Топло лято идва вече, расте ДЕКЕМВРИйското човече ! {тема 4/2020}

• 27 569
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Ми да, баш като ФМ звучи.
И колко такива имаш за цялата бременност ?

И моите косъмчета са по средата в редичка. Grinning Но се появиха скоро.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 22:52 от rave

# 721
За цялата бременност са 2 скана- един в 12та седмица и един в 20та Neutral Face
По-натам сигурно ще ходя на частно, че иначе не знам как ще изтърпя.
Много лежерно го карат тук,одитеш пет пъти на преглед и родиш Grinning
До сега съм давала урина един път и са ми мерили килограми два пъти, кръв също два пъти и това е. Нищо не са ми казвали да пия, само на първия преглед ме питаха дали пия фолиева киселина и това беше. И като чета какви неща ви предписват, какви изследвания правите и направо се чудя какво става Grinning Миналата седмица си самоназначих магнезии, че някъде четох че отпуска контракции и мускули и така...
Форума ми помага повече от лекарите тук.

# 722
инфинити и милита съжалявам за това, което ви се е случило!
Аз нали чакам две, та по въпроса с корема, страшна работа ви казвам, термина ми е на 7.01, а съм като в 7я месец.
Мен още никой не ми е и споменавал за ФМ, ходя при 2ма на частно и една, където ми е на Ж К

# 723
Инфинити и Милита, много съжалявам за вас...
Rave, направи си колаж, ще се получи готино Simple Smile)
При мен плацентата се вдигна, личи си корема и не мога да нося дънки от 2 месеца. Карам го само на клинове и ми писна от тях Grinning Като чакам пред НОИ или НАП, или  на която и да е опашка (нали ме съкратиха заради бременноста по време на пандемията) за трите месеца никой не ме пуска да се прередя напред ( случи се само 2 пъти през тези месеци да ме пуснат), усещам дискомфорт от повече 1 часово чакане.. . А аз вече не мога да стоя много права, постоянно ми се ходи до WC Sad От утре съм в 18 г.с. - 5 месец. Усещам че ми е малко по - тежко и се задъхвам повече. И при вас ли е така?

# 724
  • София
алекс, явно яко, ама яко се разчита на естествения подбор. Close
С голямо търпение ще трябва да се заредиш. Cold Sweat

Аз се задъхвам само по стълби, или ако вървя по-бързо...

# 725
Разчитат всичко да минава гладко и ако може да не ги занимаваш, да те изродят накрая и да си ходиш. Тук даже след раждане изписват на същия или на следващия ден Flushed
Аз също се задъхвам по стълби или ако бързам, а ако стоя права над 1 час после ме болят кръста и корема заедно. Ако ме викнат на работа не знам какво ще правя, че там по цял ден сме прави 🤭
Ами за спането, слагате ли си възглавнички на корема, как ви е удобно да спите?

# 726
То аз като стоя права над 1 час, стоя като нямам друг избор... Почвам да клякам и да ставам, да клякам, за да се раздвижа.
Аз от 1 месец спя с възглавница за бременни от Кауфланд между краката и на корема, намествам се с нея Grinning

# 727
Аз и докато лежа се задъхвам. Не знам какво ще правя по-нататък, като вземе да расте и размества органи. Възглавница все още не съм си взела. Има една цилиндрична и от време на време я използвам.

# 728
При лежането се задъхвам когато съм по гръб. По време на прегледите си слагам ръка под главата, за да я вдигна поне малко...

# 729
  • София
алекс, така си е. Всичко ще е наред, само ти трябва гооолямо търпение и здрави нерви. Някъде из отчетните момиче в Англия беше писало, че родило и след 3 ч. я изпратили вкъщи. Frowning

Аз с възглавница си спя още от началото.
Обаче спането на ляво ми е доста неудобно, а нали така било най-добре за беб.
Най-удобно ми е по гръб...

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 23:48 от rave

# 730
Аз не се задъхвам, но при усилие пулса ми се ускорява много. Проблема ми е, че ми отичат ръцете и краката. По глезените са ми излезли  вените и док каза, че на другия преглед ще ми предпише чорапи с компресия ако продължават да излизат.
И моето коремче вече порасна и изглеждам бременна, а не дебела. Само едни панталонки ми стават, но нося рокли, а те все още са ми добре. 😊

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 00:21 от Borovinka11

# 731
По някой път както си стоя или лежа и изведнъж получавам сърцебиене, но май е нормално.
Рейв, не те ли натиска бебето като си по гръб?
На мен ми е много некомфортно като се обръщам докато лежа, все едно съм глътнала топка и я местя с мен, не знам как точно да обясня. И ако не мога да се наместя с 2-3 местения и край, не мога да заспя, ококорвам се и зяпам в тъмното или взимам телефона и цъкам нещо докато не ме заболят очите.

# 732
И моите крака отичат, понеже съм седнала на работа по 8 часа. Събота и неделя са ми добре. Правих изледвания всичко е както трябва. А що се отнася до корема от много време нищо не ми става. Всички мислят, че съм около 6 м и половина - 7 м. Grinning

# 733
  • София
алекс, не. Идеално ми е. Rolling Eyes
Ако се завъртя настрани обаче, се започва неудобството и се чудя къде да го подпра и как да го наместя този корем... Frowning

# 734
Относно прегледите, ние в БГ сме изключително облагодателствани във всяко едно отношение. Имаме достъп до лекар когато си поискаме независимо дали на частно или по ЗК. Лаборатории също колкото искаш и цените са достъпни. Не съм чула да има друга страна в европа, където да можеш да звъниш на лекаря ти 24/7 и да ходиш през ден на преглед. За хората в чужбина е нормално да отидат на преглед 5 пъти през бременността, да родят и да се приберат вкъщи. В америка също изписват майката и бебето на същия ден след раждане. Просто здравниге системи са напълно различни. Колкото и неуредености да има, трябва много да се радваме на нашата в момента Grinning

Общи условия

Активация на акаунт