Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 191
  • 1 703
  •   2
Отговори
# 690
1 към колко ви беше завушаването за риск на Даун ?
Аз правих https://prevista.bg/за-бременната, myPrenatal Extended* -1060 лв. Този ми предложи моята лекарка, по нейно мнение всички пренатални тестове са с над 99% сигурност.Пакетите, които са много по-скъпи са напълно излишни,тъй като все още не са достатъчно научно изследвани и разучени тия аномалии. Доверих ѝ се, резултатите ми са идеални, живот и здраве чакам здраво момиченце.Пропуснах да напиша,че направих теста след напълно излишен според мен стрес от БХС, който ми показа завишен риск за Даун. Смятам, че всяка жена,която има възможност разбира се, е по-добре да си направи пренаталния тест,от колкото да вярва на статистиките на БХС. Леко бременеене на всички и здрави бебчета :*

# 691
Някой знае ли защо цените на пренаталните тестове в Геника са толкова по-ниски спрямо другите марки?

# 692
  • София
Някой знае ли защо цените на пренаталните тестове в Геника са толкова по-ниски спрямо другите марки?

Тестът в Геника е китайски, nifty pro, и в Китай от много време е забранен поради неяснота как постигат резултата… в  Западна Европа също има полемики дали да се забрани конкретно този тест.

Иначе вс тестове от типа на Vision и Prenatest са с безкрайно завишени цени в България.
В България минималната работна заплата е 900 лв , пълният тест на Prenatest e 2000 лв.
За паралел, в Германия минималната работна заплата е 1600€, а пълният пакет пренатест е 500€, и се поема от здравна каса при показания че се налГа.
Сами си правете изводите дали изпращането на кръвна проба до Германия струва тия 1000 лева или пак си мислят че сме кръстени в река Балъчка.

# 693
  • София
Аз не разбрах втората част на това излияние с какво допринесе по темата, но сигурно съм само аз…

# 694
Не знам някой да е опрял нож в гърлото да ги давате тия пари! И малко по-спокойно с обобщенията към хората, които и няколко по 2 хиляди ще дадат, за да си осигурят спокойна бременност.

# 695
Евентуално ако някой, който не живее в бг, да знае, че може би се покрива от здравната каса,
В интерес на истината такъв беше моят случай- бях започнала да проучвам какъв тест мога да направя когато се прибера, и в последствие научих, че където живея се покрива от здравната каса.

Аз не разбрах втората част на това излияние с какво допринесе по темата, но сигурно съм само аз…

# 696
  • София
Аз не разбирам защо някой се обижда от това че споделям цените на теста които видях като бях в Германия по лични причини?  Това не е укор спрямо майките тук, а спрямо фирмите коите предлагат тестовете с такава надценка. Не разбирам как и защо някой би се засегнал.
А относно полезността на словоизлиянието ми:  1) ако Някой пътува по работа или по други причини в Германия, както аз,  може да се възползва от по-ниски цени на място в държавата където се прави теста.
2)   докато търсех инфо за тестовете направих проучване и често виждах жени да задават въпроса защо са толкова скъпи тези тестове.  След като разбрах защо, просто споделям инфото което намерих.
🤞🏻✌
И отговарям на жената защо геста в геника е по евтин от другите, нали е форум, тук сме да си помагаме с информация.

# 697
  • София
Конкретно Вижън се изпращат в Италия и определено има разлика дали пробата ще пътува Германия - Италия или България - Италия.
Освен това няма как да сравняваме здравните системи в две различни страни. Всяка преценя какво ще покрие и какво не.

Пренатест пък пуска постоянно намаления (всяка седмица кажи-речи) и тестовете излизат на много прилични цени за тези, които имат желание (или нужда) и могат да отделят по-малка сума. Също има вариант например да се пусне само за синдром на Даун при тях и с намалението цената става достъпна за доста голям процент хора. Никой не е казал пускайте всички синдроми (то няма как да се обхванат хилядите).

# 698
  • София
Ами от пренатест намалението което намерих беше 1850 лв. Пренатест се изпраща в Германия.
Работила съм с DHL и ви гарантирам че пратката на кръвна проба, макар да пътува със специални изисквания не струва 850 лв, да не говорим че те изпращат проби накуп, а не единични.
За същия тест и същата компания в Германия ми поискаха 500€. 
Принципно, според пазарната икономика на една държава, цените се приравняват малко или много спрямо валутата.
Тоест , ако една кола струва 2€ във Франция, в Бг е примерно 2.50 лв, а не 5.
Така трябва да е и с тези неща, но за съжаление тук в бг е обратното. Дори при обмен на валутата в лева, пак всичко е по скъпо, защо не мога да кажа, не съм икономист. Просто споделям личен опит.
Страхотно е че да измислени тези тестове, а още по хубаво е да са достъпни за по голям брой майки.  Аз лично познавам няколко майки които не са направили пълния тест,а са искали заради цената.

Иначе разбира се че всеки ди избира къде да го направи и дали да го направи. Но е хубаво човек като плаща нещо да е наясно и за надценката която плаща.

# 699
Аз мисля, че полемиката с тестовете на Nifty в Геника е относно защитата на личните данни, а не самото качество на теста. Иначе компанията е китайска, ама много ме съмнява да пращат самите тестове там.

# 700
Аз мисля, че полемиката с тестовете на Nifty в Геника е относно защитата на личните данни, а не самото качество на теста. Иначе компанията е китайска, ама много ме съмнява да пращат самите тестове там.
Моя приятелка скоро пуска точно този тест в Геника и пишеше,че се изследва в Хонгконг.🙄

# 701
Моя приятелка скоро пуска точно този тест в Геника и пишеше,че се изследва в Хонгконг.🙄

Ооо, интересно! Аз по принцип харесвам Геника, но пък за тест в Китай не знам какво ми е мнението…

# 702
Моят пренатален тест пълен пакет, включващ и микроделации, струваше 1350 лв. На geneplanet, в Марковс работят с тях. Пробата се изпраща в Загреб за анализ. Не е много далеч от цитираните 500€ в Германия.
Че някои неща са много по-скъпи в абсолютна стойност в бедна България е така, спор няма. Но цените се определят предимно от пазара, търсене и предлагане. Не е тук мястото да обсъждаме защо така се получава с цените на пренаталните тестове.

# 703
Аз пък изобщо не бих се съмнявала в тест, направен в Китай, още по-малко пък в Хонконг. Там има толкова развити технологии, също и в областта на медицината, че изобщо не разбирам кое буди съмнение. Освен това там не важат такива правила като в Европа примерно, има много пари, наука, и това позволява да се правят неща, не толкова морално етични, но пък прогресивни.

# 704
А на пренатест някой правил ли е? Гледам, че доста тяхна реклама се върти напоследък. Аз даже не бях чувала за тези другите, които пишете. Аз съм в 8ма седмица. Живот и здраве клоня и аз към тези тестове.
Аз правих Пренатест, има ги отдавна, аз го правих преди 6 години и половина Simple Smile Доволна съм, аз правих най-подробния и не беше нещо непосилно като цена. Точната сума не я помня, но и да я помня за толкова време сигурно се е сменила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт