Семейството или родителите?

• 20 485
  • 612
  •   1
Отговори
# 165
Майка ми имаше подобна история. Накрая се разведе с баща ми, мизерувах с нея по квартири безброй. Някак оцеляхме и вече години по-късно си имам собствено семейство и дом. Никога не бих живяла с родителите. Имам ужасен пример в живота. Никога няма да има разбирателство.

# 166
Мисля, че е редно да кажа развитието по темата. След сериозен разговор, той ми каза, че е съгласен с мен, което го знааех и по-рано, но каза че вече и на него му е писнало и ще им "спре кранчето". Речено - сторено, поискали му пак пари, той им хвърлил 20 лв. и им казал, че не е банка и че не може повече да им дава, да се оправят. И майчицата ОТНОВО се разболя. Тя не ходи често на работа, защото е все "болна", сега вече намерила време и му се оплакала колко е зле и как едвам ходи на работа. Той е решил да я води на лекар, всъщност може би развитието е добро. Нека я заведе, да обиколи няколко специалиста и да види, че е здрава като пън. Това, което притеснява и него, а вече и мен, след като ми го сподели, е дали няма да решат да взимат нови заеми, които познайте кой ще плаща...? И тогава пак сме мат, защото ок - той не им е давал пари, ние се връщаме към нормалния си живот и след 1 месец идва някой да си иска парите, онези вдигат рамене (както той каза, те друго няма да направят) и ние плащаме, защото пък моя мъж се познава с всички тук и няма да иска да се разнася, че не е коректен, което не е така, но...

# 167
  • София
Те от кого точно взимат заем? Банка, небанкова фирма, човек?

# 168
Ама какви са тия родители? Като пиявици! Заеми ще вземат и няма да ги връщат, ами синът да го мисли. Честно, не съм попадала на такива. Около мен, познати, на приятели.....повечето дори се срамуват да си признаят, че трудно се справят, някак се оправят. Майка ми, тя пък седнала да ми разправя, какво толкова ревели от ниски пенсии и заплати, човек се оправял и с по-малко. Тя е с 320 лв пенсия. Помагаме, не че даваме пари на ръка, но да купим разни неща, да ремонтираме, като се наложи, но тя пък все налита да ни връща парите. Понеже живеем отделно, когато се разболее, не ни казва, а го научавам, когато ѝ мине или пък вече е влязла в болница, та няма как да не се разбере. Не мисля, че и това е добре, но и аз не мога да се оправя с майка, такава си е. Говорим, обясняваме, тя си знае нейната. А живее сама, татко почина.
Май сте ги поразглезили вашите хора. Не бива да ви закопават със заеми, ако правят това, прекалено е. Най-хубавото е, че двамата сте се разбрали по тоя въпрос. Не бива да допускате да ви развалят отношенията.

# 169
  • Варна
Да взимат заеми. И вие ще вдигате рамене после.

# 170
Никага не съм имала над минимума.
Той сряза пръсти на едната ръка на циркуляр и  после през две години направи 3 инфаркта като при 4 тия почина.В болница ,в очакване на операция.
Аз с други проблеми ,  и двамата инвалиди и работещи.
Заем съм вземала за няколко дни, докато вземем от мляко ,или продадем животно, крава или две и телетата им гледахме освен работата,и за лична консумация каквото се сетиш сме гледали.

Носила съм тежестта, помня че бе взел заем от съсед ,скарахме се и ме изгони, съседът разбрал, дошъл за парите ,че се изплашил, кой ще гледа кравите и ги върне.
15 дни живях другаде  и се прибрах ,заради глупости беше.

Сега децата  ми помагат, но до към 30 годишни съм ги издържала, аз защото носех на гърба си,  и защото без мен нямаше да стане.

Учиха редовно, работят,добре са за собствени сили ,без помощ  и лев.
Но никога не ми е минавало през ум да искам, каквото дадат и който може.Днес единия замина някъде си, оставил е 50лв да си имам.До пенсия има няколко дни, а  банкоматът не работи отдавна.Да не се притеснявам.
Не мога да се оплача, не са и няма да ме оставят.
Но да везмам заеми и те да ги връщат ,при свършен факт, не знам каква трябва да съм.
Не  е длъжен да ги връща. Като не върнат ,хората няма да дават друг-нали знаеш габровеца ,дето давал заем на един , дошъл втори път и  го пратил да си вземе от едно чекмедже, а  оня рекъл ,ча там няма.Няма ,като не си върнал предните.
Няма друг начин да се отърве от това. Може да им върне парите после ,когато вече са разбрали ,че не трябва да дават.Кой знае как лъжат ,че е с негово знание.Нека мине време и да ги влачи , тежко ,но ще го понесе някак.
Баси хората.
Може да ви струва много ,но ще ги накарате да се оправят , да търсят начини, да работят.
Иначе ще е до гроб.
Яд ме е ,макар да вземам.Да съм от тях.

# 171
Той им хвърлил 20 лева (!!!), ама се натиска да им вземе къщата един ден, а и ти с него. Кофти история.

# 172
Скрит текст:
Никага не съм имала над минимума.
Той сряза пръсти на едната ръка на циркуляр и  после през две години направи 3 инфаркта като при 4 тия почина.В болница ,в очакване на операция.
Аз с други проблеми ,  и двамата инвалиди и работещи.
Заем съм вземала за няколко дни, докато вземем от мляко ,или продадем животно, крава или две и телетата им гледахме освен работата,и за лична консумация каквото се сетиш сме гледали.

Носила съм тежестта, помня че бе взел заем от съсед ,скарахме се и ме изгони, съседът разбрал, дошъл за парите ,че се изплашил, кой ще гледа кравите и ги върне.
15 дни живях другаде  и се прибрах ,заради глупости беше.

Сега децата  ми помагат, но до към 30 годишни съм ги издържала, аз защото носех на гърба си,  и защото без мен нямаше да стане.

Учиха редовно, работят,добре са за собствени сили ,без помощ  и лев.
Но никога не ми е минавало през ум да искам, каквото дадат и който може.Днес единия замина някъде си, оставил е 50лв да си имам.До пенсия има няколко дни, а  банкоматът не работи отдавна.Да не се притеснявам.
Не мога да се оплача, не са и няма да ме оставят.
Но да везмам заеми и те да ги връщат ,при свършен факт, не знам каква трябва да съм.
Не  е длъжен да ги връща. Като не върнат ,хората няма да дават друг-нали знаеш габровеца ,дето давал заем на един , дошъл втори път и  го пратил да си вземе от едно чекмедже, а  оня рекъл ,ча там няма.Няма ,като не си върнал предните.
Няма друг начин да се отърве от това. Може да им върне парите после ,когато вече са разбрали ,че не трябва да дават.Кой знае как лъжат ,че е с негово знание.Нека мине време и да ги влачи , тежко ,но ще го понесе някак.
Баси хората.
Може да ви струва много ,но ще ги накарате да се оправят , да търсят начини, да работят.
Иначе ще е до гроб.
Яд ме е ,макар да вземам.Да съм от тях.

Боряна, нещо не схванах от кои тях си, като те чета, хич не си от тях. Това, че синът ти преценил и ти оставил пари е съвсем друго. Не си се тръшкала, не си съчинявала болести и ситуации. Нормално е да ти помагат щом могат. Съвсем друго е при теб, не като при родителите на момчето.

# 173
Боряна, съвсем нормално е децата ти да се грижат за теб, щом имат желание и възможност. Навремето и ние така сме се грижили за свекърите, сега за майка ми. Нито ни натоварва, нито ни тежи.

# 174
Той им хвърлил 20 лева (!!!), ама се натиска да им вземе къщата един ден, а и ти с него. Кофти история.
А това, че месечно им дават няколкостотин лв и реално ги издържат, и ще плащат същата тази къща, отчиташ ли го? Младите са действащите, да не се объркаш.

# 175
Не знам какво да кажа.

# 176
Ама какви са тия родители? Като пиявици! Заеми ще вземат и няма да ги връщат, ами синът да го мисли. Честно, не съм попадала на такива. Около мен, познати, на приятели.....повечето дори се срамуват да си признаят, че трудно се справят, някак се оправят. Майка ми, тя пък седнала да ми разправя, какво толкова ревели от ниски пенсии и заплати, човек се оправял и с по-малко. Тя е с 320 лв пенсия. Помагаме, не че даваме пари на ръка, но да купим разни неща, да ремонтираме, като се наложи, но тя пък все налита да ни връща парите. Понеже живеем отделно, когато се разболее, не ни казва, а го научавам, когато ѝ мине или пък вече е влязла в болница, та няма как да не се разбере. Не мисля, че и това е добре, но и аз не мога да се оправя с майка, такава си е. Говорим, обясняваме, тя си знае нейната. А живее сама, татко почина.
Май сте ги поразглезили вашите хора. Не бива да ви закопават със заеми, ако правят това, прекалено е. Най-хубавото е, че двамата сте се разбрали по тоя въпрос. Не бива да допускате да ви развалят отношенията.

Какви родители са - ненормални! Моята майка е точно като Вашата и тези родители за мен просто са напълно безотговорни. Ако Ви е интересно защо са такива ще Ви кажа. Майката през живота си никога нищо не е правила, един лев не е давала за къщата, която тогава е била в строеж, едно цвете не е посадила. Голямата и гордост е как си е купувала роклички с цялата си заплата. Един проблем не е разрешила - все някой друг го е разрешавал.  Ето пример как НЕ трябва да възпитаваме децата си и какви са последствията.

Коя къща взима, тази дето не е тяхна и не са плащали никога данъци? Тази, от която могат да ги изхвърлят, ако другата страна реши да ходи на съд? Защото като стана дума за изплащане, тя дойде и ни каза: "Ами няма какво ще изплащате ВИЕ". Сиреч ние ще изплатим имота, в който тя живее. Да, той после ще остане за моя мъж, но ще си го е платил до стотинка!!

Те от кого точно взимат заем? Банка, небанкова фирма, човек?

Моя мъж подозира, че или от хора ще вземат пари ли от Изи кредит и тем подобни.

# 177
Галинор, ами защо тогава не се отделят и не си изплатят своя къща? Мога веднага да ти кажа - защото родителската ще им излезе по-евтина Simple Smile Е, да, ама тя върви в комплект  с мрънкащи и искащи родители Simple Smile Никой не кара младите да седят насила там - те сами искат.

# 178
  • Варна
Вие си обирайте крушите и те да си правят каквото знаят. Зрели хора с акъла си няма да дондуркате.

# 179
"Сиреч ние ще изплатим имота, в който тя живее."- ами ако сте толкова глупави - изплащайте. Това си е вашия живот и вашите пари. Не е хубаво човек да се оплаква от собствените си избори.

Общи условия

Активация на акаунт