Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 054
  • 1 683
  •   3
Отговори
# 225
Здравейте, днес си получих резултата от теста. Всичко е наред с госпожицата и няма място за притеснение вече. Пожелавам успех на всички.

Браво на вас! Бъдете здрави и спокойна бременност!

# 226
  • София
Благодаря от сърце Simple Smile

# 227
Здравей, ти кой тест избра? Аз още се колебая.
Здравейте, днес си получих резултата от теста. Всичко е наред с госпожицата и няма място за притеснение вече. Пожелавам успех на всички.

# 228
  • София
Veragene ми препоръча лекарката иначе аз я питах за Nifty pro и тя ми каза, че са на едни пари, но моят ще включва много повече неща.

# 229
Благодаря! Как изглежда резултата? Positive/Negative или с проценти?     

Veragene ми препоръча лекарката иначе аз я питах за Nifty pro и тя ми каза, че са на едни пари, но моят ще включва много повече неща.

# 230
  • София
Резултата е 27 страници и всичко е обяснено. После на още една страница е обобщен резултата, като вътре пише какъв е шанса в проценти и какъв е риска за Даун, примерно и пола.

# 231
Резултата е 27 страници и всичко е обяснено. После на още една страница е обобщен резултата, като вътре пише какъв е шанса в проценти и какъв е риска за Даун, примерно и пола.
Много се извинявам, но тези тестове не трябва ли да дават резултат Positive/Negative? Защо с проценти?
Искам след 1-2 седмици да си направя тест и не мога да избера на кой да се спра.

# 232
Истината е, че никой тест не може да ви гарантира на 100% нищо. Затова и си "връзват гащите" с low risk / high risk.
За Nifty изрично ми казаха, че е скринингов тест, не диагностичен.
Докато тестът на CellsGenetics Maternit Genome дава резултата като positive/negative, но и в неговата брошура пише - No test is perfect. While the results of the MaterniT GENOME test are
highly accurate, discordant results, including inaccurate fetal sex prediction,
may occur due to: placental, maternal, or fetal mosaicism or neoplasm;
vanishing twin; prior maternal organ transplant; or other causes.
Важното според мен е да изискате списък на мутациите, за които следи тестът. Също и как са сметнали, че тестът им е 99.9% точен.
Аз за себе си избрах Maternit Genome и Nifty Pro.

# 233
Аз също избрах Nifty pro, резултата излезна на 5 ден.
Истината е, че никой тест не може да ви гарантира на 100% нищо. Затова и си "връзват гащите" с low risk / high risk.
За Nifty изрично ми казаха, че е скринингов тест, не диагностичен.
Докато тестът на CellsGenetics Maternit Genome дава резултата като positive/negative, но и в неговата брошура пише - No test is perfect. While the results of the MaterniT GENOME test are
highly accurate, discordant results, including inaccurate fetal sex prediction,
may occur due to: placental, maternal, or fetal mosaicism or neoplasm;
vanishing twin; prior maternal organ transplant; or other causes.
Важното според мен е да изискате списък на мутациите, за които следи тестът. Също и как са сметнали, че тестът им е 99.9% точен.
Аз за себе си избрах Maternit Genome и Nifty Pro.

# 234
  • София
Много се извинявам, но тези тестове не трябва ли да дават резултат Positive/Negative? Защо с проценти?
Искам след 1-2 седмици да си направя тест и не мога да избера на кой да се спра.
Този беше с процент и за другите синдроми ми беше даден много нисък риск. Ако искате пишете ми ще ви снимам теста.
SonyaB Поне генетичния тест не е базиран на статистика за разлика от БХС.

# 235
Дори и на тези които са positive/negative пак някъде ще има звездичка, нота че... еди какво си...
Пре тест с 99% точност low risk си е negative на теория.

# 236
А знаете ли дали има случаи на сгрешен пол или др. при 99,9% вероятност?
Да не се наложи да сменяме концепцията на стаята накрая Simple Smile

# 237
  • София
Не, няма такава вероятност.

# 238
Здравейте, мами! Правих си преди седмици Инвитае, вклюващ 3-те аномалии и пол. Днес бях на ФМ и измериха НТ-2.9мм. Препоръчаха ми да си пусна пълен тест с микроделеции, тъй като освен за Даун, тези стойности може да са показател и за други аномалии. Кой пълен тест бихте ми препоръчали?

# 239
Здравейте! Аз избрах Nifty pro  и съм доволна.

Здравейте, мами! Правих си преди седмици Инвитае, вклюващ 3-те аномалии и пол. Днес бях на ФМ и измериха НТ-2.9мм. Препоръчаха ми да си пусна пълен тест с микроделеции, тъй като освен за Даун, тези стойности може да са показател и за други аномалии. Кой пълен тест бихте ми препоръчали?

Общи условия

Активация на акаунт