Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 690
  • 1 708
  •   3
Отговори
# 795
  • Пловдив
Здравейте, имате ли представа защо основния панел в Геника – най-чести анеуплоидии (тризомия 21, 18 и 13) и бройни Y, X хромозомни аномалии струва 250 лева, а Пренатест стандартен пакет е 1376 лева? Ценовата разлика е доста голяма и явно има информация, която съм пропуснала🤔
Здравейте! Това, което гледате за Геника е изследване на абортивен материал, а не пренатален тест. Разгледайте по-обстойно сайта на Геника и ще видите, че цените са приблизително еднакви, но в полза на Геника.

# 796
mamajuli2, благодаря Ви, явно съм се заблудила, защото пише  Кръв/Абортивен материал, но явно се прилага само след аборт.

# 797
На Геника теста го правят в Китай. Да не би да е заради това?

# 798
Здравейте, решихме да направим пренатален тест на Вижън в 10 гс, но се оказа, че нямало достатъчно фетални фракции и се наложи да го повторим в 14 гс. Днес отново ми се обадиха, че нямало фетални фракции. Предложиха ми да го повторим в 16гс или да ми върнат парите. Избрах да ми върнат парите.
Не мога да разбера защо го предлагат от 10 гс? Аз вече съм в 15 гс и незнам има ли смисъл да го правя вече? Искахме да сме спокойни, че всичко е наред. Резултатите от БХС са добри, въпреки че съм на 43,но сме с донорска яйцеклетка.

# 799
  • София
Аз не бих се отказала, винаги е по-добре човек да знае възможно май-много.

# 800
  • София
Пробвайте някъде другаде и да ви върнат парите. Странно е да не могат толкова пъти да не отделят. Все пак минимум е 3-4% фракции, а в 14гс би трябвало много повече да успеят да хванат. В 10гс преспокойно може и по 5-6-7% да се хванат фракции и много избират да го правят още тогава и ако има проблем да се хване рано. Освен по някакъв начин да влияе донорската яйцеклетка, но те би трябвало да кажат, ако има такъв вариант и да си ви предупредят още при първото пускане.

# 801
Аз също бих повторила на друго място, предвид възрастта и яйцеклетката., за собствено спокойствие.
На Пренатест преди 5 години също нямах достатъчно %, но от втората епруветка успяха да извлекат. Пак ми се забавиха резултатите, но за мен приоритет беше да съм спокойна. То и затова стана толкова популярен този вид изследване.

# 802
Аз също пусках Вижън в 11 седм и имах 12% фракция. Индивидуално  е. Пуснете на друга фирма.

# 803
Много неприятна ситуация, но за съжаление се случва. При мен в 11 седмица беше 6% фракцията, но ме бяха предупредили, че е възможно да се наложи повтаряне.
Здравейте, решихме да направим пренатален тест на Вижън в 10 гс, но се оказа, че нямало достатъчно фетални фракции и се наложи да го повторим в 14 гс. Днес отново ми се обадиха, че нямало фетални фракции. Предложиха ми да го повторим в 16гс или да ми върнат парите. Избрах да ми върнат парите.
Не мога да разбера защо го предлагат от 10 гс? Аз вече съм в 15 гс и незнам има ли смисъл да го правя вече? Искахме да сме спокойни, че всичко е наред. Резултатите от БХС са добри, въпреки че съм на 43,но сме с донорска яйцеклетка.

# 804
  • София
В cell genetics имах 10% фракция е 9+6 като седмици.

# 805
Моята фракция е под 4% и затова не могат да направят изследването. Незнам от какво зависи. Дори и на друго място да направим вероятно и там няма да отчете резултат, освен ако не е в по-късна седмица, което обезсмисля този тест.

# 806
При мен в 10+6 фракцията беше около 3,8%, за теста, който правих, изискват над 3,5% за да има резултат. Естествено малко се притесних, че е ниска, но докторката ме увери, че ако не са били сигурни в резултатите, са щели да искат да вземат пак кръв.

# 807
Вие къде правихте?

# 808

В Марковс, тестът е на Gene Planet.

# 809
И да не пуснете теста,не е кой знае каква беда.
При добра ФМ,тези изключително редки синдроми се засичат,а в повечето случаи плода не оцелява при наличието им.
Ние правихмецтест заради предишни неуспехи,но честно казано,мисля че беше излишно.
Вече при някакви съмнения при ФМ и притеснения от предишни неуспехи,е оправдано,но иначе,аз лично наистина не вицждам смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт