Семейството или родителите?

• 20 491
  • 612
  •   1
Отговори
# 375
Не, Афродита, тя ясно и категорично си каза още от самото начало, че тя самата иска и предпочита да е там, харесва си й и няма никакво намерение да се маха.
Тук нямаме типичния случай - аз не искам, ама той настоява Wink

Пък ние другите - лошите, си мислим, че няма и къде другаде де, но да не започваме пак наново по въртележката Simple Smile

# 376
Скрит текст:
Никой не казва, че е нищо, а че не е толкова голяма или непосилна сума, та чак и кредит взели!? И то не защото ги нямали, ама защото ей така, напук... Поне обяснението беше такова Simple Smile Интересно ми е, каква ще им е рекапитулацията накрая! Колко ще трябва да върнат?

А за в Дания вие си знаете колко имате, за колко ви стигат и защо сте отишли там. И защо си вярвате, че ние тук мрем в мизерия.

Мизерстващи има навсякъде ама май вие там най-много се оплаквате и колкото и да ви дадат няма да ви стигне въпреки че си живеете по-охолно от западноевропейците.
Моя близка в БГ харчи за 3ма човека на месец колкото ние тук за 5. Ние си живеем охолно, но тя смята че мизерства. Мизерията е в ума.
А България уж била най-бедната държава в ЕС. Духовно бедна вероятно имат предвид

# 377
  • София
Не, Афродита, тя ясно и категорично си каза още от самото начало, че тя самата иска и предпочита да е там, харесва си й и няма никакво намерение да се маха.
Тук нямаме типичния случай - аз не искам, ама той настоява Wink

Пък ние другите - лошите, си мислим, че няма и къде другаде де, но да не започваме пак наново по въртележката Simple Smile
Тц, тя искала къща с двор, да тичало детето (бъдещото), той искал при мама, а понеже на мама имота е къща с двор и всички са (били) довлни, ама наща' мома не си е представяла, че това ще й излезе по-скъпо отколкото да си купи собствена къщичка с двор и поне да знае, че си харчи парите за нещо нейно, да не говорим, че нямаше да го играе такси на хипохондричката.

# 378
  • Варна
Аз продължавам да мисля, че удобно се заобиколи въпроса защо изобщо преди две години са отишли да живеят там, както и къде са живели преди това, макар че няколко човека го зададоха. Авторката не отговори конкретно, а скалъпи някакъв словесен миш-маш, че евентуално един ден като имали дете, то да можело да тича по двора. Бременността е 9 месеца, сложи още няколко за забременяване, а нищо чудно и да са повече, особено при намека за проблеми с това, пък после, докато бъдещото дете стигне до тичането, има още година. Рибата в морето ама тигана на котлона е тая работа с тичането на нероден Петко по въпросния двор. Така че аз лично смятам, че са се натикали там под давление на мъжа, но тя не иска да го признае, защото ще му издиша яко образа на мъж на място, който е на нейна страна, както беше описан тук.

# 379
Стига, бе, хора! За някакви си 3-4 месеца става въпрос! Хайде, имайте малко съвест!
И някакъв изостанал заем, който като толкова им тежи плащането му, витаги могат да си поискат парите след време.

Аз пак да питам, с колко елекромера и водомера е къщата? Щото 2 години всеки си бил плащал сметките, нали Wink

... Така че аз лично смятам, че са се натикали там под давление на мъжа, но тя не иска да го признае, защото ще му издиша яко образа на мъж на място, който е на нейна страна, както беше описан тук.
Или са се натикали там, защото няма къде другаде, а и мама и тате (лошите) са плащали сметките. Че може и храната.

# 380
  • Варна
Ако са различни етажи и то на различни наследници, нищо чудно да имат отделни електромери и водомери. Това, че всеки си е плащал сметките тези две години, го вярвам.

# 381
Ама те нали не бяха на терена на братовчедката Joy

Оф, аз спирам вече, че пак зациклихме. Дотук бях Simple Smile

# 382
  • Варна
На мен, честно казано, не ми стана ясно на чий терен живеят, но че не е техен е ясно като бял ден.

# 383
Важното е, че те си го смятат за техен Grinning

# 384
Едва ли братовчедката иска голяма сума за етажа, все пак рода са. Може би го продава на данъчна оценка, което може да е по ниско от пазарна цена. Според мен авторката е сметнала, че за сравнително ниска сума може да се сдобие с цяла къща след време, а и я влече към подобен имот. Явно свекъра се  справял първоначално и не им тежели толкова. Сега с кризата парите свършват бързо, работа няма, всички са изнервени и отношенията се облягат.

# 385
  • София
Скрит текст:
Стига, бе, хора! За някакви си 3-4 месеца става въпрос! Хайде, имайте малко съвест!
И някакъв изостанал заем, който като толкова им тежи плащането му, витаги могат да си поискат парите след време.
Аз пак да питам, с колко елекромера и водомера е къщата? Щото 2 години всеки си бил плащал сметките, нали Wink
И какъв е проблема да са 2 отделни, при все, че е къща на 2 ет.?

# 386
Нека Абсурт да дойде и да ти обясни как бабите и дядовците са строили къщите на село преди 30на и повече години, защото на мен няма да повярваш Simple Smile

# 387
  • София
Глупаво е да се хващаме за това, как си били поделяли сметките за тока.
"Старите" са на под 60  години, та домакинството им едва ли има по- малко ел. уреди.
Делили са на две и толкова.

Не мога и да разбера хъса, с който се напада авторката- тя и затова няма да влезе повече, си мисля.
Всъщност, още вчера или онзи ден поиска да се заключи темата, но явно, не знае, че трябва да се обърне към началството.........

# 388
Скрит текст:
Какво значи "въобще не са плащали данъка на къщата"! То или го плащаш, или не. И да платиш отчасти, следващия път, като отидеш, ще ни искат цялата сума.
А защо не са плащали ли! Ами ако е вярно наистина, значи просто са такива хора - неорганизирани, безотговорни, апатични, разсеяни завеяни... Има много такива, и тя с правото им се ядосва за това и никой не възразява точно по този въпрос. Но да се запънеш - няма да помагам, не ме интересува, те ни използват и т.н.,
при положение, че им живееш в къщата от 2 години и
Скрит текст:
за тези 2 години за нищо не са те дърпали (а нищо чудно да са и помагали дори!) и сега от 3-4 месеца са в затруднение по обективни причини (както много други хора) и са помолили за малко финансово рамо, за мен е супер грозно, пък вие както щете го определяйте. При това си категорична, че нямаш намерение и интерес да се махнеш оттам. И освен това през всичкото това време (2 години) издържаш мама си Rolling Eyes
Само че малката подробност, която удобно пропускаш е, че тя живее в тяхната къща понеже милото синче иска да е до мама и да останела къщатата за него един ден. Замислям се защо ли.
Не, малката подробност е, че живеят в собствеността на лелята/братовчедката и точно тази собственост ще купуват.

Птица, ти добре напомняш как било криза покрай ИП, но удобно подминаваш, че е криза за всички, не само за старите. За авторката също е било криза. А мога да те уверя, че едно е да си бачкал 20 години, друго е да си бачкал 5-7 години. Дори и само заради обезщетението за безработица, което би взимал.
Мен авторката не ме брига да е златотърсачка (то па голям келепир, къща на село), обаче хора, които не си плащат борчовете и оправдават 5 години мишкуване с последните 2-3 месеца, въобще не смятам, че са за ожалване.

# 389
  • София
Не, малката подробност е, че живеят в собствеността на лелята/братовчедката и точно тази собственост ще купуват.

Всъщност, нищо такова няма- авторката изрично подчерта, че в частта на братовчедката никой не живее.
Жалко, че не успяхме да издействаме да пусне плана на къщата с подробна легенда.

Общи условия

Активация на акаунт