Стил на обличане според възрастта

• 43 769
  • 938
  •   1
Отговори
# 570
Като нямаш представа, не се изказвай.

Има хора, които могат да си позволят 10хтолкова, но мнозинството, особено в провинцията нямат тази възможност.

# 571
С лен сигурно винаги ще ходя измачкана. Grinning Не се замислям изобщо каква е материята - кройката, цветовете, да ми отива, това е. А че било някаква неясна материя - ок.
Има голямо значение материята. Един и същи модел, ушит от различни платове, "пада" по различен начин.
Чист лен не бих си причинила, особено за панталон.
Явно нямаш представа какво е лен и не знам защо в Бг масово се плашат от лена.
Имам изключително много дрехи от лен, а преди няколко години открих и ленените тениски. Ами няма такова удобство.

# 572
  • някъде под слънцето...
Като нямаш представа, не се изказвай.

Има хора, които могат да си позволят 10хтолкова, но мнозинството, особено в провинцията нямат тази възможност.
Ти сериозно ли?
Имам близки в България на 40+.
Някои в София , други в провинцията.
И да,  могат да си позволят да платят 40 лв за риза.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 10:02 от sl

# 573
Нали се сещаш, че те не представляват 90% от населението на тази възаст.

Аз мога да си позволя и дреха за 2000, но това не значи, че всички на моята възраст могат.

# 574
  • София
Да бе! 40. 69.95 с намалението не е 40. А е  доста скъпо, поне за мен. И цяла Младост, примерно.

# 575
Всъщност да се облечеш на прилична цена откакто има интернет  отдавна не е някакъв лукс. Освен ако не държиш да си купиш нещо от последните колекции в "МОЛА" Simple Smile.
Скрит текст:

Състав: Памук
Начална цена: 254,00 лв.
КРАЙНА ЦЕНА: 7,00 лв.

Състав: 100% вискоза
 Начална цена: 62,00 лв.

Дамски панталон Bershka
 Начална цена: 28,00 лв.
Състав: 98% памук, 2% еластан

Дамски панталон Mexx
 Начална цена: 79,00 лв.
КРАЙНА ЦЕНА: 5,00 лв.
Състав: Лен

Дамска риза Edc By Esprit

Дамска риза Jack Wills
 Начална цена: 42,00 лв.

Дамска риза Bershka
Състав: Вискоза

Дамски пуловер Kling
Състав: 95% вискоза, 5% еластан

Дамски гащеризон Biondo
Начална цена: 26,00 лв.
КРАЙНА ЦЕНА: 4,00 лв.
Състав: 94% полиамид, 6% еластан

Дамски дънки Le Temps Des Cerises
Начална цена: 109,00 лв.
Състав: 87% памук, 11% полиамид, 2% еластан
Избрала съм само нови дрехи с етикет, сравнително стандартни, ставащи за  ежедневна употреба, освен ако няма много строг дрес код на работното  място. Ако човек няма предразсъдъци би могъл и втора ръка дрехи да си издири  на още по - ниски цени. Това би било тон и с новите тенденции  за устойчив начин на живот. Да не говорим, ако е по - сръчен, с редизайн на някои модели би постигнал чудесна визия Simple Smile.
Много обичам ленени дрехи - намачкани. Ами подхожда му на лена  да е намачкан.

# 576
  • София
Между другото, Хумана затвориха почти всички свои магазини. Какви неща съм си намирала там...вълна, коприна...

# 577
Аз си купих страхотен пуловер от лама. Толкова топли, че само веднъж съм го обличала тук.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 11:59 от AGBSM

# 578
Всъщност да се облечеш на прилична цена откакто има интернет  отдавна не е някакъв лукс. Освен ако не държиш да си купиш нещо от последните колекции в "МОЛА" Simple Smile.
Скрит текст:

Начална цена: 254,00 лв.

Състав: 100% вискоза

Дамски панталон Bershka
Състав: 98% памук, 2% еластан

Дамски панталон Mexx
 Начална цена: 79,00 лв.
Състав: Лен

Дамска риза Edc By Esprit

Дамска риза Jack Wills

Дамска риза Bershka
Състав: Вискоза

Дамски пуловер Kling
Състав: 95% вискоза, 5% еластан

Дамски гащеризон Biondo
Начална цена: 26,00 лв.
КРАЙНА ЦЕНА: 4,00 лв.
Състав: 94% полиамид, 6% еластан

Дамски дънки Le Temps Des Cerises
Начална цена: 109,00 лв.
Състав: 87% памук, 11% полиамид, 2% еластан
Избрала съм само нови дрехи с етикет, сравнително стандартни, ставащи за  ежедневна употреба, освен ако няма много строг дрес код на работното  място. Ако човек няма предразсъдъци би могъл и втора ръка дрехи да си издири  на още по - ниски цени. Това би било тон и с новите тенденции  за устойчив начин на живот. Да не говорим, ако е по - сръчен, с редизайн на някои модели би постигнал чудесна визия Simple Smile.
Много обичам ленени дрехи - намачкани. Ами подхожда му на лена  да е намачкан.

Честно казано, не бих носила нито една от показаните дрехи, дори ако ми ги дават без пари.

# 579
  • някъде под слънцето...
Нали се сещаш, че те не представляват 90% от населението на тази възаст.
С две думи според теб, българката над 40, не може да си позволи нищо.
Интетесно ми е как преди 40 може, а после изведнъж вече  няма  възможност.
Интересно какво ще кажат по този въпрос дамите на 40+ живеещи в България.
Предполага се , че една жена на 40+, ако не кариера, то поне има някаква професия, която и носи  постоянни  доходи и някаква финансова стабилност .Съответно може да си позволи да си купи  що годе сносни дрехи.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 09:47 от sl

# 580
Ох, стига подскача. Да, българката над 40, която не живее в голям град и няма добра заплата, обикновено няма възможност да даде 40 лв. за блузка.

# 581
И аз харесвам цитирания по горе Масимо Дути , но в БГ дори със супер намаления под 35 евра риза ...никога не съм намирала, https://www.massimodutti.com/bg/en/women/sale/shirts-%26-blouses-c1757003.html     отделно че като дойдат намаленията нито размери нито цветове има....като приключат, О чудо пак има всичко на дебелите цени. (то не само с тая фирма в БГ е така , но това е друг въпрос)

# 582
  • София/Севлиево
И аз често пазарувах от Хумана хубави неща,често на доста скъпи марки.Имам панталон и риза на Масимо Дути точно втора употреба-ами качеството си е качество,но в мола като влязох дори на намаление нещата,които харесах бяха над 100 лв.Ще ме извинят,но няма да дам толкова пари за една блуза(не че ги нямам,но с малко късмет мога да открия нещо във втората за жълти стотинки-ризата и панталона от въпросния бранд ми струваха по 2.50 парчето).В момента чакам една рокля на Ана Алказар (абсолютно нищо не ми говореше,докато не надникнах в нета и не видях цените) за 2 лв,при това новичка с етикет.И нямам абсолютно никакви предразсъдъци относно пазаруването във втората употреба,може би 70-80% от дрехите ми са от там...Така допринасям донякъде и за опазване на природата...

# 583
Момичета, струва ми се, че виждате нещата в двете крайности.
Познавам и от двата типа жени, които описвате. Понякога не е работата в това дали имаш 80 лв за някакъв топ, а дали ти се дават точно за това. Съдейки по себе си - Доста редовно трябва да се ходи по вторите употреби, за да изникне нещо наистина ценно за мен. Едни от най-впечатлявящите парцали, които имам са от секънд хенд и аутлети.
Но самото ровичкане из такива магазини не ми е от най-приятните. Като място за пазаруване наистина не са ми никак привлекателни. А сайтовете им ми отнема твърде много време да разглеждам, докато се докопам до находка. А и няма гаранция, че като размер ще пасне.
И все пак пред Ню Йоркър и Бершка в мола, предпочитам вторите употреби. Поне може да се открие нещо с по-добро качество.
Имам едни дънки на Tally Weijl, по-ужасни дънки некага, наистина никога не съм имала. Ужасна, гърчеща се материя. Е, вярно - бяха намалени на 40 лв  някъде, но в секънд хенда ще намериш много по-качествени само за 15тина лв.
Иначе има един бутик "Барка" в нашия град , ( дано не се приеме за реклама)  от който обичам да си купувам дрехи. Български са, от удобни материи и малко по-различни от еднотипните неща, които виждам в мола.

# 584
масимо Дути имат интересни модели, но качеството им е само една идея над дъщерната им Зара. Скъпи са за българския стандарт, каквото и да ми обяснява госпожицата.

Една жена с доход до 1000 лв. и дете/ деца и мъж на същата заплата, просто не си купува подобни, дори и на намаления.

Темата тръгна от удивлението, защо в транспорта жените масово ходят с изкуственяци. Надали е, защото им харесва и не искат да носят сатен, коприна, лен и памук.

Общи условия

Активация на акаунт