Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 29

• 65 010
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Тиквички с кисело мляко

Чушки

# 91
Пържено яйце върху пържени картофки
Салам на скара
Пица

# 92
Мръвки на тиган

Тиквички на фурна

# 93
Здравейте, много вкусни неща сте показали дами Hug
От мен

Пилешка каша с прясно и кисело мляко. Малко по - рядка е, но така ми харесва повече. А и много вкусна се получи Blush

Пълнени чушки и домати, но вместо ориз с арабски кус кус и кайма

С ориз са по- добре обаче Blush
Хубава вечер!

# 94
Тарт с халуми.

# 95
Здравейте, днес имахме гости вкъщи и им приготвих някои от вашите рецепти:
От днес:
Салата

Пълнени домати

Морковено руло

Уникалната рецепта на Пепчо, за печено цяло парче месо, получи се брутално вкусно, благодаря:hugs:
Свински врат

Пилешки шишчета

Естествено картофките на Джаста, страшни  Hug много ги харесаха

Питките на Бени, лесни и много вкусни, разкошно тесто, ще ги правя редовно Hug

Скрит текст:
Кодрит Кадир

Скрит текст:
И от предни дни:
Пиле с ориз, салати, яйца, кренвирши

# 96

Скрит текст:
При пастата карбонара яйцето успява ли да се сготви само от остатъчната й топлина? От край време искам да предложа на домочадието, но дъхът на сурово яйце ме потриса...
успява. Яйцата са разбъркани, когато се сипват към врелите спагети и объркват. Не е като да ги чукнеш цели и да опитваш да ги разбъркаш, тогава е по-трудно белтъка да коагулира. Пробвай с една порция, аз също гледам да не хапваме суров бултък (той е опасния в яйцето) нищо, че почти винаги ползвам домашни яйца.

# 97
  • София
Здравейте, дами!
Направо ме отвяхте от чудесните неща които видях!
От мен
Супи- телешко варено и супа топче

от нея си имам и за утре и не си я давам, фръц
следват запеканки
Тиквичка, картоф и бейби спанак

и Рулца от тиквички със сирена

следва - Ризото с гъби, -  любимо ми е

и Галет с гъби - и това ми е любимо

следва - Имамбаялдъ - опитам само хапка, разкошна стана, уникална рецепта ползвам и отлетя веднага  при децата

следва - Турски бюрек - нов модел, правя го за първи път,  много е добра рецепта и този бюрек  отлетя при децата, само хапка опитах, чуден, чудесен е, малко мазничък на мен ми идва, но нали е турски бюрек...така е.

следва- по рецепта на Пепи - Свински хапки с карамелизиран лук.   Пепи, благодаря, стана фантастично вкусно, Марчев ти праща много поздрави!

и трябваше да направя торта, направих -
Шоколадова огледална торта с ягоди

Това е, прекрасни дами, друг път повече.

# 98
Днес го дадох мързеливо - боб в гювеч Wink

През седмицата правих и бургери с домашни питки , карамелизиран лук и други есктри Wink

Питките за бургери на Ваня

Карамелизиран лук - носеше още захар и да го задушаваме още, ама...гладни бяхме Wink

# 99
  • Някъде по Дунава
От дъщеря ми- здравословни бисквити с фъстъчен тахан.

# 100
# 101
  • там където има винаги вятър
Много неща сте сготвили, кои от кои по-хубави и интересни Hands Plus1
Аз през почивните дни пък готвя по-малко, не че ядем по-малко но когато сме на село не обичам за се мотам в кухнята и предпочитам скара за по-бързо.
А това сготвих снощи от първия селски домашен зелен фасул, сят на майтап - оказа се обаче много вкусен:wink:

в компанията на цедено кисело мляко с чесън.

Това са кексчетата с малини на Бени  - излязоха точно 12 бр. в тия хартиени форми.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 09:41 от mama iasi

# 102
Един мини чийзкейк с манго и ягоди. Свинското с пресни картофи по някаква тайландска рецепта не беше особено фотогенично.

# 103
G&B
Скрит текст:
Снощи готвих само за дребния, останалите бяха на работа, а аз съм на диета (уж).

Може ли рецепта, благодаря Simple Smile

# 104
G&B
Скрит текст:
Снощи готвих само за дребния, останалите бяха на работа, а аз съм на диета (уж).

Може ли рецепта, благодаря Simple Smile
Karina, идеята е от тук. Моите са само със свинско. https://www.facebook.com/marionskitchen/videos/1207855812879327/

Тестото е сол, брашно и вода, докато стане гладко и еластично. Добре е да се от остави няколко часа покрито с кърпа. След това е изключително лесно да се работи с с него и да се разточат корите достатъчно тънки.

Общи условия

Активация на акаунт