Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 45

• 34 108
  • 776
  •   1
Отговори
# 705
Само, че на Екзарх Йосиф не знаеш какви са цените, защото там на практика няма предлагане. Сама ще се сетиш защо Simple Smile
О, хайде стига, излизали са и там. Дори и в момента да няма (в момента пазарът е на изчакване и СС има малко), който търси там, ще намери. Аз не търся.
ЧС, аз не казвам, че е глупав, в Бъркли глупави не приемат. А само че явно майка му е излъгала, че е с пълна стипендия.
Джедаят отрича положението Simple Smile Защо - питай го него...

# 706
На Московска, Царя, улиците около президенството няма да видиш обяви по сайтовете.

То някой спомена, че апартаментът на Московска не бил достатъчно голям, та затова попитах.
А на посочените улици жители са или са били - Гена Димитрова, патриарх Максим, много висш съдия.  То и по Московска, и по Царя няма чак толкова много жилищни сгради, така че и предлагането е силно ограничено.
Бил е 90 м2. Дали са успели да го продадат за 730 000 евро не е ясно. По принцип хората склонни да отделят много пари за жилище предпочитат по-просторни имоти.

# 707
На Московска, Царя, улиците около президенството няма да видиш обяви по сайтовете.

То някой спомена, че апартаментът на Московска не бил достатъчно голям, та затова попитах.
А на посочените улици жители са или са били - Гена Димитрова, патриарх Максим, много висш съдия.  То и по Московска, и по Царя няма чак толкова много жилищни сгради, така че и предлагането е силно ограничено.
Бил е 90 м2. Дали са успели да го продадат за 730 000 евро не е ясно. По принцип хората склонни да отделят много пари за жилище предпочитат по-просторни имоти.

Или най-яките локации Simple Smile

# 708
ЧС, аз не казвам, че е глупав, в Бъркли глупави не приемат. А само,  че явно е излъгала майка му.

А, да не би да е казвала, че учи със стипендия? Е, това съм го пропуснала. Впрочем той е приет маалко по-отдавна, когато все още даваха стипендии и по заслуги. Може да е имал стипендия за бакалавъра, а после да са плащали за мастера? Всичко може. Освен това стипендиите там са във формата на отстъпка. Например получаваш писмо, че си приета в МИТ, като офертата е цената от 60 000 за година да бъде намалена с 45 000 и ти предлагат да учиш там срещу 15 000. Така хем има стипендия, хем си плащаш. Та не знам какво е намерила тази журналистка. Но ми е любопитно, линк имаш ли? А може и да си е писала, че има завод и да е плащала всичко.

# 709
Е за това си съвсем прав, Нико. Като ще купуваш лукс и на супер място, тогава 90 квадрата са малко. Това е площ за нормален тристаен апартамент, панелките и ЕПК-тата са по толкова горе-долу. Като се има предвид, че на Московска ново строителство няма, значи е СС с точна квадратура, т.е. без идеални части.

Това за Корнелия и сина й не го разбрах, но явно вие си го разбирате.

Попея, ул. Елин Пелин е супер, но там има малко повече жилищни кооперации от Московска, т.е. потенциалните продавачи са повече. Потенциалните говоря, не реалните. А апартамент на Московска изпада веднъж на 2-3 високосни години, значи предлагането е още по-оскъдно.

За камбаните - те се чуват чак до Сточна гара, приглушено, естествено, но на отворен прозорец си се чуват. Предполагам, че на Московска е много по-силно. И определено е неприятно. На Елин Пелин е несравнимо (по-)тихо. Факт.

# 710
Не се чуват на изток от "Левски" поне. Даже и около парка "Заимов" не се чуват, какво остава на север от "Дондуков". Там се чуват самолети.

# 711
ЧС, писах ти на лични, да не разводняваме.

Мандаринка, Джедаят говори за Екзарх Йосиф, че нямало никакво предлагане, не за Московска.

# 712
  • София
Чета как дадени имоти още на зелено са разпродадени.
Как се разбира, че има имот, който ще се започне да се строи евентуално след 1г? Отиваш при инвеститор и му плащаш да те има в предвид? За обикновените хора питам, не тия с дебелите връзки.

# 713
Доста фундаментално грешите. Не случайно мъдрите хора са казали "локация, локация, локация", а не "площ, площ, площ".

# 714
Скрит текст:
Доста фундаментално грешите.
Не случайно мъдрите хора са казали "локация, локация, локация", а не "площ, площ, площ".
"И двете, дядо попе, и двете..." Laughing

# 715
Доста фундаментално грешите. Не случайно мъдрите хора са казали "локация, локация, локация", а не "площ, площ, площ".

Аз не съм съгласна. Ако имам три деца и нямам пари за петстаен с локация, ще вземат петстаен без чак толкова добра локация. И чадата ще пътуват малко, но ще си имат стаи.

# 716
И аз да се включа по повод на "локация, локация, локация" - като си търсех гарсониера ми предлагаха "микрожилище", гледащо към НДК - 10кв.м. (надявам се поне без общи части). Не знам какви хора биха се навили на това, предполагам, че не са много. Все пак каква е файдата на си "на центъра", ако няма място, където да поканиш приятели. Наемът беше същият като за сегашната ми квартира, която е 50кв.м.

# 717
ЧС, Нико говореше за хората с наистина много пари, че те нямат нужда да правят компромиси нито с локация, нито с площ, и затова търсят топ локации, но и с голяма площ, и са склонни да платят колкото трябва за това. Факт, че е прав.

# 718
Но ако ако можехте да вземете четиристаен за 3те деца и 40кв до НДК, кво щяхте да направите?

# 719
Да, ако съм надиплила над 10 милиона евро в банката сигурно ще търся и двете, но тук говорим за нормални хора. А  и с много пари пак не е сигурно, че ще се намери нещо без кусури. Той сам признава, че в онази кула с апартаментите за милиони, е шумно.

Общи условия

Активация на акаунт