Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 185 522
  • 1 683
  •   1
Отговори
# 510
ми то и пренаталния ми се струва леко неадекватен щом накрая на становището ти пишат, че това не е диагноза и само амиоцентезата ще даде 100 процента сигурност. Чисто съдебно си измиват ръцете и в същото време ти прибират то 1000 до 3000 лв Simple Smile
Пренаталния тест няма нищо общо със статистиката на бхс...там компютър ти изчислява риска,че на 1 жена от определен брой жени  с твоите показатели се е случило да има проблем...при пренаталния тест се изследва фракция от ДНК на плода...на моя тест пише точност 99.7% ...при бхс 1:180..
Да амнио дава 100 % ама дай всяка жена да се подлага,защото ей така превантивно ...бхс е статистика,а пренатален не е 100%...
При амнио също има риск от аборт...може да е малък но има...
А и 100% гаранции в този живот няма...винаги може да се случи нещо недай си боже...

# 511
  • София
Е, никой никого не ограничава да си разчита на БХС.
Само че на ММ сестра му е логопед и работи с дечица с Даун и подобни, та според нея майките на такива деца не са идиотки и са минали всички обичайни за Бг изследвания. А накрая са при нея. Аз затова си знаех какво искам да направя.  
Лека специфика на НИПТ (поне на моя) е, че ако ти кажат Negative, то шансът всъщност да имаш проблем е нищожен. Докато кажат ли ти Positive за нещо, тогава се налага да се провери и с друг (инвазивен) метод.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 17:00 от ToniShu

# 512
Аз точно това казвам,че на бхс въобще неможе да се разчита...на колко жени е изкарало акъла без реална причина...
Но неможе да се сравнява пренатален тест с бхс.. съвсем различни неща са

# 513
  • Sofia
Ако си давах сметка каква тъпотия е БХС, изобщо нямаше да си го причинявам, а щях да си пусна директно пренатален.
Зависи къде правите БХС...
Защото той не е само статистика за рисковете от 3 хромизомни аномалии. На места той включва и изчисление на риска от интраутеринна ретардация на плода, на риска от прееклампсия и на риска от преждевременно раждане. Нито един НИПТ не покрива тези три риска и аз не бих (и не съм) се лишила от БХС само заради измислените им изчисления на рисковете от тризомии.

# 514
  • София
Надежда Х, не беше към теб, писали сме едновременно Simple Smile

# 515
Здравейте бъдещи мами ! Аз съм нова в форума и също като вас очаквам второто си бебенце след доста години опити вече стана . Сега съм в 18г с всеки месец сме на преглед по 1 път единствената разлика че този месец ни пратиха на морфология в София други изследвания не сме пускали.
Относно форума искам да ви кажа че сте страхотни и ви следя редовно . Желая ви лека и безпроблемна бременност бъдете все така лъчезарни , красиви и усмихнати❤️😘

# 516
Някой има ли впечатления от тестовете Vision (http://visiontest.bg/)? Лекарят ми ги препоръча, но ми се иска да проверя дали има и някакви отзиви тук?

# 517
Върни си темата от началото и я прочети. Писано е много за Vision test. И в темата за февруарските мами коментирахме този тест. Използвай търсачката да ти е по-лесно.
Аз след няма и 10 дни ще го правя в МЦ "Афродита" се дава кръвна проба и масово до 4-5 работни дни излизат резултати.

# 518
Някой има ли впечатления от тестовете Vision (http://visiontest.bg/)? Лекарят ми ги препоръча, но ми се иска да проверя дали има и някакви отзиви тук?

Аз правих Vision в Афродита преди 3 месеца. Други не съм търсила, просто съм пацинетка на Афродита. 1150 лв. струваше базовия тест, до 4-5 дни изпратиха резултата по телефон и имейл. Пола на бебето го казват ако искате. Беше ок резултата, после и биохимичния скрининг и феталните морфологии също.

# 519
Държа ви в течение - поръчах кита в неделя (потвърдиха, че само медицинско лице може да го поръча, както казах, направих профил на мама, която е мед. сестра) ии днес на обяд го получих 😳 за ден и половина... Има всички необходими документи за изпращнето после
Здравейте! Пиша Ви понеже имам въпросче за Инвита.

# 520
  • Бургас
Държа ви в течение - поръчах кита в неделя (потвърдиха, че само медицинско лице може да го поръча, както казах, направих профил на мама, която е мед. сестра) ии днес на обяд го получих 😳 за ден и половина... Има всички необходими документи за изпращнето после
Здравейте! Пиша Ви понеже имам въпросче за Инвита.
Този тест вече не се работи в България. След май месец миналата година е преустановен.

# 521
Привет, хора. Връщам се тук с резултат от амниоцентеза и може би няколко съвета.
Ако не ви се рови в предишните ми коментари в тази тема, сбит преразказ: Пренатален тест, базов пакет с отрицателен резултат за всичко, което съдържа като изследване. След консултация с проследяващ, с фетален, хората които предоставят теста - няма нужда от БХС.
Ихо-ахо до 14та седмица, в която на проследяващия не му хареса плацентата, последва консултация с поредица от фетални морфолози, светая светих на гилдията, заключението горе долу беше еднакво - диандрична триплоидия/частична моларна бременност с жив плод (което обяснява нормалните параметри на бебето и липсата на видими в момента аномалии) Амниоцентеза в 17та седмица доказа триплоидия в 20% от наличния материал.
Та, момичета, нещата за нас са ясни как ще приключат.
Личното ми мнение е да не се изпуска възможността за придобиване на възможно най- много информация чрез различни методи. В случая ако бяхме направили БХС щеше да има индиректни данни, че нещо с плацентата не е наред още в 11-12та седмица, а не окончателно в 18та.  Та колкото по-комплексен анализ, толкова по-ясни са нещата. Стискам палци.

# 522
  • София
Ужасен ад, много съжалявам! Губила съм битката с природата и знам, че каквото и да кажа, не Ви помага Sad Но вярвайте! Длъжни сме да вярваме, за да сме хора и да надмогваме бедите и страховете си!

Според мен обаче пренаталния тест сам по себе си не е грешка - резултатът е бил правилен за това, което е изследвано. Изследва се чоек за три аномалии - казват, че ги няма и нищо повече. Изследва се за 10 - казват, че 10-те ги няма и това е. В моите резултати изрично пише, че нямат връзка с други неизследвани отклонения на ембриона. От там нататък, за пропуснати проблеми всичко си е до лекари - кой кога какво гледал, какво изследване назначил или не назначил, обмислил или не помислил. Понеже и моята АГ каза да пропусна БХС, сега поне се замислих да обсъдя отново с нея и да вземем да го направим. Уж плацентата е окей в момента, ама как да знаем със сигурност, ако не изследваме хормона...

# 523
Ужасен ад, много съжалявам! Губила съм битката с природата и знам, че каквото и да кажа, не Ви помага Sad Но вярвайте! Длъжни сме да вярваме, за да сме хора и да надмогваме бедите и страховете си!

Според мен обаче пренаталния тест сам по себе си не е грешка - резултатът е бил правилен за това, което е изследвано. Изследва се чоек за три аномалии - казват, че ги няма и нищо повече. Изследва се за 10 - казват, че 10-те ги няма и това е. В моите резултати изрично пише, че нямат връзка с други неизследвани отклонения на ембриона. От там нататък, за пропуснати проблеми всичко си е до лекари - кой кога какво гледал, какво изследване назначил или не назначил, обмислил или не помислил. Понеже и моята АГ каза да пропусна БХС, сега поне се замислих да обсъдя отново с нея и да вземем да го направим. Уж плацентата е окей в момента, ама как да знаем със сигурност, ако не изследваме хормона...
Съгласна съм за пренаталния тест, аз съм с две ръце за него, но трябва да има поне още 2-3 фактора, които да потвърдят. Наясно бях, че каквото изследваме, това ще получим, но наистина не очаквах да ми се падне 1/100000 от лотарията на генетиката. Между другото при пренаталните, най-убедителни са точно в базовите пакети. После процентите за останалите аномалии почват да спадат.
Ако не ви е късно за плацентарни хормони, аз бих. И не се притеснявайте, лошия джакпот за тази година явно се падна у нас.

# 524
  • София
Има време до края на годината! Пожелавам си да ни пишете нещо хубаво около Коледа например Hug
Определено е много правилно това, коеот казвате - колкото повече информация наставим, толкова по-добре. Аз тъкмо минах първата ФМ в понеделник, а утре съм при док да ме записва за ЖК и да назначи изследвания - просто ще си поискам да пуснем и скрининга. На ФМ казаха, че всичко е "перфектно".

Общи условия

Активация на акаунт