Изтъркаля се и ОСМИ клас, за ваканция настъпи час

• 29 429
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Моят има портфейл.
Карта не съм му изваждала, струва ми се незрял за такава идея.
Може би по- натам, ще помисля.
Продължавам да се чудя, какво да го правя през август. Не ми се иска да си губи времето в лежане и обикаляне безполезно на квартала.

# 316
  • София
Момчетата с порфейли ли ходят? Моят бута всичко по джобовете или в калъфа на телефона.
Сина ми и калъф на телефона няма. Всичко е по джобовете.

# 317
Девойките са фръц-фръц. Наред с раниците носят малки чантета с дълги дръжки, държачи на телефон, слушалки и документи. Това е още от старото училище. По-късно, гледах, че зарязват раниците и тръгват с откровено дамски чанти.

# 318
Добро утро,
Моят син е с портфейл отдавна и карта съм му извадила, за да му е удобно когато пътува. Засега няма проблем с изгубване на пари или вещи. Ходи с малка раничка, за да си ги носи през лятото. През зимата ги пъха по джобовете на якето.

# 319
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Та девойката изкарах карта в Райфайзенбанк заради стипендията. Имах затруднения, защото нямаше навършени 14годинш и лична карта. Дневния лимит е 50лв, седмичния не помня. Няма такса за теглене, но да проверка на наличност има.

# 320
Сиси, коя е книгата за парите?
Моята има две дебитна карти. Училището  им издаде на Общинска банка. Поне не им носим документи за сметката. Малко преди началото на уч. година й бях извадила на Експрес банк. Според мен прекалено обича да харчи.
бтв Второ училище също има много интересен девиз. Нещо че се казва Второ, но иначе е върхът.

# 321
  • София
Някои девойки може и да са суетни Grinning  Моята има голям портфейл, който да побира всички карти, ключове, пари и телефон. Че като го загуби да загуби всичко накуп Wink На практика обаче завираше картата за ГТ и 10лв. в калъфа на телефона, защото смартфона-a е срастнал към лявата и ръка (не се шегувам, последно я видях да го държи с лявата, докато с дясната си миеше лицето).
Картата няма да пълним с джобни, нито със спестявания. Тя е за стипендии и пари изкарани във файвър и именно за електронни продукти, които иска да си купува онлайн във връзка с рисуването. Така си затваря цикъла на независимост в тази насока. От нея си зависи как и колко ще се развива.

# 322
  • нейде там, където ....
Благодаря за пожеланията, ако успея, ще почерпя тук поне с тортичката от вчера. Днес ще купуваме подаръкЪт, за почти всички поводи през тази година. Може би чак за Коледа ще се класира.

Наборът няма карта, дори за стипендии. Нямаше 14 години и предложенията бяха за допълнителна карта към моя сметка, с повечко такси и се отказахме. Идеята да си събира там парите е добра, но се опасявам, че така ще ги харчи повече, отколкото когато даваме кеш. Сега просто си ги прибира и се размотава със стотинки по джобовете. Голям е спестовник. Има портфейл, но не го ползва.

Всеки момент ще свърши последния час за тази учебна година. Освен да си пожелаем следващата да започне по един по-традиционен начин и весела ваканция до тогава!

# 323
  • София
Виждам, че вчера сте дискутирали 1 СУ. Наборката беше там в периода 5-7 клас. За начален и прогимназиален етап си е супер. За гимназията нямам мнение, защото те учеха в обратната смяна на прогимназията. Не съм чула и видяла за проблеми с дисциплината, даже си мисля, че доста строго си беше всичко. От класа на наборката само едно девойче остана в гимназията. Синът на колега на съпруга ми завърши там гимназията и нямаха оплаквания. Гледам обаче, че баловете от приемните кампании като цяло са по-ниски от други гимназии.

Моето мнение е, че ако се държи на сравнително качествено образование, не бива да се плаши човек от пътуването. Когато каката беше в 8 клас живеехме в покрайнините на София и пътуваше по час и нещо в едната посока до ФЕГ, сменяйки 3 превозни средства - съответно много ранно ставане сутрин и много късно прибиране вечер. После купихме друго жилище и се преместихме в по-комуникативен квартал.

За дебитните карти - наборката се заима с карта на Райфайзен банк. Извадиха им ги от училището заради стипендиите. Инсталирала си е приложение и си следи всичко. Чувства се вече голяма Simple Smile

# 324
  • София
Момчетата с порфейли ли ходят? Моят бута всичко по джобовете или в калъфа на телефона.
Да.
А заради портфейла и телефона се избират панталони/дънки с достатъчно дълбоки джобове.

# 325
  • София
Бяхме на очен. За щастие след ДО няма драматично разваляне на зрението. Даже напротив, учудих се колко добре вижда на таблото и без очилата, които са с 0,75 на лявото око. За пореден път ѝ обясниха, че окото е мускул и трябва да се тренира и не е нужно да се отказва от телефон, но да редува гледане наблизо с гледане в далечина.

# 326
За очите има клипчета в тубата по системата на Норбеков (преди няколко години свалих 2 диоптъра за 10 дни, от 7 на 5, миопия, бях на курс).

# 327
  • нейде там, където ....
За очите има клипчета в тубата по системата на Норбеков (преди няколко години свалих 2 диоптъра за 10 дни, от 7 на 5, миопия, бях на курс).

Аз разкарах астигматизъм, вярно, за повече време, но и без курс, само с клипчетата от нета и не особено редовно.

# 328
Честити деветокласници Hug При нас оформяне и учебен процес реално приключха още в петък, тези дни почти нямаха часове. Заради високата летва на гимназията от 5.80, за седем стотни няма да се облажи със стипендия, освен ако заради ДО и не решат да са по-ларж и отпуснат праговете Wink ...но едва ли.. така картата, която му извадиха от училището ще остане неизползвана до следващото оформяне.

Насладих се на разказите за пътешествие с катамаран. Звучат като страхотно преживяване. Размечтах се...Heart Eyes

Има портфейл, носи го с желание, но не и през лятото. Все се чуди къде да си сложи ключовете, пари, карти, телефон и други подобни. По-склонен е да се навлече, за да има джобове отколкото да вземе чанта.

Радва ме и все по-упоритата информация, че трети и четвърти профил ще се избират отново в края на 10 клас, макар че моят син абсолютно категорично си избра паралелката според профилите. Изборът в края на десети клас ще е по-осъзнат, а и евентуално може да се наложи да се пребори за него, което ще го накара (надявам се) да учи по-отговорно.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 15:07 от 6tiplio

# 329
Щипльо, в нашата тема пише, че сегашния набор си избират наново профилите в 10-ти клас.
От една страна се радвам, защото може да й дойдат други идеи. Харесва много биологията, но без химия. Ако обикне и химия. Или пък ако МАТ се развърже от географията.
От друга страна е малко тъпо, защото писахме само 1 паралека в цялото училище и можеше да не влезне.

Общи условия

Активация на акаунт