Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 134
  • 1 683
  •   1
Отговори
# 180
Разбирам. На мен никой нищо не ми каза и реално съм дала проба 4 часа след клексан...

# 181
Разбирам. На мен никой нищо не ми каза и реално съм дала проба 4 часа след клексан...

Аааа, може би от тук идва проблемът. Мен изрично ме предупредиха, мисля че още когато записах час за даване на материяла. Аз го правих в Афродита в София.

# 182
И аз точно там. Явно е пропуск от тяхна страна. Ами какво да се прави ще давам отново в сряда, за да изместя часа на инжекцията.
Благодаря за информацията.

# 183
И аз точно там. Явно е пропуск от тяхна страна. Ами какво да се прави ще давам отново в сряда, за да изместя часа на инжекцията.
Благодаря за информацията.

Успех!

# 184
Днес ще правя Пренатест (13+4 г.с.), икономичния пакет само за Даун. Резултатите от БХС ми дадоха висок възрастов риск (1:45) и въпреки че общият ми риск е сравнително добра стойност (комбиниран 1:1508), все пак решихме да го направим за наша сигурност.

Цената на смарт пакета (само ДАУН) е 650лв, заявих го в събота и ми направиха отстъпка от 50лв. По принцип в сайта им е обявено, че намалението за заявки през уикенда е 15%, а 50лв далеч не са 15% от 650, но както и да е, няма да се разправям. Вероятно след Великден ще излязат резултатите.

За инфо, ето стойностите от БХС:

ВАШИЯТ КОМБИНИРАН РИСК за болест на ДАУН e 1 от 1508 бременни
ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e 1 от 100000 бременни
ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e 1 от 100000 бременни
ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e 1 от 100000 бременни

Биохимичен риск за болест на ДАУН e 1 от 583 бременни
Възрастовият риск за болест на ДАУН е 1 от 45 бременни
Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС е 1 от 404 бременни
Възрастовият риск за болест на ПАТАУ е 1 от 1213 бременни
Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е 1 от 7613 бременни

# 185
Аз днес успях да се свържа с др Ибрям, но ми каза, че е зает и да звъня пак другата сряда - след 8 дни. Тогава ще съм в 14+3 седмица и ми се вижда малко късно за пускане на тест, предвид колко се чака.
До момичетата, които си поръчват сами кита.. после просто отивате до лаборатория да ви вземат кръв ли?

# 186
  • София
Здравейте, имате ли отзиви от генетичен тест Veragene (Veracity разширен панел + микроделеции + 100 моногенни заболявания) в лаборатории Бодимед? Препращат ме за такъв заради висок риск от синдром на Даун.

# 187
Колко ви е риска по статистика?

Здравейте, имате ли отзиви от генетичен тест Veragene (Veracity разширен панел + микроделеции + 100 моногенни заболявания) в лаборатории Бодимед? Препращат ме за такъв заради висок риск от синдром на Даун.

# 188
  • София
1:140 като е отбелязано като високо отклонение

# 189
Момичета, аз успях да си пусна Invitae вчера в София в Майчин дом при др Братанова след препоръка от групата. Цялото нещо излиза към 300лв общо. Доколкото разбрах обаче вече са премахнати микроделици и от май месец тестът се спира за България.

# 190
Аз си запазих час за 12 май във Варна, но ми обясниха, че ако искам с тези допълнителни микроделици струвало вече 500$, а не 99. Иначе, доколкото разбрах в края на май ще отварят лаборатория в Европа и вече няма да ги има тези евтини варианти тук. Дано да са слухове само, че разликата в цената е сериозна.

# 191
Момичета, аз успях да си пусна Invitae вчера в София в Майчин дом при др Братанова след препоръка от групата. Цялото нещо излиза към 300лв общо. Доколкото разбрах обаче вече са премахнати микроделици и от май месец тестът се спира за България.

Здравейте, може ли да разкажете малко повече как се случиха нещата? И аз съм се насочила към този вариант. Как се свързахте с тях? Имаше ли нужда сама да поръчвате комплекта от Америка? Ще се радвам да споделите и всякаква друга информация покрай организацията на цялото нещо. Simple Smile

# 192
Разбира се. Писах на докторката по имейл на bradinova@maichindom.com и си уговорих час. Вчера отидох, тя се намира на втория етаж. Попълни разни документи, взеха ми кръв, заплатих 100 лв и това беше. След това получих имейл от Invitae за заплащане на тези 99 долара. Дори не съм ходила до куриери - тя ги изпраща. Каза ми, че по принцип работи с други тестове, но ако някой пита за този също съдейства.

# 193
Здравейте! Някои правил ли е  NIFTY Pro в Геника или поне знае ли повече информация?
Този Invite, в момента покрива само Даун, Едуардс и Патау, нищо друго не покрива и микроделеци, а преди покриваше повече неща.

# 194
  • София
Здравейте! Някои правил ли е  NIFTY Pro в Геника или поне знае ли повече информация?
Този Invite, в момента покрива само Даун, Едуардс и Патау, нищо друго не покрива и микроделеци, а преди покриваше повече неща.

И аз питах лекарката за този тест, но ми каза, че не обхваща всичко като Veragene, а са на една и съща цена Simple Smile При вас защо се препоръчва?

Общи условия

Активация на акаунт