Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 29

• 65 036
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Ооооо,бедно

уви изядоха всичко..сега за вечеря трябва да мисля оффф

# 181
Муми, тази супа по балатонски ме грабна веднага. Благодаря за рецептата.
По едно време бях направо написал цяла "дисертация" за рибената чорба, но не се бях ровил из чужди сайтове. Ако на някой му е интересно, може да погледне ей тука: https://batimiti.blogspot.com/2018/10/blog-post_3.html

И да е съвсем ей така- нещо дзверски вкусно:

Едно мезе в средата на седмицата - извадено от фризера. Бабек
https://batimiti.blogspot.com/2015/12/blog-post_2.html

# 182
  • София
Викам им на моите, в тая жега хората карат на салати, а вие хляб и мусака.Особено за мусаката много държаха да е точно днес, при 32 градуса без фурна... Simple Smile

# 183
Запеканка с тиквички

Кекс

# 184
lechugitka
Скрит текст:
За тази рибена супа влизам през екрана.... Ох, колко вкусно изглежда. Браво!
Благодаря! 
Батето
Скрит текст:
Муми, тази супа по балатонски ме грабна веднага. Благодаря за рецептата.
По едно време бях направо написал цяла "дисертация" за рибената чорба, но не се бях ровил из чужди сайтове. Ако на някой му е интересно, може да погледне ей тука: https://batimiti.blogspot.com/2018/10/blog-post_3.html
Благодаря! Задължително ще разгледам дисертацията и ще опитам от рецептите.

# 185
  • София-Младост
Тайна, твоите хора са страхотни щом през ден месиш по два хляба и се изяждат! У нас така тази вечер:

# 186
Викам им на моите, в тая жега хората карат на салати, а вие хляб и мусака.Особено за мусаката много държаха да е точно днес, при 32 градуса без фурна... Simple Smile
карат, ама някои хора...  За съжаление и  аз това не го мога, да живея на салати, плодове , и таратор.
У нас днес кисело зеле  с глиган Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue Closed Eyes http://pep-4o.blogspot.com/2016/02/blog-post_19.html

# 187
  • Някъде по Дунава
Любимо за лятото - пълнени чушки с яйце и сирене.

# 188
От вчера доматен сос със чушки, наденичка, пърленки с чесново масло

От днес
Чушки с оцет и чесън, тиквички

“Мусака” с ориз и тиквички за малкия човек

Нефотогеничната каша от пил.филе без снимка остана
Иии веган сладкиш с краставици на Теодора Титова

# 189
Тайне, само на хлебчетата ти мога да карам, мусака и каквото и да е друго не ми трябват! Чудни изглеждат!

У нас пък тиквичково меню, ако бяха останали, и сладката баница щях да спретна. Joy
Дежурната ни салатка,

салата от тиквички и морковци,

и от тук насетне като тръгна едно невървене...щях да правя чебуреки от тиквички /в долната част на чинията/, започнах, е то бавна работа, пък едно слънце пече, отказах се и набърках някакви пърженки от сместа. Да, ама сместа много, пържих, пържих, писна ми,

изсипах в една тавичка и във фурната, ей това се получи, запеканка някаква.

Рулца от гриловани тиквички с извара, сирене, яйца и заливка

и тиквички с млечно-чеснов сос.

За десерт сладолед тип мелба без тиквички! И, като гледам, утре вечер ....пак тиквички ще ядат! Mr. Green

# 190
Оф, и аз сред изнудените за мусака. Но се изтарикатих - половината са тиквички. Мина номерът

# 191
От години не съм яла пържени тиквички. По принцип тиквичките не са ми любими, ама чат пат правя. Два дни си отядох на вкусни пържени тиквички. Така нападах, все едно вратна пържола, бре! Satisfied
На снимките се вижда какво сме яли, само за последната да кажа, че онова дето прилича на кашо-супа е персийска супа с ечемик. По-гадно нещо скоро не бях яла. Е, поне за моя вкус. Да не ми се вярва много. Хаха
И джебелски кебап е до супата. Останалото е ясно.

# 192
Тайна, не всеки може на салата само.Нещата,които готвиш аз бих ги яла и на 40 градуса.
От мен салата

Свинско контра филе с гъби,сметана и кашкавал/забравих го и поизгоря/

И това...

# 193
Скоро не съм се включвала, но следя какви вкусотии приготвяте. Нямам много време за готвене, постоянно сме навън с малкото и гледам да е нещо набързо, за малката доста често някоя супичка, а за мен общо взето нещо бързо.

Банички на сандвич пресата

Имаше и гриловани зеленчуци и кюфтета на скара, но не са много за показване 😄

# 194
И на мен не ми пречи жегата.
Ей сега ми дайте едно кисело зеле като на Пеп-4o, не връщам! Yum
У нас - енчиладас. Хем горещо, хем люто!

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 23:34 от MEERA

Общи условия

Активация на акаунт