Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 185 616
  • 1 683
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте ,момичета. Видях че доста пишете за Вижън тест и ще се включа по въпроса. Аз го правих в понеделник и в петък ми звъннаха за резултата☺Майка съм на две прекрасни дечица. Имам син от първия си брак(естествено заченат) и дъщеря от сегашният ми партньор заченат инвитро. Имах една изключително трудна и тежка бременност,но много следена. Направих БХС,Вижън тест и 4 фетални,които отхвърлиха стандартните синдроми и въобще нещо,че има с дъщеря ми. Родих в провинцията,в моя си град се следях след инвитрото. След като се роди бебето една от лекарките се изказа,че дъщеря ми има леки сигми на синдром на Даун. Докторката изрази мнение че е с лека форма или мозаична а форма на Даун! Очичките и са малко по дръпнати и се роди с по-голяма фонтанела! От там започна моят кошмар. От там започнах и да чета. Разбира се приех го доста трудно,бях в шок. Бях съсипана,та всичко уж е доста следено и никой нищо не е видял🤷♀Заведохме детето е по-голям град и неонатолог я огледа и заключи,че според него детето ми няма Даун,но кръвните и резултатите ще покажат най-добре. Момичето ми е родено над 4кг,което за деца със синдроми не е присъщо,но все пак има изключения. Докато чакахме 10 дни,седмица кариотипа на малката изчетох света за синдроми,специално Даун синдрома. Свързах се с Вижън и те ми казаха,че на територията на България нямат объркан резултат. Теста е достоверен на 99% и все пак има 1% в който може да се сбърка😃Лекарката която ми прави феталните и ме следи допълнително всеки месец срещу заплащане излезе с оправданието,че в крайна сметка явно Бог е искал така да се случи,ако неинвазивния тест е пропуснал и тя също. Професор Кременски е един от най-добрите генетици в България и още като му пратих снимки на детето ми каза,че тя няма Даун,но кръвта и ще покаже. В крайна сметка резултатите излязоха и дъщеря ми няма Даун,но имайте предвид от висчко което изчетох и говорих с генетици МОЗАИЧНИТЕ форми не се хващат нито на фетална,нито с неинвазивен тест. Мозичната форма е примерно 85% на бебето клетките са с нормален брой хромозоми и 15% са допълнителна хромозома. Всъщност тогава детето си се разива нормално,но има някакъв процент клетки с допълнителна хромозома и те засягат определена част от организма му. Амниоцентезата е най-точна,но и тя не е на 100% и при нея има 1% да се роди дете със синдром. В Америка имат една известна тук токърка която е със Синдром на Даун и чисто визуално няма прилика,ама никаква да и има нещо генетично. Забременява и ражда дете с Даун,последва следваща бременност и пак се разбира,че е бременна с Даун и го маха. Тогава я насочват да си направи кариотип и се разбира че тя самата има синдром на Даун,но мозаичната форма. Тя е лека. Има много със синдром на Търнър жени,които разбират в пубертета,като нямат цикъл примерно. Мисълта ми е че всичко е Божа работа,но тези които са решили от вас да се доврят на Вижън давам плюс. При мен познаха детето ми няма Даун☺Успех на всички бъдещи майчета☺

# 541
Милото, да ти е живо и здраво детенцето. Голям ужас си преживяла. Какво искаш да кажеш обаче, че Даун може и да не се улови от тези тестове ли? Тука повечето сме бременни в момента и сега да се тревожим ли и да вярваме ли на Вижън. Аз не разбрах какво искаш да кажеш.

# 542
Милото, да ти е живо и здраво детенцето. Голям ужас си преживяла. Какво искаш да кажеш обаче, че Даун може и да не се улови от тези тестове ли? Тука повечето сме бременни в момента и сега да се тревожим ли и да вярваме ли на Вижън. Аз не разбрах какво искаш да кажеш.
Имам предвид,че всеки неинвазивен тест не носи гаранция на 100% за синдромите. Това предполагам,го знае всяка една от вас. Мозаична форма има не само при синдром на Даун,има я при други синдроми.И че като цяло тези от вас,които правят такъв тип изследване в момента Вижън за мен е опция,защото при мен в случая е верен резултата че при детето няма Даун!Споделих моята история в полза на Вижън,че въпреки предположенията на една от лекарките теста им се оказа верен. Това че при мен е имало такъв развой не означава,че и при някоя друга ще го има. Съжалявам че се включих,ако съм ви разтроела или притеснила. Не ми е било това целта.

# 543
  • София
Вече сме коментирали, че всички такива тестове са скринингови, а не диагностични и няма нито един, който да е точен на 100%. Шансът обаче тестът да сгреши е по-малък от шанса човек (бил той фетален морфолог или друг спциалист) да сгреши или БХС да сгреши. Твоят опит го доказва.
Радвам се, че всичко е преиключило с щастлив край!

# 544
Здравейте ,момичета. Видях че доста пишете за Вижън тест и ще се включа по въпроса. Аз го правих в понеделник и в петък ми звъннаха за резултата☺Майка съм на две прекрасни дечица. Имам син от първия си брак(естествено заченат) и дъщеря от сегашният ми партньор заченат инвитро. Имах една изключително трудна и тежка бременност,но много следена. Направих БХС,Вижън тест и 4 фетални,които отхвърлиха стандартните синдроми и въобще нещо,че има с дъщеря ми. Родих в провинцията,в моя си град се следях след инвитрото. След като се роди бебето една от лекарките се изказа,че дъщеря ми има леки сигми на синдром на Даун. Докторката изрази мнение че е с лека форма или мозаична а форма на Даун! Очичките и са малко по дръпнати и се роди с по-голяма фонтанела! От там започна моят кошмар. От там започнах и да чета. Разбира се приех го доста трудно,бях в шок. Бях съсипана,та всичко уж е доста следено и никой нищо не е видял🤷♀Заведохме детето е по-голям град и неонатолог я огледа и заключи,че според него детето ми няма Даун,но кръвните и резултатите ще покажат най-добре. Момичето ми е родено над 4кг,което за деца със синдроми не е присъщо,но все пак има изключения. Докато чакахме 10 дни,седмица кариотипа на малката изчетох света за синдроми,специално Даун синдрома. Свързах се с Вижън и те ми казаха,че на територията на България нямат объркан резултат. Теста е достоверен на 99% и все пак има 1% в който може да се сбърка😃Лекарката която ми прави феталните и ме следи допълнително всеки месец срещу заплащане излезе с оправданието,че в крайна сметка явно Бог е искал така да се случи,ако неинвазивния тест е пропуснал и тя също. Професор Кременски е един от най-добрите генетици в България и още като му пратих снимки на детето ми каза,че тя няма Даун,но кръвта и ще покаже. В крайна сметка резултатите излязоха и дъщеря ми няма Даун,но имайте предвид от висчко което изчетох и говорих с генетици МОЗАИЧНИТЕ форми не се хващат нито на фетална,нито с неинвазивен тест. Мозичната форма е примерно 85% на бебето клетките са с нормален брой хромозоми и 15% са допълнителна хромозома. Всъщност тогава детето си се разива нормално,но има някакъв процент клетки с допълнителна хромозома и те засягат определена част от организма му. Амниоцентезата е най-точна,но и тя не е на 100% и при нея има 1% да се роди дете със синдром. В Америка имат една известна тук токърка която е със Синдром на Даун и чисто визуално няма прилика,ама никаква да и има нещо генетично. Забременява и ражда дете с Даун,последва следваща бременност и пак се разбира,че е бременна с Даун и го маха. Тогава я насочват да си направи кариотип и се разбира че тя самата има синдром на Даун,но мозаичната форма. Тя е лека. Има много със синдром на Търнър жени,които разбират в пубертета,като нямат цикъл примерно. Мисълта ми е че всичко е Божа работа,но тези които са решили от вас да се доврят на Вижън давам плюс. При мен познаха детето ми няма Даун☺Успех на всички бъдещи майчета☺
Радвам се, че развоят е такъв ❤Единственото нещо, което може да открие какъвто и да е мозаицизъм или пък полиплоидия с огромна диагностична точност е амниоцентезата (за съжаление).

# 545
Момичета, може ли да ме насочите кои марки тестове имат възможност да се изследва само тризиомия 21?

# 546
  • Sofia
Момичета, може ли да ме насочите кои марки тестове имат възможност да се изследва само тризиомия 21?
PrenaTest Smart. Но едва ли е най-евтиният. Има и други, които предлагат тест само за Даун.

# 547
В лабораторий Синево има само за даун около 600 лв беше

# 548
Здравейте имам два положителни теста  (и едно момиченце,здрава е),но сега съм решила живот и здраве да си направя и генетичен тест.В Бургас има ли Вижън или някой да препоръча къде тук е ходил.Благодаря.

# 549
Здравейте имам два положителни теста  (и едно момиченце,здрава е),но сега съм решила живот и здраве да си направя и генетичен тест.В Бургас има ли Вижън или някой да препоръча къде тук е ходил.Благодаря.
Доктор Мануелян мисля че работеше с тях,но не съм сигурна. Аз се следях при нея и паралено при друг АГ в моя град. Не съм сигурна на 100%,но имаше брошури на Вижън пред кабинета и. Може да проверите. Принципно представител на Вижън обикаля и така взема кръв. Знам че момичето което ми взе кръв отговаряше на 100% за Ст Загора и Сливен,предполагам че и за Бургас ще процедират по същият начин. Може да звъннете или да им пишете във фейса. Ще ви отговорят на всички въпроси!

# 550
Аз съм при Мануелян,но когато пусках не ме е насочвала къде...аз си избрах Геника и нифту ...резултатите ми бяха готови след 5-6 дни

# 551
Аз съм при Мануелян,но когато пусках не ме е насочвала къде...аз си избрах Геника и нифту ...резултатите ми бяха готови след 5-6 дни
Аз в коридора пред кабинета и съм виждала флаери,но нз дали работи с тях на 100%. Мен АГ-то ми от провинцията ме насочи към Вижън,но аз бях след инвитро и така или иначе исках в Афродита да пускам теста.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 17:49 от Милото

# 552
Здравейте мами, в 10седмица съм и ми предстой биохимичен и пренатест.Знаете ли каква е цената за пренатест в Оскар клиник?

# 553
Момичета, да споделя за пренатеста в терапията във Варна, защото няма почти никаква информация в интернет и доста разнопосочни мнения. Правят ги само понеделник, резултатите излязоха за около седмица. Доктора в терапията беше много мила и отговаряше на всички въпроси. Резултатите ги изпращат на имейл + заключение на генетик на български.

Много съм доволна - 840 лв за пълен пакет изследвания.

Може ли да споделите как излизат резултатите? Ако е удобно може ли да ми изпратите на лично?
Здравейте!  Там ли правят изследването или го пращат в чужбина? Цената е в пъти по-ниска от останалите.

# 554
  • Варна
Преди даже беше към 300 лв и се изпращаха в САЩ

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 22:01 от exsberry

Общи условия

Активация на акаунт