Топло лято идва вече, расте ДЕКЕМВРИйското човече ! {тема 4/2020}

• 27 590
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Djenna, включвам се и аз към групата на кокоските... Макар, че ползвам и лосион на Biobaza.
Това е кокосовото масло, което имам и държа извън хладилник, за да е по-лесно да се нанася.

# 676
Jaska, добре дошла сред нас.
За носа нямам идея какво помага но в едно от приложенията ми имаше статия, че в предстоящия ми период лигавиците ще набъбват все повече и ще отделят все повече секрет и било абсолютно нормално да има запушен нос, и вагинално течение стига то да не е със странни цвят и мирис.
Онзи зъб, за който се оплаках - ами извадиха го. Една седмица се мъчих, смъкнах едно кило, и сега ми е трудно да свикна без двата си основни горни дъвкателни кътника. Онзи ден опитах да хапна телешко... Е голям зор се дъвче така. Но поне вече не боли. Да видим до края още колко ще извадя. Мисля, че вече усещам бебчето. На 23 ти съм на втория си преглед от ЖК. Ще стане месец от как не съм го виждала, но поне си взех домашен доплер и го чувам от време на време.

# 677
Момичета, изпращам ви и една статия, която ме просълзи ❤️❤️❤️

https://www.mama24.bg/article/8055119

# 678
Благодаря за кокосовите масла. И аз от 2-3 дни се будя сутрин със запушен нос, но 30-40 мин след събуждане нямам проблем. Ако някой реши да се маже с Виатнамско чудо, тествайте преди това на малък участък, защото се оказа, че аз съм алергична към него. Последния път, когато реших да се намажа, направих грешката да е върху разранена от многото издухване кожа около носа и така болеше.. Намазах се и на челото и на врата и направо ми пламна кожата. 3 дни след това беше червена и болеше. Има един спрей морска вода - Стеримар. Аз като ми е запушен носът слагам топла вода в една купа, капвам няколко капки Кармолис, главата над купата и се покривам с една кърпа за 1-2 мин. Действа ми супер.

# 679
  • София
И аз съм с маслото на Ава.
Ама всичко си е до кожа, мажа се от 6 г.с. и въпреки това имам 2-3 стрии на едната гърда вече... Unamused

# 680

Jaska, добре дошла!
И моето масло е като на Ава.
Изгубен, пробвай с масаж в основата на ноздрите. Поне 5 минути. С показалците, въртеливи движения, едновременно. Помага, но трябва честичко да го прилагаш.

# 681
Пробвам всичко.Днес ще взема и едно масло да мирише в стаята евкалипт,да видим.... Може би ще мина през джипито да даде направление за УНГ. Ама хич не ми се навира в поликлиниката.
Вчера питах на прегледа ,казах, че ме болят долу кокалите точно където е изхода ме болят. Незнам как се водят тез кости в интимната част, доктора вика: ,,Ще те боли,, Аз нали през повечето време лежа и като ста а е нетърпимо боли,едвам се влача до тоалетна.Явно от обездвижване ли,що ли ....
И нали препоръча извара от днес се боря с нея,не е като сирене ама пак става. Половин кило ми взел мъжа и ям.

# 682
Изгубен, тези болки за които казваш, мисля че е от подготовка на тялото, по скоро. Мен от лежането ме боли единствено дупето Joy
Пък мисля че съм с най - голям стаж в леглото 4 месеца, е правя вече леки разходки.

# 683
Добре дошла Jaska!
След мъничко ще ви пусна с какво се забавлявам тези дни. Едни сладки тризнаци. Много ми харесва начина на възпитанието им ...
А какво мислите за ароматерапия? Чак сложно не,по- скоро да запаля свещ и да капна капки етерично масло. Знам , че някои се мажат и тнт... Се лекуват с ароматни масла. Мисля си ,понеже имам един сет за ароматерапия от Лидъл с някакви масла и свещи ама са все някакви сладникави,ако си взема от аптеката лавандулово да речем, ментово или евкалипт ,дали няма да ми се отпуши най- накрая този нос? От два дни положението е ад. Пръскам Назик,но той е с ксилометазолин и гледам да е само вечер за да спя,обаче съм все едно с тапа запушен нос. И ринитал пак почнах,Та си мисля днес да взема едно масло за хем релаксация хем да ми е отпушен носа. Какво ще кажете?
Сега съм запалила с портокалово от Лидълските, но мирише сладко.

Милита как си? Сигурно до понеделник ще те държат? Кой ти е лекарят?

Ето ги маслата от Лидъл.

А това е клипчето на тризнаците сладури.
https://youtu.be/NNIdyby38ps
Ами всякак до понеделник защото още нищо не се е случило... При д-р Борис Стоилов съм.
А за капките, аз цял живот съм на Ксилометазолин, не правете моята грешка да започнете такива, после без тях лигавицата е постоянно набъбнала и не се диша. Иначе и бременността си изкарах така, аг-то каза, че действат локално капките за нос и не стигат до бебето, просто за нас са вредни.

# 684
Добре дошла Jaska!
След мъничко ще ви пусна с какво се забавлявам тези дни. Едни сладки тризнаци. Много ми харесва начина на възпитанието им ...
А какво мислите за ароматерапия? Чак сложно не,по- скоро да запаля свещ и да капна капки етерично масло. Знам , че някои се мажат и тнт... Се лекуват с ароматни масла. Мисля си ,понеже имам един сет за ароматерапия от Лидъл с някакви масла и свещи ама са все някакви сладникави,ако си взема от аптеката лавандулово да речем, ментово или евкалипт ,дали няма да ми се отпуши най- накрая този нос? От два дни положението е ад. Пръскам Назик,но той е с ксилометазолин и гледам да е само вечер за да спя,обаче съм все едно с тапа запушен нос. И ринитал пак почнах,Та си мисля днес да взема едно масло за хем релаксация хем да ми е отпушен носа. Какво ще кажете?

Ето ги маслата от Лидъл.

Ами всякак до понеделник защото още нищо не се е случило... При д-р Борис Стоилов съм.
А за капките, аз цял живот съм на Ксилометазолин, не правете моята грешка да започнете такива, после без тях лигавицата е постоянно набъбнала и не се диша. Иначе и бременността си изкарах така, аг-то каза, че действат локално капките за нос и не стигат до бебето, просто за нас са вредни.
Ох мила, мъжът ми се беше докарал до това положение, две години заспиваше с капки преди лягане, но Муконазал!  Добе че случайно попадна при добър УНГ, за друго беше ходил, но се сетил да го пита и той му беше казал, че става алергична реакция от толкова пръскане и лигавицата си е постоянно набъбнала. Изписа му лечение за три месеца, но от тогава е като нов човек Simple Smile
Обаче това лечение може би е хубаво да се направи след бременността, защото едното е кортикостероидни капки.
Иначе трипъти на ден промиваше с Tonimer Panthexyl (което е солена вода с Пантексит, който спомагал за възтановяването на лигавицата) и вечер след промивквта изчакваш да изсъхне и пръскаш Назостад 50 спрей по веднъж в ноздра (кортикостероидните капки), и така три месеца. Подобрението беше още на втората седмица, но го беше предупредил човека да не спира.

# 685
Добре дошла Jaska!

Ето ги маслата от Лидъл.

Ох мила, мъжът ми се беше докарал до това положение, две години заспиваше с капки преди лягане, но Муконазал!  Добе че случайно попадна при добър УНГ, за друго беше ходил, но се сетил да го пита и той му беше казал, че става алергична реакция от толкова пръскане и лигавицата си е постоянно набъбнала. Изписа му лечение за три месеца, но от тогава е като нов човек Simple Smile
Обаче това лечение може би е хубаво да се направи след бременността, защото едното е кортикостероидни капки.
Иначе трипъти на ден промиваше с Tonimer Panthexyl (което е солена вода с Пантексит, който спомагал за възтановяването на лигавицата) и вечер след промивквта изчакваш да изсъхне и пръскаш Назостад 50 спрей по веднъж в ноздра (кортикостероидните капки), и така три месеца. Подобрението беше още на втората седмица, но го беше предупредил човека да не спира.
А помниш ли кой беше доктора?

# 686
Милита ще се опитам да намеря рецептата когато се приберем удома след седмица, ако не ти е късно! Знам, че беше в Болница Лозенец (Правителствена), но незнам кой е бил доктора понеже за първи път не му бях аз звъняла за час, а той си отиде по спешност там и на първата врата дето е видял там беше влязъл 🤣

# 687
Мами, кога при вас отмина това гадене, повръщане? Гаденето е 24 часа, гледам все да хапна нещичко , за да спре това чувство ама уви... в 17 г.с. Миналата седмица имах леко зацапване и сега съм на утрогестан вагинално и да чукна на дърво отмина, но сега пък ме тормози нещо друго. Да не би самите напъни от повръщането да са предизвикали това зацапване. Защото според лекарите е било от самото покачване на плацентата. Но се мъча без напъни да повръщам......

# 688
Вече официално само ще ви наглеждам. Всичко свърши, много бързо и адски болезнено, раждането нищо не е... Ама минава! Благодаря ви за подкрепата, голяма упора ми бяхте! Подкрепяйте се така до финал и накрая едни хубави дебели бебета да ви реват по цяла нощ! 😁😘💗

# 689
  • Sofia
Вече официално само ще ви наглеждам. Всичко свърши, много бързо и адски болезнено, раждането нищо не е... Ама минава! Благодаря ви за подкрепата, голяма упора ми бяхте! Подкрепяйте се така до финал и накрая едни хубави дебели бебета да ви реват по цяла нощ! 😁😘💗
Милита, и на теб пожелаваме бързо да се възстановиш и когато си готова отново да се включиш в редиците на очакващите мами!

Общи условия

Активация на акаунт