Семейството или родителите?

• 20 401
  • 612
  •   1
Отговори
# 90
Когато аз създавах семейство..го приех точно така.
Аз и съпруга ми.Ние сме..
Родителите ни бяха родители.Не е било проблем да си казваме това,което не ни харесва ...в отношенията им спрямо нас(него или мен) .Или в очакванията им спрямо нас.
Има една тънка граница,която очертава.И не бърка отношенията,а показва,че Вие сте отделна единица.
Това,което ви се случва..би трябвало да го изговаряш със съпруга си ако ти е такъв,а не тук с непознати.И заедно да търсите решение.
Ако не можете..няма да ви бъде.
Къде е пролема да кажеш,че смяташ,че майка му ви използва..Нали си го мислиш.Не изказани мисли нагнетяват и избиват.

# 91
Никога не съм могла да разбера защо хората се набутват да живеят с роднини, изплащат дялове и т.н. Толкова е трудно, вечно има някакви проблеми. Но не, да не се вземе някое ново жилище, а задължително да живеем със свекъри / тъстове и т.н. ама да не дадем едни пари в повече. Нервите са безплатни понеже...не го разбирам.

# 92
  • София
Никога не съм могла да разбера защо хората се набутват да живеят с роднини, изплащат дялове и т.н. Толкова е трудно, вечно има някакви проблеми. Но не, да не се вземе някое ново жилище, а задължително да живеем със свекъри / тъстове и т.н. ама да не дадем едни пари в повече. Нервите са безплатни понеже...не го разбирам.
Е, как що? Дан' изпуснат златния мамин, а той горкия разчекнат между на майка си полата и жената до него Bowtie
Как един път не прочетох да изплащат жилище на ридителите на жената и да живеят там и да издържат тъстовете, а все свекървища се впили в "децата".

# 93
Тя го казва и очаква той да реагира, все пак неговата майка е в неговите компетенции, не в нейните. Но той не реагира.
Темата не е поради нагнетеното неизказано, а поради непредприетите действия от отговорните лица.
Може да се счете за егоистично и егоцентрично, но аз не съм бооногледачка, не съм такси, не съм 'снахата', не съм човекът с парите. За свекърите бих положила малко повече усилия, отколкото за непознат, но няма да ги слагам преди моите собствени родители, още по-малко преди моите лични въжделения и очаквания. В крайна сметка средният човек живее и се труди, за да си изгледа поколението и евентуално да помогне на родителите си да си отидат безболезнено и достойно... а не да глезундри чужди родители.

# 94
Аеторке, а в това време трябва да ставаш майка, това е най-важното и в това следва да са ти приоритетите. То като те чета, с тези пари по свекървите и за 10 години можеше сама да родиш и отгледаш свое дете, и без намесата на Минчо. Но все пак поне можеше да имате свой дом или най-малкото вече да сте го поизплатили.
Седни, помисли си, най-вече говори с приятеля си. Ако имате дете, евентуално то един ден ще наследи татко си, който първо следва да наследи майка си и баща си. Това ще стане независимо дали ще сключите брак или не, стига бащата да го припознае. Ако се ожените, един ден ти и детето наследявате бащата. Ако не, само детето. В този случай, при раздяла ти не можеш да останеш в това жилище, дори и с дете, защото нямате брак. Дори и да имате брак, ако жилището е още на родителите му, отново трябва да го напуснеш, дори и дете. Прецени си дали ще продължаваш да плащаш каквото и да е.

# 95
  • София
Впрочем, темата ме трогна, защото и моя мамин златен беше малко така. " Ама майка ми е сама, как да я оставим. Дай да купим апартамента, в който живее. Ама баща ми е болен, как да го оставим. Не мога да сменям работа."
И те 16 г се търкулнаха. Добре че поне родих и отгледах децата.
И сега ме облъчва, колко правилно бил постъпил.
А можеше поне да имаме голям апартамент.
Ох, избухнах малко.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 18:26 от Rockstar

# 96
  • Варна
Авторката така и не поясни защо са отишли да живеят със свекърите.

# 97
  • София
Да, странно е така изведнъж, след толкова време.

# 98
  • София
Авторката така и не поясни защо са отишли да живеят със свекърите.
Според мен разковничето, за да са до ... мама:
Скрит текст:
Пишеш "още два месеца" - тоест след 2 месеца ще се отървете от тях ли? Или ще се преместите?
Надяваме се да започне работа баща му.
Мислих варианта за изнасяне, обаче майка му, както е хипохондричка ще го разкъса - болна - ту насам, ту натам. Общо взето ще изтормозя мъжа си по този начин. Така поне аз работя на свободна практика и мога да я развозвам..
Т.е. са се пренесли у мамини, за да са и 24/7 на разположение на мамчето, без да се налага често да се разхождат през града от единия дом до другия.

# 99
Най - вероятно преди да заживеят заедно при свекърите, всеки си е живял при мама. Аз така го разбирам.

И сега по темата, нищо няма да се промени, както са казали момичетата и в предните постове.
Авторката да реши иска да се грижи за себе си и бъдещите си деца или за свекъри и мъж.
След десет години връзка, рядко се стига до брак - личен опит.

# 100
Авторката се изгуби. Може коментарите и предложенията да са се разминали доста с нейните очаквания. Които може да са били, че свекървата е лоша, лоша и трябва да се борим с нея.

Авторке, ако още следиш темата и ако ти се пише - какви са ти мненията по разните аспекти?

# 101
Деликатна тема са родителите. Няма как да ги оставиш без грижи, без значение имат ли работа, здрави ли са и т.н. Все пак за това сме семейство. Но и много спекулират с дълга на децата към по-възрастните. Не се съобразяват, че ти имаш вече друг живот, собствено семейство, деца, които изискват много усилия и разходи.

Аз също не бих оставила нито майка ми, нито свекърите, без да помогна с каквото и колкото мога, такава ми е нагласата. Но боли, когато отсреща няма съобразяване и признателност, че си отделил време и пари за тях, а не си роб или прислуга без други ангажименти. Знам за какво говоря, защото си го имам същото чудо, а и съм срещала такива родителки на бивши гаджета, за които няма угодия и "детето" трябва да е на тяхно разположение 24/7, а половинката му "да си гледа работата, жени много". Съсипват живота на собствените си деца.

Трябва да се сложи край на всичко това, щом осъзнаваш, че ти тежи. Това, че живееш в наследствен имот, не значи, че си безгласна буква и с теб може всякак. Нали плащаш всички разходи по него всеки месец, не те издържат! Това е и твой дом. Като не иска/не може да работи повече тази жена, ще си прави сметката. Всеки иска да харчи, нужди имаме всички, но се простираме според чергата.

Събираш ги тримата и говорите открито по темата. С терзания от твоя страна нищо хубаво няма да постигнеш.

# 102
Щом се е стигнало да иска мнение от форума,надали могат да седнат и да говорят откровено.

# 103
Най-лесно се постига независимост и живот според собствените разбирания със самостоятелно живеене. Не със живот при свекърите и правене на семетката как къщата с двора ще остане за гаджето след не знам колко години. След години... я камилата, я камиларя... Имот се продава, случва се да се стигне до отнемане на имот по някаква причина, изобщо - наследство при живи собственици няма.

# 104
Покрай темата си спомних дядо, бях голяма и вече работех, а той все ми даваше по някое левче. На неудобството и отказите ми с "ама, недей, то вече аз на теб трябва давам, не ти на мен, изкарвам си пари", той все казваше:"Взимай, взимай, къде си видяла крава от теле да бозае? Докато имам и мога, взимай, и на мен ми е драго, че мога още". Това дядо на към 80 и повече.
Приказката за кравата и телето изобщо ми е неприложима към хората, но той така разбираше нещата. Разбира се, че се помага на родителите, но едно е да виждаш, че се нуждаят и да помагаш, съвсем друго да ти играят бездарно "театро" и да те правят на по-глупав от тях.
Най-добрият начин е спокоен разговор с половинката и вземане на решение как да се продължи. Деликатно трябва да се постъпи, но трябва да се покаже на мама, че номерата ѝ повече няма да минават. А, когато има нужда, разбира се, ще се помага. Кръговрат е, като са млади те отглеждат, като остареят - помагаш.

Общи условия

Активация на акаунт