Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 107
  • 1 683
  •   2
Отговори
# 615
Сега погледнах, видях, че не обхваща бременност с донорски яйцеклетки...И чак сега се усещам, че всъщност не знам и другите дали покриват този случай. Ще проверя сега.
Veracity също не е подходящ за донорски...

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 17:30 от Анонимен

# 616
  • София
А да побутна въпроса, някой знае ли дали реално това в Джийн сейф за хващане на аутизъм е реално?

Аутизмът не е генетично заболяване, за да бъде изследван като такова...ако някой тест обещава такъв резултат вероятно лъжат.

# 617
Аутизъм не може да се установи с тези тестове.
Когато ходих на ФМ при доц. Карагьозова
 ( 2021), тя ми каза, че въпреки напредъка в медицината, тестовете, скрининга, аутизмът все още не може да се диагностицира през бременността и да се намери причината.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 10:06 от CasaDelSol

# 618
Здравейте! Интересувах се от Vision, пакет с всички хромозоми. Изрично попитах дали хваща моларна бременност. Казаха не... Изненадана съм, нали моларната бременност (в случая частична ме интересуваше) дефакто е тризомия , защо не се хваща, като се изследват всички хромозоми, има ли някой, който е по-наясно, да ми обясни? Девойката каза не хваща, и толкова, така са ѝ казали.
Здравей, може би си попаднала на мои постове в темата относно частичната моларна бременност (тя е в резултат на триплоидия/анеуплоидия, което е различно от тризомия). Наложи се прекъсване в 20та седмица, след амниоцентеза. Единственият тест, който би я хванал е Панорама. Самата частична моларна бременност е два вида - “дигинична” и “диандрична”. При първият случай ЧХГ е нормално, бебето и плацентата са малки. Грешката идва от яйцеклетката.  Най-често настъпва спонтанен аборт в ранен етап. При втория, бебето е привидно нормално, плацентата обаче не е. Грешката идва от сперматозоида. Най-често или нахлуват два едновременно, или сперматозоидът е с грешен набор хромозоми. И така нещата при делението се оплескват. ЧХГ тогава е в космоса. Искрено съветвам всички, не пропускайте и стандартния БХС, въпреки всички възможни пакети и варианти на пренаталните тестове. Опитният лекар ще види подсказки за състоянието на плацентата още тогава.

ПС: Моят Вижън тест беше отрицателен за всичко, което изследвахме.
Здравейте исках да попитам лекарите нямаха ли някакво съмнение още по рано ,че се е стигнало чак до 20гс.Благодаря.

# 619
Аутизъм не може да се установи с тези тестове.
Когато ходих на ФМ при доц. Карагьозова
 ( 2021), тя ми каза, че въпреки напредъка в медицината, тестовете, скрининга, аутизмът все още не може да се диагностицира и да се намери причината.

Абсолютно! Супер подвеждащо е написаното за някои от тестовете. Все още няма начин за диагностициране на аутизъм в пренаталния период. То е трудно дори след 2-3 годишна възраст…

# 620
  • София
Аутизмът е свързан с неврологичното развитие, абсолютно няма как да се засече на генетично ниво особено пък толкова рано.

# 621
  • София
Ок, благодаря за отговорите.
Гледах в интернет как изглеждат резултатите от пренатест и maternity genom които уж изследват всички хромозоми (които уж са 21), но аз не виждам 21 в резултата. Тогава има ли смисъл от големия пакет се чудя?

# 622
Избрах Вижън пълния пакет за 2200 лева, но в 6м след като една професорка ме наплаши, слава богу оказа се, че няма нищо и сега си гушкам бебчето. С втора бременност бих направила много по-рано Simple Smile

# 623
10 седм. и 4 дена дали е достатъчно, или да изчакам следващия вариант 11 и 4 дена, че точно около празниците се пада, за по-сигурно?

# 624
10 седм. и 4 дена дали е достатъчно, или да изчакам следващия вариант 11 и 4 дена, че точно около празниците се пада, за по-сигурно?
По-добре 11+4.

# 625
  • София
Аз го правих в 11+5/6 някъде. Имаше доста висок процент извлечено ДНК на бебето и на коментара от АГ каза, че е именно защото съм изчакала, а не директно когато е възможно най-рано в 10гс. И тогава може, но има възможност да се извлече по-малък % и да се наложи повторно даване на кръв.

# 626
Ок, благодаря за отговорите.
Гледах в интернет как изглеждат резултатите от пренатест и maternity genom които уж изследват всички хромозоми (които уж са 21), но аз не виждам 21 в резултата. Тогава има ли смисъл от големия пакет се чудя?

Микроделеция=хромозома.
21са,има и втора страница.

# 627
  • Sofia
Аз именно, за да не се налага да давам втори път кръв и по този начин да се забавят и резултатите, предпочетох да направя НИПТ-а при завършена 11гс.

# 628
Правих в 10г.с. имаше достатъчно ДНК на бебето. В случай на проблем, недай си боже, ранната диагностика е предимство.

# 629
  • Sofia
Правих в 10г.с. имаше достатъчно ДНК на бебето. В случай на проблем, недай си боже, ранната диагностика е предимство.
В случай на проблем открит от НИПТ, пак си трябва диагностична инвазивна процедура преди да се предприеме нещо.
Аз точно това смятах навремето - че ако направя НИПТ-а в 11гс и ден-два, хем намалявам риска да извлекат малко ДНК и да взимат повторно кръв (и съответно да се забавят резултатите), хем в случай на проблем ще имам време за реакция (хорионбиопсията се прави до 14гс).
Някои тестове се правят при навършена 9гс - толкова рано е напълно възможно да извлекат достатъчно ДНК, но също така може и да не успеят. Аз лично предпочетох да намаля този риск, защото факторът време ми беше важен - в никакъв случай не исках да изпусна срокът за евентуална хорионбиопсия.

Общи условия

Активация на акаунт