Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 45

• 34 126
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
Кешан бива, не е идеалният вариант, но няма някакви очевидни проблеми. Има няколко много симпатични нови кооперации, малко са сбутани една до друга, но няма пълно щастие. Цената е добра, както казах 1400 евро си е сравнително ниска цена за района. Проверете добре документите на апартамента с ваш адвокат.

# 691
На Кешан не се сещам да има нови кооперации, нито да се строи, нито да има къде да се строи... тя улицата е 2 пресечки.

# 692
А има-има, не са току-що завършени (а може и да има съвсем нови. Едната е втората откъм Васил Левски, една с цвят брик и куличка на върха. По към Данаил Николаев също има. На самия ъгъл с Ангиста - зад Лидъл, пак са сравнително нови.

# 693
Ще дам моите лични примери за движението на цените на квадратен метър.
Панелен комплекс в София, но в по-непрестижен от горния - 1998 г. - 140-150 щ.д. на квадрат, 2020 г. - 790 евро на квадрат минимум, увеличение - 5,5 пъти приблизително.
Център в София - 1997 г. - 225 щ.д. на квадрат, 2020 г. - ??? евро, не знам, не мисля да продавам, поне засега. Но си мисля, че едни 1500 евро на квадрат може да му се вземат. Хипотетично увеличение - 7 пъти.
По тези точки и аз да дам примери от 97-98г.
Двустаен в панелен комплекс - цена около 11000 - 12000 долара, сега 70000 - 75000 евро.
Апартамент в центъра (тук много ме учуди с 225 долара) - точно 400 долара на квадрат. В момента подобни се продават за около 2500 евро на квадрат.
Има център и център. Съответно в едната част на центъра цените са по 2500 е/м2, а в другата 1400 e/m2.

Има и по 8000, ама тия не ги знаеш, че са доста далеч от НДК Sad
Не говорим за единични оферти,, а за масови такива. Аз дори милениума не го дадох за пример при положение, че там се продават 30 апартамента с цени между 1 и 4 млн евро.  Разбира се там имотите са както трябва. С просторни помещения и хубави гледки към Витоша. Голям минус е, че бул България е скоростен булевард и е шумно. А иначе двете предложения появили се за по 8000 евро/м2 не съм ги забелязал заради малката им квадратура. Човек с добри доходи и семейство е по-добре да живее в просторен апартамент, а предложението до Докторски паметник, а и това на Московска са били малки. Иначе и двата района са добри и търсени, и разбира се нямат нищо общо с неприятната част на центъра, която е на север от Дондуков.

# 694
Джедаят, Московска е на юг от Дондуков, къде я броиш да е в "по-лошия" център?! Дондуков може да се смята за разделител и колкото по на север отиваш, толкова по-евтини стават имотите. Не че са евтини, те пак са в топ 10 на София, да кажем, но са по-евтини от тези около Докторски или НДК, или Витошка. Средно взето, не по единични оферти.
Скрит текст:
Ще дам моите лични примери за движението на цените на квадратен метър.
Панелен комплекс в София, но в по-непрестижен от горния - 1998 г. - 140-150 щ.д. на квадрат, 2020 г. - 790 евро на квадрат минимум, увеличение - 5,5 пъти приблизително.
Център в София - 1997 г. - 225 щ.д. на квадрат, 2020 г. - ??? евро, не знам, не мисля да продавам, поне засега. Но си мисля, че едни 1500 евро на квадрат може да му се вземат. Хипотетично увеличение - 7 пъти.
По тези точки и аз да дам примери от 97-98г.
Двустаен в панелен комплекс - цена около 11000 - 12000 долара, сега 70000 - 75000 евро.
Апартамент в центъра (тук много ме учуди с 225 долара) - точно 400 долара на квадрат. В момента подобни се продават за около 2500 евро на квадрат.
Има център и център. Съответно в едната част на центъра цените са по 2500 е/м2, а в другата 1400 e/m2.

Има и по 8000, ама тия не ги знаеш, че са доста далеч от НДК Sad
Не говорим за единични оферти,, а за масови такива. Аз дори милениума не го дадох за пример при положение, че там се продават 30 апартамента с цени между 1 и 4 млн евро.  Разбира се там имотите са както трябва. С просторни помещения и хубави гледки към Витоша. Голям минус е, че бул България е скоростен булевард и е шумно. А иначе двете предложения появили се за по 8000 евро/м2 не съм ги забелязал заради малката им квадратура. Човек с добри доходи и семейство е по-добре да живее в просторен апартамент, а предложението до Докторски паметник, а и това на Московска са били малки. Иначе и двата района са добри и търсени, и разбира се нямат нищо общо с неприятната част на центъра, която е на север от Дондуков.
Точно

# 695
Аз нищо не броя, а казвам че най-скъпата и хубава част на центъра е на около километър и половина от НДК в посока СЕВЕР Simple Smile Вие имате с нико някаква фиксация в посоките на света и конкретно квартала на север от Дондуков. Както многократно аз и други живущи са коментирали - никой не твърди, че там е най-хубаво, най-скъпо и най-велико. Един нормален квартал със своите плюсове и минуси. Роден съм и израстнал там, така че съм и емоционално обвързан.

# 696
Нико, както отбелязаха, Московска е на юг от Дондуков, баш на жълтите павета си е. Там 3000 евро са си съвсем обясними - баш най центърът е това.
Някой може ли да пусне линк към обявата за Московска?

# 697
На Московска, Царя, улиците около президенството няма да видиш обяви по сайтовете.

# 698
Нико, както отбелязаха, Московска е на юг от Дондуков, баш на жълтите павета си е. Там 3000 евро са си съвсем обясними - баш най центърът е това.
Някой може ли да пусне линк към обявата за Московска?
Кога съм твърдял, че Московска не е в хубава част на центъра? По-скоро Дондуков съм го давал за пример, че ми е на ръба. За мен колкото по на юг от Дондуков се отива толкова по-хубаво и скъпо става. Московска е скъпа заради хубавите си гледки. Оправдано е.

# 699
Аз нищо не броя, а казвам че най-скъпата и хубава част на центъра е на около километър и половина от НДК в посока СЕВЕР Simple Smile Вие имате с нико някаква фиксация в посоките на света и конкретно квартала на север от Дондуков. Както многократно аз и други живущи са коментирали - никой не твърди, че там е най-хубаво, най-скъпо и най-велико. Един нормален квартал със своите плюсове и минуси. Роден съм и израстнал там, така че съм и емоционално обвързан.
Ама разбира се, че ще си емоционално обвързан, кой спори по това?! И аз съм емоционално обвързана с Лозенец. Но отвъд моите и твоите емоции, като погледнеш средните цени и се вижда къде какво е.

Жълтите павета никой не е спорил къде са и колко струват. Спорили сме за Кирил и Методий/Екзарх Йосиф спрямо Витошка/НДК, като  посоката север спрямо Дондуков  е само ориентир, за да не изписваме имена на отделни улици.

Между другото, аз и Нико сме спорили за Витошка/НДК спрямо УАСГ Simple Smile - добре де, специално за теб - (В)ИСИ Wink

И е имало обяви и на Московска, и на Царя, даже по едно време се продаваше етаж от къщата на Гендович, над Бамбука (ако го помните).

Офф, току що прочетох, че синът на Корнелия Нинова не бил учил със стипендия в Бъркли, ами си му плащала тя. Някаква разследваща журналистка го изровила, това специално за ЧС, че преди време бяхме го обсъждали.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 22:50 от Анонимен

# 700
На Московска, Царя, улиците около президенството няма да видиш обяви по сайтовете.

То някой спомена, че апартаментът на Московска не бил достатъчно голям, та затова попитах.
А на посочените улици жители са или са били - Гена Димитрова, патриарх Максим, много висш съдия.  То и по Московска, и по Царя няма чак толкова много жилищни сгради, така че и предлагането е силно ограничено.

# 701
Екзарх Йосиф я избирам винаги пред НДК няма и да се замисля даже. Тва сигурно е една от най-красивите улици в София с широки тротоари и много зеленина. Изобщо няма база за сравнение с 50-те санта тротоар превзет от коли и заведения на Ангел Кънчев например.

# 702
Аз пък избирам Елин Пелин пред всички останали. Като освен широкият тротоар с големи липи и паркът ти е на една крачка. Обаче аз, ти, той, има си средни цени и средните цени на Ангел Кънчев са по-високи от тези на Екзарх Йосиф. И на Елин Пелин са по-високи от тези на Екзарха. Как, защо, това е положението.
Скрит текст:

То някой спомена, че апартаментът на Московска не бил достатъчно голям, та затова попитах.
А на посочените улици жители са или са били - Гена Димитрова, патриарх Максим, много висш съдия.  То и по Московска, и по Царя няма чак толкова много жилищни сгради, така че и предлагането е силно ограничено.
Продаваше се цял  етаж на Гендович, някаква голяма сума беше.
А кой къде живял - ами на Елин Пелин е живял Елин Пелин и царят му е гостувал. Съвсем наблизо пък са живели Кръстьо Сарафов,  Асен Русков, Адриана Будевска, Валери Петров, Димитър Талев, Димитър Димов...

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 23:01 от Анонимен

# 703
Само, че на Екзарх Йосиф не знаеш какви са цените, защото там на практика няма предлагане. Сама ще се сетиш защо Simple Smile

# 704
Този който ахка и охка колко е супер на Московска не е преживявал камбанния звън от Александър Невски Bell
По-зле е от самолетите.

Ами супер за сина на Корнелия. Това не променя, че момчето си беше добър математик и не са го приели с връзки. Но явно я е дострашало да лъже в декларацията за имотно състояние (понеже в САЩ сигурно я знаят), а там стипендиите ги дават по доход, не по заслуги. И е трябвало да плаща.

Аз пък избирам Елин Пелин пред всички останали. Като освен широкият тротоар с големи липи и паркът ти е на една крачка. Обаче аз, ти, той, има си средни цени и средните цени на Ангел Кънчев са по-високи от тези на Екзарх Йосиф. И на Елин Пелин са по-високи от тези на Екзарха. Как, защо, това е положението.

Че кой отрича положението? Ама според мен точно това му е хубавото на севера спрямо Дондуков - подценен е и колкото повече се говори, колко е кофти, толкова по-добре. А тези, които живеят там, си го харесват и търсене има. Лично аз не горя от желание да плащам ненужни пари, но ако за някого е важно, няма лошо.

Общи условия

Активация на акаунт