Семейството или родителите?

• 20 527
  • 612
  •   1
Отговори
# 300
Четох, четох, докъм десета страница, обаче нещо не можах да се настроя на съпричастие. Някак прекалено ми идва да си толкова използван и да не си гледаш интереса. Имали сме и тук такива случаи - жени без работа, с малки деца, сглупили да се нанесат у семейството на благоверния и с вързани ръце. Тук виждаме млада, здрава и права и очевидно способна да се издържа жена, без ангажимент съм малко дете, която обаче е предпочела да живее в чужда собственост, а се сърди, че трябва да я изплаща. Всъщност тя се сърди с основание, защото тази собственост няма да стане де факто нейна, но нали я ползва? От последните страници разбираме, че някакъв ред е наложен все пак и паразитните свекъри са тръгнали да работят. Нали не се заблуждаваме, обаче, че това ще подобри атмосферата в семейството.

Постъпете както е нормално за млади хора, осигурете си самостоятелен дом, родете си деца и помагайте на родителите в рамките на нормалното. Ще видите, колко по добре ще се почувствате.

# 301
Абе щом теглят заем, за да погасят тези 1500, значи не са малко парите за стандарта им.
Жалко. Лирическата героиня има собствен бизнес, но 1500 ще я съборят. Не разбрах само бизнесът дали е уникален. Също, дали къщата е паментник на културата?

# 302
... Не разбрах само бизнесът дали е уникален. Също, дали къщата е паментник на културата?
Не е! Тя е Бъкингамският дворец на село. На две сестри, по два етажа за всяка, всеки етаж самостоятелен с кухня и баня, е отделни водо и електромери...
Евала на бабата и дядото!

ПП. Днес ни информираха, че свекървата от 3 дни била на работа, пък до снощи се оплакваше от нея!?
Абе Rolling Eyes

# 303
Абе щом теглят заем, за да погасят тези 1500, значи не са малко парите за стандарта им.
Жалко. Лирическата героиня има собствен бизнес, но 1500 ще я съборят. Не разбрах само бизнесът дали е уникален. Също, дали къщата е паментник на културата?
Още в началото казах, че имам стартиращ бизнес, но след като Вие знаете как се прави печеливш бизнес за 1-2 месеца, от който да печелите хиляди левове всеки ден, споделете, сигурна съм, че на всички ще е много интересно!

# 304
Т.е. ти допреди 1-2 месеца не си работила или си работила какво?
А отливът на клиенти кога беше, че се объркАх нещо.
И ти се объркА май Joy

По цял ден компания с уж болната свекърва сте си правили май двечките.

# 305
Никой не е длъжен да плаща чужди кредити, нито със свои спестявания, за които се е трудил и лишавал, нито като тегли заем на свое име, за чието изплащане пак ще се труди и лишава. А ползата от взетите на заем пари е за свекървите, които пет и повече години не са платили и лев по заема. Без значение е и размерът. Некоректно са постъпили и към жената, която им го е дала, да я мотаят пет години. Защо не са си го теглили от банка , да видят как се плащат лихви и как ги гонят за просрочени вноски? Защото така им е лесно. Едва ли вече някой ще им даде заем.
Като не са големи данъците на къщата, защо не са ги плащали седем години? За да минат метър, общината нехае, няма какво да им вземат, ден работят, три не работят. Хоп, намерила се една наивница да им ги плати. Авторке, нищо няма да плащате. Преди прехвърлянето братовчедката да си плати нейните данъци, а свекърва ти да си плаща нейните. Освен това давността е пет години. Ако общината подгони свекърва ти за неплатени данъци, да се оправя, работи си. Но едва ли.

# 306
Т.е. ти допреди 1-2 месеца не си работила или си работила какво?
А отливът на клиенти кога беше, че се объркАх нещо.
И ти се объркА май Joy

По цял ден компания с уж болната свекърва сте си правили май двечките.

Работя на свободна практика от 5 години, ако не знаете, в този вид работа има приливи и отливи. И когато дойде пандемията  и затвориха всичко, логично работата спря, но как би могъл да знае човек, който цял живот вероятно гони заплатка..
Все си мислех, че в този форум има някакви интелигентни хора, а то съчинения се пишат, романи се изписват и заяждане на килограм! Похвално!

# 307
...
Като не са големи данъците на къщата, защо не са ги плащали седем години?
Не следиш актуалната сводка, Натака! Седемте години днес вече станаха 10-15 Wink

... И когато дойде пандемията  и затвориха всичко, логично работата спря,...
Ааа, не така! За теб логично спряла, но свекър ти виновен, че останал без работа...

За затваряне е темата, да Hands Plus1

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 15:31 от птица

# 308
Моля, админ да заключи темата. Това се превърна в губене на време, вместо в реална дискусия. Благодаря на хората, които реагираха нормално и дадоха своите съвети. Със сигурност ще послушам доста от Вас и откупуването на имота ще бъде сериозно премислено за сметка на друг такъв.

# 309
...
Като не са големи данъците на къщата, защо не са ги плащали седем години?
Не следиш актуалната сводка, Натака! Седемте години днес вече станаха 10-15 Wink

... И когато дойде пандемията  и затвориха всичко, логично работата спря,...
Ааа, не така! За теб логично спряла, но свекър ти виновен, че останал без работа...

За затваряне е темата, да Hands Plus1

Последно пиша: колко време мина от както всичко свърши? Всичко вече работи, абсолютно всичко, позната си намери работа вчера - без опит, току що завършила. Така че айде моля Ви с тезата - няма работа. Няма работа месеца, два, не ПЕТ!

# 310
Авторке, щом още не е факт прехвърлянето, беж от там. И спирате да плащате. Да се оправят. Братовчедка му едва ли ще прехвърли на друг частта си, така, че един ден ще се разберете с нея. А родителите му да си живеят в тяхната си част, да си я обгрижват, поддържат, да й плащат данъци и сметки, да се издържат, двама работещи са, вие надалеч. Един ден,ако стигне нещо до партньора ти, стигне.

# 311
Язък че сте жени и се смятате за интелигентни- имотът е бил да баба и дядо.Докато са живи няма наследници, техен  е..В него се разполагат и разпореждат родителите на момчето, те живеят там.Ремонтират , поддържат, или участват в това .
Леля и братовчедка нищо нямат там.
Умират и се открива наследство, не е реално, идеална част е , тоест не е казано тази итази стая  или етаж.
Както бе при нас.
Никой няма да дойде, но дойде да иска като не знае ,че вече имам акт и е уредено.
Може да е получил и той  ,но оформено, а тези не са оформили и е общо.Като ще фантазиарме, може да е  определено за тях , но като не си мръднали пръста идва  наследник да иска.
А може да иска ,защоот до сега няма да поучи от тези, но дошли нови балами да платят.
Разочаровате ме, не ставате за Шерлок , не познавате и живота , а не сте малки мисля на 18 нито кат авторката ,тя е по-адекватна.
Само 2 годиин е  живяла и разбрала този имот, някои като мен живяха 25 и чак тогава се сетиха да си оправят нещата.
Тия 1500 и да може със своите спестявания да покрие що тя бе хора ,що с нейното...явно вие така сте правили.

# 312
Авторке, друг имот си търсете и купете, с този нещата ще ви излязат през носа. Ако имаш време, прочети моята история. Там нещата бяха по-лоши. Имах много тормоз през бременността, въпреки, че живеехме отделно. Подозирам, че бившият ми съпруг ме крадеше и си делеше с майка му.Родих преждевременно,  сега сама отглеждам две деца с ТЕЛК. Бащата си живее с мама. С парите, които уж заделяше за старостта й, отидоха на море и ги изхарчиха, пък мен ме уверяваше, че едва ли не са животоспасяващи. Свекървата и сега си е добре за възрастта, моите родители са доста зле, но те ми помагат, колкото могат, те с бащата ги виждат два, три, най-много четири пъти в месеца.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 16:36 от Nataka

# 313
Язък че сте жени и се смятате за интелигентни- имотът е бил да баба и дядо.Докато са живи няма наследници, техен  е..В него се разполагат и разпореждат родителите на момчето, те живеят там.Ремонтират , поддържат, или участват в това .
Леля и братовчедка нищо нямат там.
Умират и се открива наследство, не е реално, идеална част е , тоест не е казано тази итази стая  или етаж.
Както бе при нас.
Обикновено е точно така, Боряна. Само че авторката в желанието да изкара свекърите мързеливи и смотани така се оплете, че стана, каквото стана:
Според нея бабата и дядото са строили къщата.
Свекървата не е участвала с нито един лев в строежа, от заплатата си е купула роклички.
Когато умират възрастните, къщата става и на двете сестри.
Кога става това не знаем, но вероятно преди 7 години, щом оттогава свекървата дължи данък за къщата.
Свекърите продали апартамент и свекървата (пак тя и само тя Wink) изяла парите.
Преди 2 години младите се нанасят на отделен етаж.
Всяко семейство си плаща сметките!? (затова попитах за водомерите, електромерите)
Сега пък половината на лелята се оказва съвсем самостоятелна и отделна, те не са я пипали и ползвали...

Ми нормално е да имам въпроси Simple Smile

И още по-нормално е да се махат оттам и да се оправят сами. Ама дали могат!?

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 16:55 от птица

# 314
Защо да не могат, авторката има дом, отделен от този на майка си, има бизнес, макар малък и прохождащ, приятелят й работи, тя си има спестявания. Ще се оправят, при родителите на приятеля й нямат нито самостоятелност, нито спокойствие, само нерви и разходи без никаква собственост юридически.

Общи условия

Активация на акаунт