Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 162
  • 1 703
  •   3
Отговори
# 705
Здравейте,
Направихме си Вижън и днес ни звъннаха с лоши новини. Открили са допълнителна Y хромозома (синдром на Якобс) PPV 96.3%.
Пиша с надеждата да ми кажете, че се случват грешки.
Мислим да пускаме нови към друга фирма или направо да заминавам за София и да се измоля за хорионбиопсия - днес, утре. В Пловдив сме в епидемия и няма шанс някой да ме чуе. Ако, някоя от вас може да ми каже къде мога да отида, ще съм много доволна. Казаха ми да чакам за амниоцентеза. Това е след 5 седмици. Аз от нерви, ще абортирам до тогава. Сигурно звуча като луда, но се надявам да ме разберете.

# 706
  • София
АГ каза ли нещо и как да се процедира? Принципно хорионбиопсия и амниоцентеза са вариантите, които се препоръчват след подобен резултат от НИПТ. Да не подведа, но Майчин дом е мястото за това (някоя, която е правила може да каже за това).

Иначе Вижън като ги проучвах едно от нещата, които гледах е дали имат сбъркани резултати от проби и колко % е. За територията на България по последни данни тогава нямаха сбъркан резултат.

# 707
Здравейте,
Направихме си Вижън и днес ни звъннаха с лоши новини. Открили са допълнителна Y хромозома (синдром на Якобс) PPV 96.3%.
Мислим да пускаме нови към друга фирма или направо да заминавам за София и да се измоля за хорионбиопсия - днес, утре. В Пловдив сме в епидемия и няма шанс някой да ме чуе. Ако, някоя от вас може да ми каже къде мога да отида, ще съм много доволна. Казаха ми да чакам за амниоцентеза. Това е след 5 седмици. Аз от нерви, ще абортирам до тогава. Сигурно звуча като луда, но се надявам да ме разберете.
Съжалявам за тези новини. Рядко грешат ако намерят нещо, затова препоръчват и инвазивно изследване, за да е 100% достоверно какво са намерили. При мен беше обратното - тестът на Вижън излезе с нормален резултат, амниоцентезата - не. Ако можеш да направиш хорионбиопсия ще е най-добре, това чакане до амниоцентезата е меко казано ад.
Препоръчвам ти д-р Стратиева.

# 708
Косултирайте се с генетик от Национална Генетична Лаборатория относно резултатите. Отговарят на телефон и имейл. Биха могли да кажат и как се процедира.

# 709
Благодаря ти за отговора. Пише, че е фетален морфолог. Тя трябва да ме прегледа и да ми я назначи?
JayRay -- С АГ въобще не мога да се свържа, не мога и да стигна до нея. В момента сме в епидемия и не приемат жени, пък и се следя в Селена, та изобщо съм ги отипасала за каквото и да е било. Ще звъннем на д-р Савов и ще го попитаме как да процедираме, но ми се иска да се боря за тази хорионбиопсия.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 10:49 от Nadala

# 710
Благодаря ти за отговора. Пише, че е фетален морфолог. Тя трябва да ме прегледа и да ми я назначи?
JayRay -- С АГ въобще не мога да се свържа, не мога и да стигна до нея. В момента сме в епидемия и не приемат жени, пък и се следя в Селена, та изобщо съм ги отипасала за каквото и да е било. Ще звъннем на д-р Савов и ще го попитаме как да процедираме, но ми се иска да се боря за тази хорионбиопсия.
Да, записваш се при нея, имай предвид че е доста заета, ще те прегледа, ще коментирате ситуацията и ще прецени как да процедирате. Но се чуй и с проследяващия, все пак.

# 711
Здравейте, изчетох всичко и все още не мога да се спра на vision или cell genetics, и двата са ми препоръчани от следящия АГ, остави ме аз да си избера. Ще правя разширения пакет с всички 23 хромозоми, така че разликата в цената е минимална и не е водеща избора ми.
Като че ли останах с впечатление, че vision са с една идея по-голяма точност и с това, че се работи в Европа някак си ме печели. Отделно ми хареса, че искат само 12 часа отстояние от НМХ и правят безплатна 2ра проба при недостатъчно днк, докато cell genetics искат 24 часа и да си платиш транспорта на 2рата проба.
Ще се радвам на съвет или препоръка как да реша.

# 712
Здравейте, изчетох всичко и все още не мога да се спра на vision или cell genetics, и двата са ми препоръчани от следящия АГ, остави ме аз да си избера. Ще правя разширения пакет с всички 23 хромозоми, така че разликата в цената е минимална и не е водеща избора ми.
Като че ли останах с впечатление, че vision са с една идея по-голяма точност и с това, че се работи в Европа някак си ме печели. Отделно ми хареса, че искат само 12 часа отстояние от НМХ и правят безплатна 2ра проба при недостатъчно днк, докато cell genetics искат 24 часа и да си платиш транспорта на 2рата проба.
Ще се радвам на съвет или препоръка как да реша.
Аз давам глас за Вижън. Моята история я има малко по назад. Която и фирма да изберете ви пожелавам здраво бебе☺

# 713
  • София
Аз пък се изкефих на Cell genetics точно защото лабораторията е в САЩ - там този бизнес с ДНК изследвания е много напред, така че вярвам, че са много в час. За НМХ питайте по телефон и на двете места, според мен (не винаги каквото пише е универсално приложимо), а относно пробата - на мен в Cells genetics ми взеха директно две епруветки кръв, та шансът и в двете да няма фракция не е голям (съответно едва ли ще транспортирате втора проба). Не знам как е във Вижън, но в Cell genetics не е едно бързо взимане на кръв, а си е цяла консултация към 40 мин, по време на която те Ви обясняват неща и Вие мжете да питате всичко, което Ви интересува.

# 714
Ние сме с Вижън. Има консултация, да. Не беше чак 40 минути, но ви обясняват всичко с най-малки подробности, взимат лични данни, задавате си въпросите и после ви взимат кръв. Точно за 7 календарни дни имах резултат.

# 715
И аз бях с Вижън

# 716
Здравейте,
Съжалявам за тези новини. Рядко грешат ако намерят нещо, затова препоръчват и инвазивно изследване, за да е 100% достоверно какво са намерили. При мен беше обратното - тестът на Вижън излезе с нормален резултат, амниоцентезата - не. Ако можеш да направиш хорионбиопсия ще е най-добре, това чакане до амниоцентезата е меко казано ад.
Извинете,ако е удобно да попитам при вас какъв е бил случая?

# 717
Nadala, не чакай за амниоцентеза, защото ставаш в голяма седмица. Идвай в Щерев, Чавеева ще ти направи хорионбиопсията за 5 мин. те я пращат веднага в Майчин Дом и бързо ще излязат резултати. Или в Надежда или при Стратиева, също ще ти направят, където отидеш примолваш се по спешност и ще действат бързо за да не минава време и да се мъчиш ♡. Не се притеснявай от процедурата, аз съм правила и хорионбиопсия и след това амниоцентеза, за секунди е, не боли. Пожелавам резултатите на пренатеста да са грешни ♡

# 718
Здравейте,

При нас нещата накратко се случиха така - направих тест на Вижън в 11та седмица, резултатът абсолютно нормален и отрицателен за всичко, което изследвахме - ихо-ахо до 14та седмица, в която видяха особености в плацентата и съмнения за диандрична триплоидия. 4 седмици буквално живот в ада, амниоцентеза в края на 17та седмица, показваща, че 20% от генетичният материал не е каквото трябва, още 10000 консултации с кого ли не в тая държава, включително и Националната генетична лаборатория. Бебето нямаше никакви признаци и отклонения на ехограф. Гледаха го буквално всички светила в София и заключението беше едно и също - амниоцентезата няма как да сбърка. В 20 седмица бременността приключи с терапевтичен аборт в Надежда. Краткото описание в аутопсията все пак даде данни за наличието на дискретни аномалии. Та.. по възможност трябва да се тества всичко, най-подробно и обширно.

# 719
Съжалявам за преживяното от Вас,и ние доста мъки изживяхме.
Сега и ние се чудим,кой тест да пуснем.
Кой първи видя тези аномалии в плацентата,ако е удобно да попитам.
И ние,с оглед на предишни неуспехи,се чудим сега и за вида на теста,и при кой специалист по фетална морфология да отидем в София.

Здравейте,

При нас нещата накратко се случиха така - направих тест на Вижън в 11та седмица, резултатът абсолютно нормален и отрицателен за всичко, което изследвахме - ихо-ахо до 14та седмица, в която видяха особености в плацентата и съмнения за диандрична триплоидия. 4 седмици буквално живот в ада, амниоцентеза в края на 17та седмица, показваща, че 20% от генетичният материал не е каквото трябва, още 10000 консултации с кого ли не в тая държава, включително и Националната генетична лаборатория. Бебето нямаше никакви признаци и отклонения на ехограф. Гледаха го буквално всички светила в София и заключението беше едно и също - амниоцентезата няма как да сбърка. В 20 седмица бременността приключи с терапевтичен аборт в Надежда. Краткото описание в аутопсията все пак даде данни за наличието на дискретни аномалии. Та.. по възможност трябва да се тества всичко, най-подробно и обширно.

Общи условия

Активация на акаунт