Стил на обличане според възрастта

• 43 713
  • 938
  •   1
Отговори
# 600
Какво имаш предвид под скъпи дънки?

# 601
мах предвид, когато говорех за +40 годишни с дънки и по какво разпознавам българката в чужбина.
Китайски дънки, избелели, лоша кройка и слим Stuck Out Tongue Closed Eyes
От дънки до дънки има голяма разлика и с евтини китайски дънки трудно се постига добра визия.
По-снобарско изказване скоро не бях чела. И мога да се хвана на бас с теб, че се постигат доста добри визии с евтини китайски дънки. И точно това харесвам в българката лично аз - че с малко средства успява да докара доста прилични визии. И въпросът не е в парите, а във стила. Щото виждам доста дами, облечени за по няколко хилядарки, ама ни кройки съобразени, ни цветове, ни нищо.

G.Savova,
Цитат
Честно казано, не бих носила нито една от показаните дрехи
стана ми интересно, какво  обличаш ти в ежедневието си? Примери със снимки, ако може. И по възможност да не са на кралското семейство.
Явно без:  дънки, ленени панталони, рокли до коляното, ризи, блузи... Ами то не останаха артикули. Освен постоянно да  ходиш с униформа, което си е решение разбира се за професиите изискващи такава...
Аз също не бих облякла нищо от показаните неща, не заради вида дреха, а защото точно показаните са ретро.

# 602
Скрит текст:
G.Savova, не всички на приемлива цена, та и евтини, китайски дънки са избелели и с лоша кройка. Пък на слим-а не виждам кое му е лошото, когато си с хубаво тяло и крак, стоят си чудесно и са удобни. Разбира се, имат си мястото и време за носене.
Иначе съм абсолютно съгласна с -veni- по отношение облеклото на българката. Като чета някои постове, все едно само клошарки се разхождат по улиците. Далече от истината е.

Къде видя да съм писала, че са като клошарки?
Писах, че не всички могат да си позволят скъпи дрехи.

Скрит текст:
Не всички живеят в голям град, и не всички ползват интернет. В малките градове, редовно се купуват дрехи от китайските магазини. Не, че тези в Х§М, Зара и по-скъпи не са пак китайски.

Ама, то това е валидно за цял свят, не само за българките. Нямам спомени от живота ми извън България /е, не съм обиколила абсолютно целия свят, де/ някъде да ходят всички по улиците в скъпи дрехи.

Скрит текст:
G.Savova, не всички на приемлива цена, та и евтини, китайски дънки са избелели и с лоша кройка. Пък на слим-а не виждам кое му е лошото, когато си с хубаво тяло и крак, стоят си чудесно и са удобни. Разбира се, имат си мястото и време за носене.
Иначе съм абсолютно съгласна с -veni- по отношение облеклото на българката. Като чета някои постове, все едно само клошарки се разхождат по улиците. Далече от истината е.
Скъпите дънки са скъпи, защото се влага много труд в тях, то кройка, дизайн, качество на плата и изработка и т,н. Не зяпат на кръста и от далеч си личи, че са качествени и скъпи, докато на китайските от далеч им личи че са евтини.
Далеч съм от мисълта да упреквам хора с малко материални възможности, но добра визия с китайски дънки не става.

Аз нали вече се "похвалих", че прекалявам с дънките, та имам евтинии, които са ми като обвивка и скъпи, дето точно ми "зяпат" на кръста. Не знам, отдавна не определям качеството на нещо по цената му. Просто в наше време, дето всеки слага каквато му падне цена, малко не ми е критерий цената. Както намирам евтини и добри неща, така имам попадения и на скъпи и съвсем не толкова добри. Изключвам магазините на  известните дизайнери и марки, то в България и ги няма много. Пък и колкото ги има по Витошка, нещо не винаги ми хващат окото стоките, които предлагат. Но това си е мое мнение, от моя опит, никой не е длъжен да мисли като мен.

# 603
Какво имаш предвид под скъпи дънки?
Мисля че точно на теб няма какво да ти обяснявам Wink.
На всички ни се е случвало още докато пипнем дадена стока да си кажем, че е скъпа.
Същото е и с дънките, още докато ги видиш и знаеш че са такива.

Пепси, в момента съм адски ограничена защото съм бременна и едвам чакам да се върна към нормалните ми дрехи Stuck Out Tongue.
Иначе нося както дънки, така и панталони тип по официални, както и чинос. Имам два любими панталона от много финна вълна с коприна.
Нося пуловери и жилетки изключително от мерино, ризи и блузи от памук и лен и т.н.
Стандартен вкус, просто имам по- голям достъп до магазини където предлагат прилична стока.

# 604
Изобщо не ме вълнува, кое е модерно, вълнува ме кое как ми стои и дали, аз самата се чувствам удобно в него. Slim  дънките и изобщо всякакви модели дънки се продават навсякъде (от евтините до скъпите магазини и сайтове ) - ако са излезли от мода, едва ли ще е така.  Не понасям широки джинси, които се разкрояват по крака, нито чарлстон - не са ми удобни, не ми харесват нито ми стоят добре. Дадох примерът с избелелите джисни, защото се оказаха доста здрави и качествени. Нося ги предимно на разходка в палнината, а понякога и в офиса( когато ме мързи да търся друга дреха) и не ми пука, че са избелели, особенo когато съм с кецове. 😊
П.П. Масово много брандове, произвеждат дрехите си в Китай. Там има 11 вида качество, доколкото знам.

# 605
Хм, и аз все си мисля, че е крайно време да излязат от мода слимовете, а в нашия мол почти нищо друго освен тази кройка не мога да видя. И тук-таме бойфренд и с виснало дъно.
От металните копчета на повечето панталони ми се получава никел алергия на корема. Както и от някои супер некачествени дънки.

# 606
Скъпо, не е равносилно на качество. Цената нищо не гарантира, отдавна не всички брандове държат на качеството.
Скъпото често е цената на логото, а не цената на материалите и изработката.
От Масимо не пазарувам вече, след като на една риза плата се сцепи, а на друга изпуснаха шевовете, отделно и измислената им политика на намаления.

# 607
  • София
Тук, в България някои магазини ги няма въобще. Как да ги нарека - среден клас примерно.
Освен, това, някои неща въобще не идват! Всички блогъри и инстаграмъри се утрепаха да носят бялата тениска с подплънките и бежовото сако на Зара. Е тука не ги заредиха!!

# 608
Alba rosa, защо да е крайно време, нека си има слим, хора има за всеки влак. Аз пък такива с висналото дъно не бих носила, но и те си имат фенове. Абе, всеки да се съобразява със себе си и финансите си, по-добре е да има всякакви, иначе всички в "модерната за времето униформа" ще се понесем, ако само тя се предлагаше.

# 609
Labrex, имах предвид да има малко по-голямо разнообразие. Иначе и аз самата имам 2-3 слима . Но вече ми омръзна все едно и също . Аз съм фен на класическите прави дънки. А такива много рядко виждам.

# 610
И фигурата има значение. Колкото по-елегантна (фигурата), по-добре й стоят всякакви дрешки.

# 611
Лабрекс, говорехме за естествени материи, и да, не са евтини в БГ. В чужбина се намират на ппоносими цени.

Г. Савова, наистина нямам идея какво имаш предвид. Последните ми дънки, които купих са ДГ и никак не изглеждат скъпи.

Аз харесвам Пепе, но и те не са много по-различни от евтините. нали знаеш, че в китай сутринта произвеждат тойота, следобед фолксваген, та така е и с дрехите.

# 612
Скъпо, не е равносилно на качество. Цената нищо не гарантира, отдавна не всички брандове държат на качеството.
Скъпото често е цената на логото, а не цената на материалите и изработката.
От Масимо не пазарувам вече, след като на една риза плата се сцепи, а на друга изпуснаха шевовете, отделно и измислената им политика на намаления.
Това е валидно за Бг. В повечето случаи в чужбина си знаеш, че като купиш примерно скъпи обувки ти гарантират качество и сервиз.
И не ми казвай че нямаш такива случаи за които споменах, че като видиш дадена стока и без да поглеждаш етикета знаеш, че е скъпа.

# 613
За това мисля, че няма две мнения, Lorelada. Но тъжната истина е, че са малко хората с тела на модели. Затова всеки (или поне повечето хора) търсят нещо, което да им отива. Между другото и мъжете имат такива трудности, но рядко споделят. Един приятел преди години за цял ден пробване на ризи едвам успя да си намери по мярка. Той е нисичък с коремче. Чак ни черпи човекът послучай събитието.

# 614
Mай от всички модели дънки, само тези с висналото дъно не ги харесвам, ама никак. И Адриана Лима би изглеждала късокрака в тях, да не говорим за по - стандартните хора Simple Smile. А и като ги видя обявени като "потур", се чудя откъде възникна  единственото число на потурите а? Всъщност има такова име на село в Румъния...

Общи условия

Активация на акаунт