Стил на обличане според възрастта

• 43 787
  • 938
  •   1
Отговори
# 540
Е те не са ли именно за лятото тениските? Наред с потниците и топовете? Макар и да не знам разликата между второто и третото...
Скъсани дънки нося на 42 - е не онези, през които прозира месцето, но...какво да направя, че вече почти няма нескъсани?! То ако не са скъсани, ще са закърпени. А ако не е никое от двете, ще са от онези,  които са като клинче.

# 541
Аз с рокли. Летни, зимни, до коляното, дълги, спортни и не чак толкова. Не съм обличала панталон от преди да забременея. Но това е временно явление. С малко дете ми е по-удобно да се навеждам с рокля. След това пак ще си нося дънки с тениска.

# 542
А аз със повечето рокли изглеждам по-корпулентна, отколкото реално съм. Защото в горната част съм по-широка, отколкото в долната и за да ми става горе, долу ми е широко и изобщо цялата придобивам вид на матрона.
Затова предпочитам две части : пола и...топ Joy

# 543
Аз обикновено, когато работя, нося рокли, поли, тесни панталони, костюми и какви ли не по-официални неща. Обувките ми са стилето.

През останалото време съм с дънки, тениски, анцузи, пижами и джапанки.

# 544
  • Пловдив
Цитат
...за да ми става горе, долу ми е широко...
И аз съм така. Според мен може рокля, просто трябва да е по-прибрана. Не непременно права, може и трапец, даже по-добре. Зависи от модела, някои стоят ужасно, други - по-малко ужасно.
Аз на абитуриентския си бал се изтупах с кадифена, набрана в ханша рокля. Толкова съм ги разбирала работите. Тогава бях някъде към 64 кила на ръст 169. Когато се запознах с ММ, бях пак някъде там, даже към 65. Обаче той каза: "Ти на бала си била по-дебела".

# 545
А с какво сте заменили тениските през лятото?! Топове/ потници?

Задължително. 🙂 Ръцете навън. 💪
Тениска почти никога. Само ако е Дисни, или на рок група. И естествено, където намеря за подходящо.

# 546
Ризи - пристрастена съм към тях.

# 547
Каква интересна тема, прочетох я цялата и на въпроса какво мисля за 40 годишните, които се обличат като по - млади, ще отговоря, че не виждам нищо лошо, ако им стои добре такъв стил и не изглеждат смешни.
Останалите спорове за това има или няма стил българката са за съжаление напълно безпредметни, тъй като всеки е убеден в своята истина.Човек без стил очевидно не осъзнава липсата му, иначе би направил нещо по въпроса.
Днес, провокирана от темата, се загледах в жените около мен в транспорта, макар обикновено да не го правя и огледах тези в обсъжданата група над 40. Повечето бяха приятно облечени, но това, което най - често ми прави впечатление е голямото количество изкуствени материи, които се носят в България, дори през лятото. Полиестерни панталони, блузки, костюмчета и рокли. Това не разбирам, както и почти напълно липсващата култура на обличане при посещения на театрални постановки, концерти и опери, където често човек се чуди да се смее ли, да плаче ли.
Рядко съм срещала  добре изглеждаща жена на средна възраст с тениска, оправдавам носенето и почти само за спорт, туризъм или нещо подобно.
Аз лично нося предимно ризи от лен през лятото.

# 548
Така се обличат, защото това се предлага на пазара като достъпно. Ленена риза е над 20-50-10 лв. Полиестер - 5-10 лв., кое е необяснимо?

# 549
От скъсани дънки до скъсани дънки може да има огромна разлика Wink Пак изпаднахме в общи знаменатели!

От жена на 40+ очаквам да има изграден собствен стил на обличане, който да не се влияе като истерична тийнка от всеки повей в модните тенденции и за капак да е развила хубавото чувство за самокритика и (почти) самообективност. Да познава собственото си тяло и да си дава сметка коя дреха какво в нея подчертава (или не).

Та покрай самокритиката да може да си направи сметка и кои скъсани дънки да си купи, подходящи за нейната фигура и стил на живот, и с коя тениска да ги съчетае. А може да предпочете копринен топ/риза + сако, въпрос на самокритика, личен стил и вкус. Които е съвсем ОК да се различават от тези на съседката Grinning

Както и да е разбрала, че от село до село и от паланка до паланка - разлики бол и да съдиш някой друг по собствените си стандарти (или стандартите приети в твое село) е занимание леко безсмислено. Нито източноевропейките ще си дадат лесно токчетата, нито една немкиня ще ги обуе, че да си заведе чедото на детската площадка... специфики, специфики! Добре го каза SL преди 2-3 страници.

# 550
Не е точно така, въпрос на разбиране е. По - малко количество, но по - стойностни дрехи би трябвало да са определящи за гардероба на жената над 40, поне според мен.

# 551
Така е, аз без токчета на работа не ходя, освен ако не съм на мисия Simple Smile. бичам си ги и си ги колекционирам.

# 552
Като казахте тениски, признавам, че доста внимателно ги подбирам, откакто не съм фиданка.
Неприятното за мен е, когато номерацията се увеличава основно на дължина и не толкова на ширина.  Никак не ми допада тясно и дълго горнище, особено имайки предвид,  че аз съм си достатъчно късичка. Не ми допада като го видя и на други жени. Особено в комбинация с дълга пола.
Търся си горнища, които са по-разкроени в долната част, ако надолу съм с панталон. Днес направо си метнах една бая длъжка туника върху скини дънките. Очаквах да съм съвсем лелчок така, но всъщност не беше зле.

# 553
Така е, аз без токчета на работа не ходя, освен ако не съм на мисия Simple Smile. бичам си ги и си ги колекционирам.

Аз и с куче на разходка се пробвах на токчета, ама не стана, та нахлузих маратонки. Известно време все едно в трапчета ми пропадаха петите, ама свикнах. Четирикраката душица ми показа, че имало и друг вид обувки освен на токчета. Joy

# 554
Ааа, не, чак толкова луда не съм. Все големи добитъци отглеждам и няма как.

Общи условия

Активация на акаунт