Стил на обличане според възрастта

• 43 712
  • 938
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз пък най-хубавите ми сака съм ги намирала в Ню Йоркър. Едното даже е наполовина лен. Ох, носят ми се сака!

# 586
  • някъде под слънцето...
pinkо
Вече са останали много малко неща(виждам, че копринените ризи са изчерпани, но видях, ленена ,  две памучни и две памук и коприна  всяка една по 20 евро
https://www.massimodutti.com/es/mujer/rebajas/camisas-y-blusas-c1757003.html
Странна политика на Индетекс, като се има в предвид, че Масимо и Сара(макар, че Сара в последните десетина години, все по рядко  използват естествени материи) нямат оутлети, а няма как да продават  неща стари колекции в магазините си.
Но и за това си има решение поръчка с превозвач или посредник.

Скрит текст:
Между другото Сара(Zara) не са дъщерна фирма на Массимо(Маssimo Dutti).
Принадлежат към един и същи холдинг Индитекс , но са насочени към различен таргет.Сара е регистрирана през 70 те, а Масимо , началото на 90те.
Никъде не съм написала, че Масимо е супер хипер качеатвено .Работят с естествени матeрии и цените на намаление съотношението качество(цена) е добро.
Щом вдна кралицата , може да   носи  техни   неща на някои служебни  срещи , значи не са чак толкова зле .

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 11:11 от sl

# 587
Благодаря за разяснението. Не е зле да си проверяваш писанията, за да са поне що-годе четими.

# 588
  • София/Севлиево
Никак не обичам коприна-като бях малка мама често ми шиеше разни тоалети от нея,предимно рокли,а тогава хич не си падах по тях ,и оттам се появи ненавистта ми към коприната.Лен обожавам,ама да му се невиди много се мачка,а аз никак не долюбвам да гладя.И остава памукът-повечето ми неща са такива.Имам и няколко сатенени рокли,но и те си искат гладене...В гардероба си имам точно един копринен шал,ама от съвсем истинска китайска коприна,подарък от един колега на ММ(той нали работи с китайци и често му правят подаръци за него и семейството ни).
И аз харесвам сака,но като ги облека се чувствам като баба-никак не ми отиват.Може би след няколко години...Иначе обожавам костюми,но засега ще ги отложа във времето...

# 589
Аз нося сака. Пробвай ги с дънки, тениска и кецове. Или с тениска, дънки, стилето и шал.

Обожавам коприна и лен. За лена, не ми пука, като се измачка. Дрехите ми от лен са спортни и за ежедневието, та няма голям проблем.

# 590
  • София
Сега има много тъкани с лен и още нещо - примерно памук, вискоза. Седят добре и не се мачкат толкова.

# 591
Обожавам дънки слим, съчетани с топ кецове или stiletto heels и кожено яке.
Това е ежедневната ми визия за офиса.
Колкото до качествето на дрехите - доволно съм от "zara", "h&m" и" Orsay".
Имам дънки от 16 лв. , които още нося. Купих ги преди 3 години от един от евтините китайски магазини и съм доволна.  Здрави са, единствено са малко поизбелели. Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 09:52 от Анонимен

# 592
  • Най-красивата страна
Живея в България вече 11 години.
Повечето българки се обличат добре.
Да,някои пазаруват от ВУ.Но ВУ има и в чужбина.
Други от моловете.И това е нормално.
Или от онлайн магазините в чужбина,които отдавна са достъпни.

Ленените панталони се носят в България отдавна,рокли също.
40лв.за риза не са някакво чудо невидяно...защото българката е суетна и е склонна да дава пари за дрехи..и за обувки също.

Не подценявам и хората в малките градове.
И там има доста заможни хора.
Това са моите наблюдения.

Учила съм и съм живяла 10 години в Германия,баща ми е женен там ,имам мащеха германка и сестра, при които ходя всяка година по няколко пъти.
И в немските молове има магазини на HM,CA,Zara,Orsey...и други подобни.И са доста посещавани,а по време на намаленията има навалица...пазаруват хората...Стоката не е по-различна от нашата...
И доста хора ходят облечени с дънки и тениски.
Или панталон ,пола,риза .Както и у нас.

Бедни хора има в България, както и такива с лош вкус,да.Има ги навсякъде.
Но в никакъв случай не бих казала,че 40 годишните българки масово са бедни и ходят облечени в евтини парцали.Защото не е вярно.

# 593
Обожавам дънки слим, съчетани с топ кецове или stiletto heels и кожено яке.
Това е ежедневната ми визия за офиса.
Колкото до качествето на дрехите - доволно съм от "zara", "h&m" и" Orsay".
Имам дънки от 16 лв. , които още нося. Купих ги преди 3 години от един от евтините китайски магазини и съм доволна.  Здрави са, единствено са малко поизбелели. Simple Smile
Ето това имах предвид, когато говорех за +40 годишни с дънки и по какво разпознавам българката в чужбина.
Китайски дънки, избелели, лоша кройка и слим Stuck Out Tongue Closed Eyes
От дънки до дънки има голяма разлика и с евтини китайски дънки трудно се постига добра визия.

# 594
G.Savova, не всички на приемлива цена, та и евтини, китайски дънки са избелели и с лоша кройка. Пък на слим-а не виждам кое му е лошото, когато си с хубаво тяло и крак, стоят си чудесно и са удобни. Разбира се, имат си мястото и време за носене.
Иначе съм абсолютно съгласна с -veni- по отношение облеклото на българката. Като чета някои постове, все едно само клошарки се разхождат по улиците. Далече от истината е.

# 595
  • София
Няма да го кажа толкова грубо, но слим дънките не са модерни от 2015 горе-долу.

# 596
Модата е временно понятие. След някоя година току виж пак се появили като модерни. Щом са ми удобни, хич не ме интересува модерни ли са или не. Аз за това написах, че си има време и място да се носят, не казвам навсякъде да се кипри човек с тях.

# 597
G.Savova, не всички на приемлива цена, та и евтини, китайски дънки са избелели и с лоша кройка. Пък на слим-а не виждам кое му е лошото, когато си с хубаво тяло и крак, стоят си чудесно и са удобни. Разбира се, имат си мястото и време за носене.
Иначе съм абсолютно съгласна с -veni- по отношение облеклото на българката. Като чета някои постове, все едно само клошарки се разхождат по улиците. Далече от истината е.

Къде видя да съм писала, че са като клошарки? Писах, че не всички могат да си позволят скъпи дрехи.

Не всички живеят в голям град, и не всички ползват интернет. В малките градове, редовно се купуват дрехи от китайските магазини. Не, че тези в Х§М, Зара и по-скъпи не са пак китайски.

# 598
Скъпите дънки са скъпи, защото се влага много труд в тях, то кройка, дизайн, качество на плата и изработка и т,н. Не зяпат на кръста и от далеч си личи, че са качествени и скъпи, докато на китайските от далеч им личи че са евтини.
Далеч съм от мисълта да упреквам хора с малко материални възможности, но добра визия с китайски дънки не става.

# 599
G.Savova,
Цитат
Честно казано, не бих носила нито една от показаните дрехи
стана ми интересно, какво  обличаш ти в ежедневието си? Примери със снимки, ако може. И по възможност да не са на кралското семейство.
Явно без:  дънки, ленени панталони, рокли до коляното, ризи, блузи... Ами то не останаха артикули. Освен постоянно да  ходиш с униформа, което си е решение разбира се за професиите изискващи такава...

Общи условия

Активация на акаунт