Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 015
  • 1 683
  •   2
Отговори
# 600
На мен с първото дете са ми вземали цитонамазка,но с второто не са. При втората бременност,понеже беше инвитро месец преди трансфера ми взеха проба за цитонамазка. Аз съм на 35 и от както се помня веднъж годишно са ми пускали ЦМ,понеже няма установен проблем(2група съм).

# 601
на мен ми правиха цитонамазка в 3-ти месец от бременността, шийката на матката по време на бременност е по-чувствителна и кръвоснабдена и имах кървене, но не е имало риск за бебето
ако искаш да си правиш цитонамазка, първият триместър е най-подходящ
ако си в напреднала бременност, лекарите обикновено не правят цитонамазки

Имам въпрос ,знам ,че темата не е за тук ,но виждам че има мнг опитни мами и ако е удобно да помогнат… Имам въпрос , на 22 години съм от малък град ,ходила съм на Аг ,но не съм правила редовно цитонамазка (никой не ме беше запознал че се прави редовно) и съм правила може би преди години .Следя се при дрКовачева (в оскър клиник ) и ми каза че по време на бременноста не се прави цитонамазка ,само микробиология .В един друг форум писах и малко ме като нападнаха ,че др няма как да каже такова нещо ,но мисля че Др Ковачева никога не би ме “претупала”.Какво мислите вие ?п.с разбрах че е хубаво да се прави на всеки 6м ,но както и аз и мой приятелки тук в нашият град нищо не ни информират.Все едно като сме по-млади и сме по -безотговорни към тези прегледи ли не знам ,много ми е притеснено ..Някоя  от вас ако може да каже , защото където писах ми казаха няма как да не ти се прави цитонамазка и тем подобни докато си бременна .Други пък изрично забраняват да им се взима защото има една мама с изтекли води след като е ,взета цитонамазка ..Пак се извинявам знам ,че темата не е за тук ,но ако може съвет ?

# 602
В трети месец се извършват всички изследвания по Здравка каса. Взима се кръв,урина , прави се микробиология и цитонамазка, БХС и ФМ Simple Smile
Някои АГ могат да преценят ,че не необходима ако има предпоставка за кървене и т.н. Но ако няма здравословна причина и не е пускана отдавна ,то е редно да ви изследват, все пак показанията за важни.

# 603
  • София
Здравейте момичета, след първото ми включване по темата изчетох всичко, звънях и по самите тестове и вече съм по-информирана.
В крайна сметка реших да направя пълен пакет, като се чудя между 3 теста и имам следните въпроси, ако някой знае ще съм му много благодарна ❤
Чудя се между Пренатест премиум плюс, nifty в геника и maternity genome в cell genetics.

Четох подробно описанията, но така са написани че не мога да преценя еднакви неща ли покриват, има ли някой ор тези пакети който да е по-пълен от другите?

И вторият ми въпрос относно джийн видях това в описанието но знам че тест за аутизъм няма, а имам роднина със заболяването. Това реално ли е?

# 604
Преди 5 години съм правила Пренатест за основните синдроми +пол.
Тази година направих най-разширения който е на Maternit Genome. Той включваше мисля и някакви делеции. Мога да ви изпратя резултата на лично, за да видите по подробно, ако ви интересува.

# 605
Аз пусках тази година нифту про в геника...той включва Хромозома 21, 18, 13, 9, 16, 22, Х и У-хромозома, 84 микроделеции и пол...на 6тия ден ми се обадиха с готов резултат и ми го разясниха...

# 606
Здравейте! Интересувах се от Vision, пакет с всички хромозоми. Изрично попитах дали хваща моларна бременност. Казаха не... Изненадана съм, нали моларната бременност (в случая частична ме интересуваше) дефакто е тризомия , защо не се хваща, като се изследват всички хромозоми, има ли някой, който е по-наясно, да ми обясни? Девойката каза не хваща, и толкова, така са ѝ казали.

# 607
  • София
До колкото аз съм запозната има само един НИПТ, който засича моларна бременност и синдром на изчезналия близнак - Panorama SNP. Виждам, че го има в UK, има и нещо в Cells4Life, но пак английски сайт.

# 608
  • Sofia
Доколкото знам моларната бременност може да се хване с ЧХГ (много над референтните граници за бременни е) + ехографски находки (най-вече по плацентата се виждат аномалии). Високото ЧХГ може да е съпроводено с хиперфункция на ЩЖ (все индиректни маркери). Може да се диагностицира с амниоцентеза/хорионбиопсия. А защо са казали, че не може с НИПТ - никаква идея.
Но в повечето случаи частичната моларна бременност завършва с мисед още преди да дойде време за НИПТ.

# 609
  • София
Преди 5 години съм правила Пренатест за основните синдроми +пол.
Тази година направих най-разширения който е на Maternit Genome. Той включваше мисля и някакви делеции. Мога да ви изпратя резултата на лично, за да видите по подробно, ако ви интересува.

Да ако може

# 610
Имаше една дама, точно в тази тема, при която за съжаление се е наложило прекъсване на бременността в 18 седмица точно заради частична моларна бременност.
Моята предишна беше такава, и рано приключи с мисед. Но задължително ни искаха пид занапред, с мъжки много тежък фактор сме, и донорска.
Но сегашната ми бременност е с ембрион, който е от предишна стимулация и без пид. За това исках да се подсигуря максимално.
Иначе, при моята моларна, чхг беше в нормални към ниски стойности, за частична се случва и така.

# 611
  • София
А да побутна въпроса, някой знае ли дали реално това в Джийн сейф за хващане на аутизъм е реално?

# 612
Здравейте! Интересувах се от Vision, пакет с всички хромозоми. Изрично попитах дали хваща моларна бременност. Казаха не... Изненадана съм, нали моларната бременност (в случая частична ме интересуваше) дефакто е тризомия , защо не се хваща, като се изследват всички хромозоми, има ли някой, който е по-наясно, да ми обясни? Девойката каза не хваща, и толкова, така са ѝ казали.
Здравей, може би си попаднала на мои постове в темата относно частичната моларна бременност (тя е в резултат на триплоидия/анеуплоидия, което е различно от тризомия). Наложи се прекъсване в 20та седмица, след амниоцентеза. Единственият тест, който би я хванал е Панорама. Самата частична моларна бременност е два вида - “дигинична” и “диандрична”. При първият случай ЧХГ е нормално, бебето и плацентата са малки. Грешката идва от яйцеклетката.  Най-често настъпва спонтанен аборт в ранен етап. При втория, бебето е привидно нормално, плацентата обаче не е. Грешката идва от сперматозоида. Най-често или нахлуват два едновременно, или сперматозоидът е с грешен набор хромозоми. И така нещата при делението се оплескват. ЧХГ тогава е в космоса. Искрено съветвам всички, не пропускайте и стандартния БХС, въпреки всички възможни пакети и варианти на пренаталните тестове. Опитният лекар ще види подсказки за състоянието на плацентата още тогава.

ПС: Моят Вижън тест беше отрицателен за всичко, което изследвахме.

# 613
Да, точно на тях попаднах, и проследих. Още веднъж, много съжалявам за всичко, което ти се е случило.
Значи, ще пусна Vision разширен, щом тук няма вариант, и записах и час за БХС+ ранна фетална.
Много благодаря за разясненията!

# 614
Да, точно на тях попаднах, и проследих. Още веднъж, много съжалявам за всичко, което ти се е случило.
Значи, ще пусна Vision разширен, щом тук няма вариант, и записах и час за БХС+ ранна фетална.
Много благодаря за разясненията!

Не знам в кой град си, но в цибалаб изглежда, че предлагат Панорама.

https://panoramatest.bg/for_spetialist/what_is_panorama/

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт