Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 29

• 65 026
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • София
При нас имаше един малък ад, такава буря, че смятах, че по едно време ще излетим нанякъде, страшно беше. Щом дограмата ми пропусна на кухненския прозорец, а тя е Кьомерлинг, значи е било повече от страшно и  допреди малко почиствах терасата, че и два сандъка с цветя бяха издухани на м@ ната си, всичко беше с пръст и китки. В южните райони на София съм и при нас удари жестоко, затова се и забавих да дойда, но пускам
На Албенка тиквичките бюрек. Бени благодаря, разкошни са.

Лятна кавърма. За първи път я приготвям и  стана голям разкош, но е лютичка доста.

и бях купила на вид разкошни череши , а на вкус отврат, или ги хвърлях или ги обработвам на нещо си, обработих ги и станаха великолепни по идея на Вкусно с Йоли - Вишнев сладкиш, при мен - черешов.

# 256
Лятна манджичка с белени домати (леко пасирани), печени червени чушки, зехтин, 5,6 скилидки чесън, копър и сирене Simple Smile

# 257

Много вкусни пил. жулиени, рецептата от турски блог. Пил. жулиени се овалват с черен пипер и риган и едро смлян червен пипер, мариноват се в пол. ч.ч пр. мляко,
пол ч.ч кис. мляко, 2 яйца, 2 скилидки чесън. Престояват 3 часа в хладилник. Панировката е 5 с. л галета, лъж. и пол натурално нишесте, толкова брашно, около ч. л сода и 3с.л царевично брашно. Всичко се обърква добре. Пържи се в маслена баня. Стават много крехки.

# 258
  • София
Палачинки

Френско петле на скара

Толстолоб на тиган

Хляб

# 259
Час от пържените тиквички с чеснов сос

# 260
Задушено прясно зеле с домати.

Пилешки шницели от днес

Скрит текст:
от вчера с чеснов сос
Порционни салатки

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 14:50 от Муми

# 261
Днешният обяд, постен, но вкусен. Тиквички с ориз, пържени картофки и салата.

# 262
  • там където има винаги вятър
Добруджанки - "рошави". Толкова години ги правех твърди и сухи, че сега меря продуктите, обърквам ги и слагам с лъжица в тавата...
Печена вратна пържола, наденичка

Първите домашни краставички

# 263
Аз се попилях по морето и мисля да остана още малко, че точно сега, без тълпите е чудесно да си тук. И един малък морски поздрав от мен.

# 264
  • София
Ущипци, хляб с овесени трици и бутчета с Пепси.

# 265
  • София
Нещо като рататуи и домашни краставички; малини от градината; бутерки с домашно сладко от череши; хляб, омесен в хлебопекарна и изпечен във фурната.

# 266
От днес
Салата и тиквички разни

Пилешко / полуфабрикат/

# 267
Шницел по виенски

И едно късметче, намерено днес 🙂🍀

# 268
Салата а ла колслоу,

дежурната,

пилешки пържолки на скара

и сладолед.