Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 124
  • 1 683
  •   1
Отговори
# 195
black_mamba, ще съм ти много благодарна, ако споделиш, какво съдържат резултатите - като излязат. Интересувам се, дали са само Даун, Едуардс и Патау, или има и друго. Благодаря, предварително!

# 196
На мен Д-рката ми каза за Vision, но се колебаех между него и този Nifty pro. Не мога да реша кой да е, но сега ще разгледам този който са ви препоръчали на вас.

# 197
scharada , аз пуснах на 18-ти и си съдържаше абсолютно всичко, но вече може да не е така. Може да пишете имейл на д-р Брадинова и тя ще даде най-точен отговор за това какво съдържа в момента.

# 198
  • София
На мен Д-рката ми каза за Vision, но се колебаех между него и този Nifty pro. Не мога да реша кой да е, но сега ще разгледам този който са ви препоръчали на вас.

Ами каквото Ви препоръча лекарката по фетална. Аз се чух с моята и това беше препоръката. Иначе Геника ми беше първото, което ми изскочи като лаборатория у нас. Ако няма да го пускате скоро мога да дам отзив, аз го направих днес заедно със съпруга ми (понеже се взима слюнка и от него) и сега чакам резултати. До колкото разбрах пробите се изпращат към Германия.

# 199
В 10 седмица съм, още не съм правила фетална не съм питала там за мнение, мога да изчакам 1-2 седмици, за този тест, така че пишете като излезнат резултатите.

# 200
Да се отчета: Пренатест резултатите излязоха, няма риск за ДАУН, очакваме момченце.

На 18/04 направих теста, днес получих резултат, а утре очаквам анализ от специалист по медицинска генетика. Предполагам, че този анализ е по-важен ако резултатите не са добри, но все пак е полезно.

Стискам палци на всички, които чакат резултати!

Днес ще правя Пренатест (13+4 г.с.), икономичния пакет само за Даун. Резултатите от БХС ми дадоха висок възрастов риск (1:45) и въпреки че общият ми риск е сравнително добра стойност (комбиниран 1:1508), все пак решихме да го направим за наша сигурност.

Цената на смарт пакета (само ДАУН) е 650лв, заявих го в събота и ми направиха отстъпка от 50лв. По принцип в сайта им е обявено, че намалението за заявки през уикенда е 15%, а 50лв далеч не са 15% от 650, но както и да е, няма да се разправям. Вероятно след Великден ще излязат резултатите.

За инфо, ето стойностите от БХС:

ВАШИЯТ КОМБИНИРАН РИСК за болест на ДАУН e 1 от 1508 бременни
ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e 1 от 100000 бременни
ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e 1 от 100000 бременни
ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e 1 от 100000 бременни

Биохимичен риск за болест на ДАУН e 1 от 583 бременни
Възрастовият риск за болест на ДАУН е 1 от 45 бременни
Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС е 1 от 404 бременни
Възрастовият риск за болест на ПАТАУ е 1 от 1213 бременни
Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е 1 от 7613 бременни

# 201
  • Варна
Този Invite, в момента покрива само Даун, Едуардс и Патау, нищо друго не покрива и микроделеци, а преди покриваше повече неща.

Ето това покрива теста на Invitae:

Това са моите резултати, като пробата изпратих на 13 април, а получих резултатите на 22 април. Simple Smile

# 202
Бях писала преди седмица, че пуснах тест на Vision, на който ми отговориха, че нямало достатъчно днк на бебето и трябва да дам отново кръв. Тогава бях в 10г.с., като ми казаха, че ако слагам кръворазреждащи е много вероятно да е разредил кръвтта. Дадох повторно в 11+2г.с. и днес отговора е същия, като този път не поставих инжекцията в деня на изследването.
На някой случвало ли му се е такова нещо?
Днес пуснах в друга лаборатория, та ще видим другата седмица как ще са там нещата.
За протокола вчера в 12г.с бях на скрининг и от прегледа не дава сигнал за проблем.

# 203
Но новите мисля, че не покриват всичките тези неща а само тези, които съм описала. Поне това видях.
Този Invite, в момента покрива само Даун, Едуардс и Патау, нищо друго не покрива и микроделеци, а преди покриваше повече неща.

Ето това покрива теста на Invitae:

Това са моите резултати, като пробата изпратих на 13 април, а получих резултатите на 22 април. Simple Smile

# 204
Нова информация от момиче, правило теста вчера - вече ако искаш и микроделециите са към 500$ , иначе за 99$ са Даун, Едуардс, Патау и половите хромозоми.

# 205
Да. Тук са описани мисля https://www.invitae.com/en/providers/test-catalog/test-71001 без микроделиците отдолу Simple Smile

# 206
  • София
Извинявам се за невежеството, но все пак тези микроделици важно ли е да се пуснат и да присъстват в теста?

# 207
  • Варна
Моят АГ ми каза, че нямали особен смисъл според нея. Не помня точно как се обоснова, но това беше реакцията и.

# 208
На линк, който пуснах са описани - трябва да се натисне на See all disorders tested. Като гледам пак става сума за различни синдроми и малформации, но и при мен лекарката каза да не се притеснявам. Аз лично си правя теста по мое желание - не по препоръка след БХС. Там резултатите ми са ОК.

# 209
Микро делециите са наистина много, много рядко срещани, но чак пък да няма смисъл...

Общи условия

Активация на акаунт