам.
Карта няма, предстои вадене през лятото. По колко броя резервни дават? Joy Карта за градски транспорт си вади най - редовно самичка, постоянно я губи с репликата - сигурна съм, че я сложих в калъфа на телефона. Има сума ти портмонета, никога не ги ползва. Толкова е завеяна, че няма накъде повече.

# 338
August74, точно така, дадена е отново възможност за избор, май ще ги разпределят по успех. И въпреки това при седмокласниците отново са задали трети профил, а за някой паралелки и четвърти. А ако се разгледат профилите във файла с кодовете на паралелките се виждат дори повече четвърти профили и промените в сравнение с миналата година -  при едната паралелка с немски мат е комбинирана с физика, а при паралелката с руски е комбинирана с ИТ. Което е аналогично с предложенията към десетокласниците.

# 339
  • София
Толкова е завеяна, че няма накъде повече.
А, има, има! Joy Да припомням ли онзи случай, когато се разхождахме на остров Капри и щерката ми звънна да ме пита дали мога да я взема от МОЛ-а? Обстоятелството, че вече 3-ти ден сме в Италия, силно я изненада. Smirk

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 20:02 от sanaka

# 340
Ооох, спомням си го това! Joy
Днес излизам сутринта и пускам една пералня - моля я, най - учтиво, да я простре, като все пак се се съсредоточи и раздели дрехите горе - долу една от друга. Преди малко се прибирам, а пералнята още мига( тя свири пронизително и то дълго време), а наборката най - невъзмутимо ме пита: е, да не би да имам и краен срок?!

# 341
Перличке, ама тя не е забравила. Просто тийновете не бързат.

# 342
Пате, назад си писах резултатите от Норбеков, имам и мед прегледи преди и след, имам и фактури за новите очила - доказателства да искаш... Оправдания обаче всеки може да си намери. Затова платих курса - водих младежа, а аз облажих непредвидено от детския курс. Естествено че след това упражнения самостоятелно не сме правили - мързелът е велико нещо!

# 343
  • София
Това с пералните е класика и при нас. Колкото пъти я помоля, толкова пъти е отложила неопределено дълго. Веднъж сглупих и казах: "Или ти, или баща ти да прострете" и като се прибрах: "Ама аз не разбрах аз или тате" Simple Smile Взех да моля сина, че той не отлага - гледа да отметне това, което му тежи. Ама той пък как простира ... въображението не може да ви стигне да си го представите Stuck Out Tongue Winking Eye

Но до тук Санакината щерка ми печели приза за най-отнесена от вихъра.

# 344
Това с пералните е класика и при нас. Колкото пъти я помоля, толкова пъти е отложила неопределено дълго. Веднъж сглупих и казах: "Или ти, или баща ти да прострете" и като се прибрах: "Ама аз не разбрах аз или тате" Simple Smile Взех да моля сина, че той не отлага - гледа да отметне това, което му тежи. Ама той пък как простира ... въображението не може да ви стигне да си го представите Stuck Out Tongue Winking Eye

Но до тук Санакината щерка ми печели приза за най-отнесена от вихъра.
Класика, отлага простирането до последно наборката. А синът ти зная как простира, виждала съм моя. Запазват формата от центрофугата дрехите  Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт