Модерна вариация на името Младен за момиченце

• 5 963
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
Мадлен или МадленА ,това предлагам аз. Името ми харесва и мисля,че идеално пасва на името на бъдещия дядо😊

# 46
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Името произлиза от Младост и Младенец, нещо в тази връзка мислете

# 47
Моника, Мира, дори Mорена,
 а от по - близкозвучащите - френското Мади - дори и да е Мадлен, пак Мади ще е съкратеното.

# 48
  • Германия
Мадлен на галено може да е и Лени

# 49
  • Най-красивата страна
Мади,Лени -като галени имена звучат добре.
Но като цяло име -не.Звучи несериозно.

Мадлен е по-представително.
Аз лично не бих го съкращавала,защото се губи красотата на името.
Но в училище това е неизбежно...

# 50
Милана
Мила

# 51
Бих избрала Младена- хубаво и рядко срещано име, стоящо добре до българска фамилия. Или Магдалина, допада ми повече от Магдалена.
Иначе- Миа/я, Матеа/я, Милена, Малена, Мелинда, Мелиса, Мина, Матилда,

# 52
  • Пловдив
Мади,Лени -като галени имена звучат добре.
Но като цяло име -не.Звучи несериозно.

Мадлен е по-представително.
Аз лично не бих го съкращавала,защото се губи красотата на името.
Но в училище това е неизбежно...

И аз не харесвам галените имена,когато името е красиво.Много зор видях да изкореня Мони,при положение ,че съм кръстила детето Симона.Сега се боря и с едно Ради ,от Радина.Рядко ползвам галени имена-само ако самият човек се нарича така.
Съвет за името не мога да дам.Мадлен много ми харесва ,но зависи от имената на таткото.Имам познато дете с име на английска кралица и фамилия ,която е титла на владетел на Османската империя.Ами смешно е.

# 53
Каква е фамилията на титла на османски владетел, Султанова ли е? Виктория, Елизабет...

# 54
Много интересно какво име изобщо би подхождало с фамилия Султанова?

Виктория изобщо не го свързвам с името на кралицата (от латински "победа" и древноримска богиня на победата). Елизабет пък е английски вариант на библейското Елисавета. И двете имена съществуват векове преди въпросните английски кралици. Така, че и двете до Султанова ще звучат като всяко друго име с тази фамилия.

# 55
  • Най-красивата страна
Естествено,че английски вариант на името няма да звучи добре с фамилия Султанова.
Елисавета Султанова -да
Елена Султанова-да
Елизабет Султанова-не
Елинор Султанова-не

Просто англосаксонските имена никак не си пасват с българските презимена и фамилии.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 14:22 от -veni-

# 56
Да, комично се получава. И аз при избора на имена за двете ми деца съм имала предвид и съчетанието с фамилията, а не само дали са хубави сами по себе си. Другото важно за мен е имената да не се съкращават, защото ти го кръщаваш еди-как си, а накрая цял живот му викат инак.

# 57
  • Пловдив
Каква е фамилията на титла на османски владетел, Султанова ли е? Виктория, Елизабет...
Да . Не исках да цитирам точното име,но за мен звучи комично.

# 58
Елизабет Султанова е същото като Елизабет Колева. Просто тази фамилия е "по-тромава", неблагозвучна и с всяко лично име ще е така.

# 59
Джованна /Giovanna/ означава  млада на италиански

Общи условия

Активация на акаунт