Семейството или родителите?

• 20 385
  • 612
  •   1
Отговори
# 420
Вече загубих нишката каква реално е драмата на авторката?
След като виждаш проблемите най добре вземаш решение как ще процедираш. Щом имаш наследствени имоти не ти трябва трети, спираш плащане по заема. Определете с мъжа ти един общ бюджет - примерно всеки да дава 200-300 лв за сметки и храна, може да подхвърлиш, че ще даваш 100 лв отгоре, защото живееш в къщата. Всичко  друго си заделяш за теб - лечение, деца, за бизнес. Мъжът ти да се оправя с родителите си. Спираш да развозваш свеки, казваш че не можеш, защото имаш работа.

# 421
Скрит текст:
Не са 5 лв, а доста повече от 1500 лв, колкото е кредитът, е дължимата сума от наем за периода, в който ЛГ обитава  частта от къщата. Сякаш, дори изплащайки кредита, ще се окаже, че тя всъшност дължи едни пари за наем или че тези пари са ѝ били спестени.
Пак да питам какво и на кого ще трябва да плати моя мъж, за това, че ако сме заедно ще има +2 имота в София, от които като семейство с мен ще се възползва? Или от тази страна няма нужда да се плаща. Ако се изнесем в София и кажа, че ще плащаме наем на майка ми ще ми посипете главата с пепел.. Брех двойни стандарти

"Ще има" не върши работа.
И да, когато човек отнеме доход на родител - напр. от наем на ужасната панелка, - е съвсем резонно да компенсира с нещо.

Значи да говоря с него, след като не живеем там наем не дължи, но данък назад във времето да плати?

Да плати, защо не. Е.а ти стотинкаджийските сметки, дето ги правите с другия литературен герой за собствените си родители, при все претенциите за просперитет.

# 422
Не е наивна авторката, просто си прави сметка без кръчмар. Нещото, което особено не ми харесва е вкопчването й в този мъж, който нарича " моя мъж", без той да е такъв. И тук, както в много други теми са виновни, разбира се, лошите свекър и свекърва, а мъжлето е ангел небесен. Добрата, самоотвержена жена и беззащитното мъжле, което тя яростно брани...

# 423
Скрит текст:
Не са 5 лв, а доста повече от 1500 лв, колкото е кредитът, е дължимата сума от наем за периода, в който ЛГ обитава  частта от къщата. Сякаш, дори изплащайки кредита, ще се окаже, че тя всъшност дължи едни пари за наем или че тези пари са ѝ били спестени.
Пак да питам какво и на кого ще трябва да плати моя мъж, за това, че ако сме заедно ще има +2 имота в София, от които като семейство с мен ще се възползва? Или от тази страна няма нужда да се плаща. Ако се изнесем в София и кажа, че ще плащаме наем на майка ми ще ми посипете главата с пепел.. Брех двойни стандарти

И да, когато човек отнеме доход на родител - напр. от наем на ужасната панелка, - е съвсем резонно да компенсира с нещо.

Значи да говоря с него, след като не живеем там наем не дължи, но данък назад във времето да плати?

Да плати, защо не. Е.а ти стотинкаджийските сметки, дето ги правите с другия литературен герой за собствените си родители, при все претенциите за просперитет.

Не, не, извинявайте не аз правя такива сметки. Вие започнахте тази тема, опитвайки се да ме убедите, че е нормално да издържаш работоспособни хора, та даже излезна, че аз им дължа пари. Само че се оказа, че е нормално само за едните, за другите дето имат акъл - не е нормално. Защото нали да платим данък за едното назад във времето - защо не, като казах и за другото - вече станаха стотинкаджийски сметки.

# 424
Скрит текст:

Не, не, извинявайте не аз правя такива сметки. Вие започнахте тази тема, опитвайки се да ме убедите, че е нормално да издържаш работоспособни хора, та даже излезна, че аз им дължа пари. Само че се оказа, че е нормално само за едните, за другите дето имат акъл - не е нормално. Защото нали да платим данък за едното назад във времето - защо не, като казах и за другото - вече станаха стотинкаджийски сметки.

Е, как да не правиш селски сметки, като напред подробно е описано как купували готова храна, вместо не знам какво си... Броенето на кюфтета директно вкарва темата в друг коловоз Mr. GreenMr. GreenMr. Green
Така и не става ясно защо ЛГ не плаща поне данък там, където живее на готово.

# 425
Искам да знам как разбра, че няма да имаш "дял", когато/ако братовчедката ви продаде имота? Мъжът ти ти каза, че иска да е само на негово име ли? Щото виждам, че те притеснява този "дял", очевидно не е по твое желание липсата му. Защо не го закупите на името на двамата като собственици, щом и двамата сте кредитоискателя?

И защо толкоз имотна мома се натиска за част от къща на село?

П.п. Какво е ЛГ??

# 426
Стига, бе Simple Smile Прекалено изгодна оферта - 50лв. веднъж в годината за двуетажна къща край София, с двор, куче и свекъри, които почти не се показват и нямат думата за нищо. А като поискат, вой до небето.

Не знам данъците, заемите и къщата, ама тя да вземе да омъжи тоз момък за себе си, че отдавна им е време. Ако вярно от 10 години са заедно и нищо ново не се случва при тях, редно е да се замисли.
Не го казвам с лошо! Просто от наблюдения над близки познати и не толкова съм се убедила, че зацикли ли една двойка с години само да се обича, без друго развитие, обикновено следва раздяла. Намират си други, с които бързо сключват брак, раждат дете, купуват и обзавеждат къща...

# 427
Първо не можах да разбера защо нападнахте авторката? Затова, че не иска да издържа здрави, работоспособни хора, които вземат заеми с обещанието някой друг да ги върне? Затова, че заради хипохондрични състояния на един човек, трябва ежедневно да излиза от работа и да изоставя своя бизнес?
Не е нормално да не си плащаш данъците  с години и да очакваш друг да го прави. Не е нормално да разчиташ някой да те храни и да ти дава  пари и храна, когато си добре здравословно, а работа има. Особено нискоквалифицирана.
Много хора останаха без доходи по време на ИП, но повечето разчитаха на своите спестявания, а не на децата си.
 Авторката не живее в чуждия имот, защото иска безплатна квартира, а защото иска да живее с човек, който се чувства добре там. Може би има дребна разлика.
Единствената й грешка е, че не мисли повече за своите интереси. Не ми се струва нито житейски, нито правно издържано да налива пари в имот, който може  никога да не стане нейна собственост и да живеят две поколения под един покрив, когато нищо не налага подобно решение.
И накрая- проблемът не са свекърите, а те  двамата с мъжа й. Ако ти не позволиш/ позволяваш подобно поведение към себе си, никой няма да го очаква.

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 19:14 от silan

# 428

Не, не, извинявайте не аз правя такива сметки. Вие започнахте тази тема, опитвайки се да ме убедите, че е нормално да издържаш работоспособни хора, та даже излезна, че аз им дължа пари.
Хехе, щом е нормално здрави, прави, млади хора да живеят в чужда собственост, без да дължат нито стотинка, да, нормално е да издържаш работоспособни хора. Така излиза.

# 429
  • Най-красивата страна
Не,не е нормално да издържате работоспособни хора.
Но тези хора са родители на мъжа с когото живееш.
На теб какви са ти?Никакви.

И не е нормално да изплащаш имот в който няма да имаш никакъв дял.
Едно дете,ако имахте-щях да те разбера.Ще кажеш ,че ще остане за детето.Ама вие брак нямате и деца нямате.
 Вместо да изплащаш чужд имот , можеше да си вземеш твой .

Ако това е истина,аз мисля,че  те използват.И мъжа ти и родителите му.

# 430
Добре поне, че мъжът няма дете от предишен брак, което да я използва, като миналото лято.

# 431
  • Варна
Автжрката не живее в чуждия имот, защото иска безплатна квартира, а защото иска да живее с човек, който се чувства добре там. Може би има дребна разлика.

Да ама тя каза, че от 10 години са заедно, а от 2 живеят там. Преди това са живели другаде. Сигурно пак са се обичали. Той се чувства добре там. Тя не. Компромисите са до време.

# 432
Добре поне, че мъжът няма дете от предишен брак, което да я използва, като миналото лято.
Някаква подобна тема излиза всяко лято ли? Или нещо от същата авторка?

# 433
Grimozo, лятно време се дъвче дъвка от даскалски неволи.

# 434
Автжрката не живее в чуждия имот, защото иска безплатна квартира, а защото иска да живее с човек, който се чувства добре там. Може би има дребна разлика.

Да ама тя каза, че от 10 години са заедно, а от 2 живеят там. Преди това са живели другаде. Сигурно пак са се обичали. Той се чувства добре там. Тя не. Компромисите са до време.

Не е казала, че живее от 10 години заедно с мъжа. Нали се била грижила за баща си и майка си?

И как го смята за огромна помощ, че дала базаем 250 лева да си плати осигуровките веднъж през всичките години свекървата, за 20 лева се крещи на родителите, че не били милионери, ама иначе ги издържали щедро 3-5-6 месеца (при следващото включване сигурно ще са 9 месеца).

Общи условия

Активация на акаунт