Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 040
  • 1 702
  •   1
Отговори
# 930
Не мисля, че е преференциална. Без препоръки се обадих просто да запазя час, попитах за цената и си ми казаха 1300 лв. Аз съм много доволна от cell genetics - часовете се спазват, дамата обяснява всичко подробно, предлагат и други услуги в случай, че решиш да се възползваш - съхранение на стволови клетки и baby genome след раждането. Бърза е процедурата - отиваш, обясняват ти, попълваш една бланка, взимат ти кръв, плащаш. До 5-6 дена най-много излиза резултата. Аз направих в петък и в четвъртък на другата седмица излезе сутринта. Малко по-късно през деня ми се обадиха от cell genetics да ми кажат, ако не съм видяла мейла. Хареса ми, че най-отгоре с големи букви пише NEGATIVE - това веднага снема притеснението, защото всеки тайничко се страхува нещо да не излезе с риск и като види, че всичко е отрицателно преди да разгледа подробно е успокоително и после много по-спокойно си разглеждаш резултатите. Имах 7% фракция, трябват най-малко 3%.
В последствие, ако някоя майка реши да съхранява стволови клетки имат различни пакети с отстъпка в случай, че си правил НИПТ при тях. Аз засега съм пас за стволовите клетки, но ако някой реши - при тези цени, отстъпките се усещат и са добри.

# 931
Благодаря за всички коментари!

# 932
Здравейте, аз ще правя теста на Вижън, консултантката ми каза, че този от 1150 е достатъчен, другите които включват повече рискове били много рядко срещани. Може ли да изразите мнение, благодаря.

# 933
Здравейте, аз ще правя теста на Вижън, консултантката ми каза, че този от 1150 е достатъчен, другите които включват повече рискове били много рядко срещани. Може ли да изразите мнение, благодаря.

Здравейте, аз също правих вижън миналата седмица, жената каза същото както и, ако в семейството назад е нямало такива проблеми по-добре да пусна стандартния. Също ми каза и за годините над 30 вече съветват по-разширените варианти.

# 934
Е, те пък над 30. Разширените варианти не само са редки, тези тестове не са и супер точни за тях, нито пък е много ясно какво са последствията от всички.

# 935

Здравейте, аз също правих вижън миналата седмица, жената каза същото както и, ако в семейството назад е нямало такива проблеми по-добре да пусна стандартния. Също ми каза и за годините над 30 вече съветват по-разширените варианти.

Аз съм над 30, но за възрастта не ме е питала, ще говорим пак на място, странно ми се струва

# 936
Не си давайте парите за глупости. За основния пакет наистина си заслужава защото резултатите са поне на 90% достоверни. За другите скъпи пакети е по добре да хвърляте боб.

# 937
Колкото по-рядко е състоянието, толкова по-малко са  верните проценти резултатност. Да не говорим, че при мозаечна форма примерно изобщо не се отчита проблем - конкретно в нашия случай получихме идеален тест, който се превърна в прекъсната бременност в късна седмица. Та имайте едно наум, когато ви оферират пакети и направете информиран избор.

# 938
Момичета, кой тест ми препоръчвате да направя в Св. Марина?

# 939
Разликата в цената не е толкова фрапантна, та който и да изберете, няма значение. Зависи дали искате да знаете пола или не.

Иначе аз не разбирам защо над 30 (!!!) трябвало разширените пакети. Доколкото знам, при жените над 35 (не 30) се увеличава рискът от хромозомни нарушения, които се откриват с основния пакет така или иначе. Другите генетични проблеми не знам дали изобщо се влияят от възрастта на майката. Не съм генетик, някой друг може да ме поправи, но за мен този начин на говорене си е просто с цел печалба

# 940
Аз правих вижън и с двете бременности първата на 27 г. и втората на 33, изобщо не са ме питали на колко год. съм

# 941
Аз правих вижън и с двете бременности първата на 27 г. и втората на 33, изобщо не са ме питали на колко год. съм
Кой пакет правихте?

# 942
Иначе аз не разбирам защо над 30 (!!!) трябвало разширените пакети. Доколкото знам, при жените над 35 (не 30) се увеличава рискът от хромозомни нарушения
И аз смятам, че е отживелица това мислене. Първо, сегашните над 30-годишни водят много по-здравословен начин на живот от 20-годишните, статистически нали, естествено, че не важи за абсолютно всяка жена.
Второ, освен, че лекарите на няколко места ми казаха, че повечето им пациентки с деца с Даун са под 30-годишни, моите наблюдения сред познати с деца с увреждания са същите. Аутизъм, Даун, ДЦП, повече от половината случаи в обкръжението ми (учителка съм) са на млади родители. И то има случаи, в които детето, родено на 26 години е с Даун, а следващото им дете, родено на 31, е напълно здраво.

# 943
Кой пакет правихте?

Първия път правих основния, това беше преди 6 год. и  по спомен нямаше такъв избор от пакети тогава, а сега преди няколко месеца правих вижън плюс

# 944
Иначе аз не разбирам защо над 30 (!!!) трябвало разширените пакети. Доколкото знам, при жените над 35 (не 30) се увеличава рискът от хромозомни нарушения
И аз смятам, че е отживелица това мислене. Първо, сегашните над 30-годишни водят много по-здравословен начин на живот от 20-годишните, статистически нали, естествено, че не важи за абсолютно всяка жена.
Второ, освен, че лекарите на няколко места ми казаха, че повечето им пациентки с деца с Даун са под 30-годишни, моите наблюдения сред познати с деца с увреждания са същите. Аутизъм, Даун, ДЦП, повече от половината случаи в обкръжението ми (учителка съм) са на млади родители. И то има случаи, в които детето, родено на 26 години е с Даун, а следващото им дете, родено на 31, е напълно здраво.

Здравословният начин на живот няма чак такова отношение в случая, просто рисковете за хромозомни аномалии са по-големи след 35, не 30. И Даун може да се случи на всяка възраст, случайност си е, просто по-често се случва с по-възрастни майки заради по-възрастните яйцеклетки. Но по-възрастните майки се следят повече заради по-големия риск, затова при по-младите повече се изпуска. Иначе за аутизъм няма как да се провери преди раждане за съжаление и никой пакет не тества за него.

Общи условия

Активация на акаунт