Стил на обличане според възрастта

• 43 684
  • 938
  •   1
Отговори
# 135
Мен ме срази манталитета, че жената 40+ се "подмладявала" с къси панталони.

Няма подмладяване, госпожи, а функционалност и удобство на плаж, планина, и т. н.
Другото е, че никой не те гледа, нито коментира. (о, шок! 🙄 )На никой не му пука как се обличате (освен на освирепялите от безсилие връстнички 😁).

От 22 години живея извън България, "бабите" тук си ходят спокойно с по-късо от дългото, носят си кожените якета, и никой дори не трепва.
И на никой не му минава през ума дори, че "се състезават с младите".
Хората си гледат собствения живот когато имат такъв. Не се интересуват ни от "млади", ни от "стари".
Мнението на махленските клюкарки е изцяло ирелевантно, независимо дали са на 16 или 76.

# 136
  • някъде под слънцето...
А на мен ми стана интересно как за гардероба на жените над 40 изведнъж всичко стават критични и консервативни.
Но пък  вафли в косите , дълги шарени нокти с декорации, , силен опушен грим , контурирано лице през деня и силикон, мноооого силикон  се счита за стилно
Ако това в нечий стил до 40, то няма как да се промени след това.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 09:37 от sl

# 137
  • София
А гащеризон може или не може или е само за малки момиченца?😜

# 138
  • София/Севлиево
Аз съм на почти 37 и имам няколко летни гащеризона.Не е най-удобната дреха,но ми пази кръста и затова ги ценя.Като бях бременна почти цялата бременност изкарах с гащеризони и от там почнах да ги харесвам.Питай ме след няколко години като се прехвърля в групата 40+ какво мисля за тях.Засега са ми ОК.

# 139
Ако има въпрос за най- нелюбима дреха моят фаворит е гащеризонът.

# 140
А на мен ми стана интересно как за гардероба на жените над 40 изведнъж всичко стават критични и консервативни.
Но пък  вафли в косите , дълги шарени нокти с декорации, , силен опушен грим , контурирано лице през деня и силикон, мноооого силикон  се счита за стилно
Ако това в нечий стил до 40, то няма как да се промени след това.
Със същия успех можем да сме критични за облеклото и на 20,30,50,60 годишните Simple Smile.
А това за вафлите, опушения грим през дена и т.н е валидно за България. Като видя вафли в чужбина и веднага познавам, че е българка Simple Smile. Също така дънките и дънковото якенце и цигарата в ръка.

# 141
То в чужбина вафли в косите няма, защото тук жените хич не им пука как изглеждат, ни косата си правят, ни грим си слагат. Говоря за млади и стари... Мързел ли е, скъпо ли им се струва ходенето на фризьор и козметик, така ли ги харесват натурални мъжете им, не знам....Grinning  За дрехите същото, кой каквото докопал сутринта, това си сложил.... На кой му пука, никой не те забелязва. Виж гол ако тръгнеш, някой може да те забележи....Joy

# 142
В България с тези малки доходи и китайски дрехи е трудно, да не говорим пък дали изобщо има пари за фризьор и козметик.

# 143
  • Най-красивата страна
В България не всички хора са с ниски доходи.
А китайски дрехи отдавна никой не иска да купува.

Фризьорските салони са достъпни за всички.Маникюр-всяка жена може да си позволи.
Даже в магазина не съм видяла касиерка без маникюр.

# 144
Добре ни е известно колко е прекрасно в чужбина и, че никога няма да ги стигнем, но само, защото на някой не му пука не значи, че не изглежда нелепо. Работя с много чужденци. Виждала съм какви ли не екземпляри. Възпитаните хора приемат, че всеки има право на вкус, правят си ментална отметка и продължават.
Според мен всичко е въпрос ан премереност и стил, не опира до възраст. Имала съм страхотни, млади колежки на по 25, само че, като се пиявят със тънки презрамки и къси панталонки лятото някак ми олекват. Хич не са ми професионални. В същото време, на плаж не се ходи с костюм и риза, но пък има прекрасни плажни рокли, които някак са по-добре от късите панталонки, понеже за тях се хванахме. Но тива си е мое мнение. Няма да седна да правя забелвжки на някой и да му давам акъл как да се облича, защото може и аз да не съм права. Както казах - отбелязвам си на ум какво мисля и продължавам. Също не ме интересува другите как намират моето облекло.

# 145
О, аз си харесвам форума, схватките не ги възприемам сериозно изобщо.

Отивам в Зоото с децата- ще съм с гуменки, червени. С какво друго там, освен с Конвърси. 🙂

# 146
  • Най-красивата страна
Преди да се роди детето изобщо нямах нито гуменки ,нито анцунг,нито маратонки.На работа ходех с пола или рокля.Всичките ми обувки бяха с токчета.
Ама като започнах ежедневните обиколки  с количката в парка и анцунг си купих и маратонки обух...
После на детската площадка -пак с маратонки,гуменки,кецове...
Рокля не обличах.

# 147
В България не всички хора са с ниски доходи.
А китайски дрехи отдавна никой не иска да купува.

Фризьорските салони са достъпни за всички.Маникюр-всяка жена може да си позволи.
Даже в магазина не съм видяла касиерка без маникюр.
То може да не искаш да купуваш китайски дрехи, но магазините са пълни с такива, а българските “дизайнери” бълват някакви модни недомислия Simple Smile. От време на време хвърлям око в темата за маникюри и лак... ами мерси от такива маникюри, особено пък ако е магазинерка!

# 148
  • Най-красивата страна
Ами освен китайски дрехи има много добри български,немски,гръцки,скандинвски,английски,италиански и други стоки.
Някои български фирми имат магазини както у нас така и в западни страни.Защото не всички български дизайнери бълват недомислия.
Освен това българката отдавна може да си позволи да пазарува и от чужбина.
За дрехите от чужбина-и там има скъпи качествени дрехи ,както и евтина конфекция.
И там също има китайски дрехи.

За фризьорските услуги и маникюра-тези услуги са по-скъпи в чужбина.
А и там също не всички хора са богати.
Някои живеят и с 1000евро на месец..

10 години съм учила и живяла в Германия .Нагледах се на какво ли не.
Но тук  виждам жени,които са доста по-добре облечени и по-поддържани от германките.Като цяло.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 13:57 от -veni-

# 149
  • София/Севлиево
От ученичка не съм имала анцунг в гардероба.Спортен панталон и клин да,но не и анцунг.За мен това е най-недолюбваната дреха.
За фризьора-колко пък да е скъп-15-20 лв боядисване или подстригване.Но аз косата си я боядисвам на 6 месеца,а пък подстрижка я направя веднъж годишно,я не.И ми е хубава,не цъфти,не се оплита,не е мазна и все още почти нямам бели коси.На запад фризьора наистина е скъпо да го посетиш-сестра ми живее в Лондон и едно ходене за боя и подстрижка и струва около 50 паунда...

Общи условия

Активация на акаунт