Лято в Албена 2020 г.! - 2

• 46 565
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • София
В сайта на Албена, към всеки хотел има подсекция "плаж и басейн". Там пише водата минерална ли е. Отворих на Добруджа - вътрешен и външен, изрично пише - минерална.
Отворих хотел Гергана - минерална, те нямат "закрит" басейн.
Витапарк - минерална
https://albena.bg/bg/gergana/plaj-i-basein

# 646
  • София
Горката Албена... Колко е различна и тя заради пандемията..

# 647
  • Северо=Западналия край
На Лагуна Гардън басейна е с минерали вода, имаше и табела на която пишеше с каква минерализация е.

# 648
И аз го разбрах миналата година. Имаше официална информация на ФБ страницата на Албена. Попитах изрично и ми го потвърдиха, вкл. за чешми и душове, без аквапарка. При големия басейн на Ралиците има информационна табела (тази година я потърсих специално) - 28 градуса е водата. Ще се разровя, като имам време, във ФБ страницата им.
Едит: Сега погледнах сайта - да, пише си го в информацията за конкретния хотел.

# 649
Аз почивам и на Албена от 6 години, и на Гърция около плажа на Амолофи от няколко години. Не сравнявам двете почивки изобщо,  различна е услугата, всяка със своите + и -.  На Албена ми харесва, че децата са щастливи заради аквапарка, хубав плаж и това, че не мисля, с какво ще ги изхранвам (3-ма са) и вечер имат забавление.
На Гърция ми харесва морето, спокойствието, храната.

Не съм хейтър и нямам интерес да изкривявам истината.
Ако някой иска да му стана поставено лице да ми пише на лични да се договорим Blush

# 650
Към Мецан- не можете да смятате. Ако  2000 разделите на 5 дена и на 5 човека, не се получава 200 Wink .Не виждам какъв е проблемът, че стаята била 10 квадрата,при положение, че ти трябва само за спане, хотелите си имат лоби, което се използва по предназначение, кухнята изобщо пък няма да я споменавам.
 Моята идея беше:

1. На който не му харесва ол инклузив, да спре да го ползва, плащайте си стая със закуска. Но не!! 

2. В темата за Албена не виждам мястото на Гърция. За това си има отделна тема.Да ми се твърди, че ако плащам една гола нощувка в Гърция за 60 лв на човек, а в Албена е 80лв(грубо) с изхранването от сутрин довечер, безплатен аквапарк, анимация и други, които няма да споменавам( защото ми прави впечатление, че акцентът е основно върху храната) , тъй като семейството явно е от 5 души, цитирам "За същия бюджет разликата е огромна".....няма как да стане.

Който пожела, ме разбра. Аз също няма да спамя повече по този въпрос. По прицип, реакцията ми е насочена към всички, които използват израза " За такива пари..." За какви пари!?

# 651
Много, ама страшно много съжалявам, че форума няма бутон за оценяване с намръщено човече. Коментарите в които някой се опитва упорито да твърди, че за тези пари толкова е полагащото като услуга в комплекса направо са смехотворни.

# 652
  • Sofia
Аз почивам и на Албена от 6 години, и на Гърция около плажа на Амолофи от няколко години. Не сравнявам двете почивки изобщо,  различна е услугата, всяка със своите + и -.  На Албена ми харесва, че децата са щастливи заради аквапарка, хубав плаж и това, че не мисля, с какво ще ги изхранвам (3-ма са) и вечер имат забавление.

Ако някой иска да му стана поставено лице да ми пише на лични да се договорим Blush
Радост, подкрепям те. Не казвам, че в  Албена е лошо, а скъпо. Ние сега като бяхме по цял ден в аквапарка, защото наистина имаше щипалки и децата се разбягаха още първия ден 😁 Всъщност аквапарка е единствената причина да ходим в Албена през няколко години - супер е за децата.

# 653

Радост, подкрепям те. Не казвам, че в  Албена е лошо, а скъпо. Ние сега като бяхме по цял ден в аквапарка, защото наистина имаше щипалки и децата се разбягаха още първия ден 😁 Всъщност аквапарка е единствената причина да ходим в Албена през няколко години - супер е за децата.

Всеки си преценява дали му е скъпо или не. Ние сме платили 2300лв. за 4 възрастни (едното дете е на 12г., водим и бабата) и 2 деца на по 9 г. за 7 нощувки.  Ранна резервация, платена на 100%. Мен лично ме устройва перфектно включеното за тия пари: храна, аквапарк, анимация, шезлонги. Кусури има и винаги е имало, но ги знам от години.

# 654
Днес сутринта по Нова ТВ отново имаше репортаж за Албена. Отново "аплодираха" посещението на външни плажуващи, похвалиха се че са осигурили допълнително 1000 безплатни шезлонга. Нещо не ми харесва тази работа. Вчера попаднах на статия, че от средата на август месец поетапно започват да затварят хотели в Албена.
http://dobrudjabg.com/novina/sled-15-avgust-zapochva-poetapno-za … 8lDe53PImOxNp9f-8
Дали е възможно да затвори хотел Боряна до края на август?
Молете се да го затворят, защото по всяка вероятност ще ви настанят на по-добро място.

# 655
  • В.Търново
https://www.booking.com/hotel/gr/relax-home-vacation.bg.html
Не знам дали излиза цената за моето търсене, но за 1200 лв получаваме огромен апартамент с всички удобства, плажът е като от картичка, с чадъри на първа линия срещу едно кафе и е на минута с кола. Точно до плажа продават току що откъснати плодове - смокини, грозде, праскови. За обяд сядаме и ядем в една таверна разнообразни риби, салати, калмари , хляб и бира ( пет души сме) и най-голямата ни сметка е била 50 евро. Десертът е безплатен, комплимент от собствениците. Вечер ядем предимно бърза храна - сувлаки, гироси. Тъй като обичам да имам бюджет и да следя цените, ще кажа, че за седмица спане + храна ( без да си поставяме ограничения) повече от 2300-2400 не ни е излизало. Но храна и море са константа и винаги на ниво. Дадох отново шанс на Албена заради сложната ситуация с вируса, но повече няма да повторя тази грешка.

Извинявайте , но почивка за 2300-2400лв ще почивам на супер ол инклузив в скъп хотел в България, та дори Турция, а вие представяте почивка в Гърция апартамент без изхранване и всеки ден на обяд по 100лв, а за вечеря и закуска по още 150-200лв всеки ден. Общо за деня изхранване към 250-300лв. Това за мен не е приемлива цена. Не се заяждам, просто споделям и аз мнение. Simple Smile За тази цена например бихме почивали в Гривидите на Златните, които са известни с доста висок клас на обслужване и ниво. Simple Smile

ValiaMaк, май и аз това си казвам... Grinning

dunno, специално за хотел Боряна пише с минерална вода, а и от кол центъра са ми го потвърждавали.И за други басейни съм засичала да пише с минерална вода.
Сега погледнах - хотел Добруджа, Лагуна Маре, Малибу, Лагуна Гардън, Сенди Бийч, Ралица Супериор, други не съм проверявала, но например Фламинго гранд и Маритин не пише, че са минерални.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 22:59 от Русалка_1

# 656
  • Sofia
Не знам дали излиза цената за моето търсене, но за 1200 лв получаваме огромен апартамент с всички удобства, плажът е като от картичка, с чадъри на първа линия срещу едно кафе и е на минута с кола. Точно до плажа продават току що откъснати плодове - смокини, грозде, праскови. За обяд сядаме и ядем в една таверна разнообразни риби, салати, калмари , хляб и бира ( пет души сме) и най-голямата ни сметка е била 50 евро. Десертът е безплатен, комплимент от собствениците. Вечер ядем предимно бърза храна - сувлаки, гироси. Тъй като обичам да имам бюджет и да следя цените, ще кажа, че за седмица спане + храна ( без да си поставяме ограничения) повече от 2300-2400 не ни е излизало. Но храна и море са константа и винаги на ниво. Дадох отново шанс на Албена заради сложната ситуация с вируса, но повече няма да повторя тази грешка.

Извинявайте , но почивка за 2300-2400лв ще почивам на супер ол инклузив в скъп хотел в България, та дори Турция, а вие представяте почивка в Гърция апартамент без изхранване и всеки ден на обяд по 100лв, а за вечеря и закуска по още 150-200лв всеки ден. Общо за деня изхранване към 250-300лв. Това за мен не е приемлива цена. Не се заяждам, просто споделям и аз мнение. Simple Smile За тази цена например бихме почивали в Гривидите на Златните, които са известни с доста висок клас на обслужване и ниво. Simple Smile

ValiaMaк, май и аз това си казвам... Grinning
Това имах предвид и аз. Дали ще е Гърция или друго хубаво място няма значение. За това, което получаваме в Албена ми се виждат доста. На мен ми харесва да опитваме храната в различни таверни, сладкарници и затова се спирам на апартамент без изхранване. Освен това повечето такива имат чудесни тераси, където може вечер да седне семейството и да се наслаждава на гледка към морето и спокойствие. Повечето общи части в Албена бяха под всякаква критика. Лепнещ под, тоалетни с пълни кошове, стълби и т.н. Аз не отивам на море, за да ми е изгодно, но пак казвам, че за тези пари не ми допада да ядем една седмица пасти, запеканки и бланширани картофи . Че и за капак стояхме на огромни опашки..

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 23:05 от janin4eto_87

# 657
  • В.Търново
По Нова тв дават в момента репортаж директно от Албена. Говори зам.директора на курорта. В момента работели 18 хотелски комплекса. Не знаех, че толкова много са отворили.
Днес щял да затвори един хотел, тия дни още един.По етапно, заради малкото туристи.Не казват имената им.Казват, че тези които ще затворят са с много малко туристи.

# 658
  • София
По Нова тв дават в момента репортаж директно от Албена. Говори зам.директора на курорта. В момента работели 18 хотелски комплекса. Не знаех, че толкова много са отворили.
Днес щял да затвори един хотел, тия дни още един.По етапно, заради малкото туристи.Не казват имената им.Казват, че тези които ще затворят са с много малко туристи.

Така е. А в началото бяха предвидили само 7 хотела макс. да работят. Преизпълнили са плана, но пак са на огромни загуби. Да видим догодина какъв бюджет ще имат за храна, анимация, персонал.... Иначе - очаквано затварят - Варна и Добрич се прочуха из цяла западна Европа с ръст на ковид и колкото и да отричат... немците секнаха. Албена да се сърдят на калпавите ни мерки, по-скоро - на спазването им и липсата на контрол. Курортът дори декларира, ако помните, че няма да отваря нощните си заведения (колкото и малко да са), с цел превенция.
Ами видя се държавата как помогна на туризма, като го закопа още преди август да е свършил.

Апропо, последните години септември е сух и топъл, та не беше изключено курортите ни да приемат  гости до 30.09, ама....не би! Бойко побърза да пусне балове, мачове, всяка стотинчица да капе в изпразнената ни хазна.

# 659
Според мен няма да се правят инвестиции 1-2-3 сезона, просто. Реално не могат да си позволят промяна в услугата, ако искат да постигнат отново добро ниво на печалба. И между другото, не смятам, че ще са на чак толкова огромни загуби, защото от заплати и анимация със сигурност доста са спестили, може би наполовина на предни години. Ще се види още към края на октомври, Албена АД е публично дружество, все пак.
А нощните заведения не бяха отворени до преди седмица, със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт