Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 705
  • 1 708
  •   3
Отговори
# 780
Днес се обадих и разпитах за Cellgenetics.
1900 лв. е пълния пакет и включва всичко,плюс изследване микроделеции и ануплоидии.
Като пълния тест на Вижън прилича,но е малко по-евтин.

# 781
Да дам актуална обратна връзка - понеделник пуснах Вижън пълен пакет, днес ми звъннаха с резултати 🍀

# 782
Здравейте,
В понеделник ми предстои първа фетална морфология в Щерев. В 12 седмица съм. Чета тук за тези тестове, които правите и малко се обърках. Нали точно това трябва да се види на феталната и съответно от кръвните изследвания, които ще ми пуснат ден по-рано? Защо тогава и тези тестове, за които вие пишете? Или аз не съм разбрала нещо?
Благодаря!

# 783
  • София
Ако нямате съмнения за синдром след ФМ не е нужно да правите тест, ако не желаете. ФМ е ехографски преглед, при който освен за синдроми се оглеждат и всички органи. БХС е кръвно изследване базирано на статистически данни, в което влизат и други рискове, не само синдроми. НИПТ е генетичен тест, изследват се директно хромозомите от ДНК на бебето.

# 784
Тези тестове са личен избор и успокоение, те просто допълват бхс и феталната. Аз съм с аборти и отклонение в кариотипа на мъжа ми и бих се застраховала с всичко възможно.
Здравейте,
В понеделник ми предстои първа фетална морфология в Щерев. В 12 седмица съм. Чета тук за тези тестове, които правите и малко се обърках. Нали точно това трябва да се види на феталната и съответно от кръвните изследвания, които ще ми пуснат ден по-рано? Защо тогава и тези тестове, за които вие пишете? Или аз не съм разбрала нещо?
Благодаря!

# 785
Момичета, какво ви накара да направите такъв тест? Аз съм на 25 години и като Аг ми препоръча голямо притеснение ме обвзе, все едно ми сложиха диагноза преди да съм направила теста.. Та направих малкия пакет cell genetics и сега не мога и да спя от притеснение.. до края на седмицата трябва да е готов.

# 786
Момичета, какво ви накара да направите такъв тест? Аз съм на 25 години и като Аг ми препоръча голямо притеснение ме обвзе, все едно ми сложиха диагноза преди да съм направила теста.. Та направих малкия пакет cell genetics и сега не мога и да спя от притеснение.. до края на седмицата трябва да е готов.

При мен излезе 1:655 риск за Даун, което видимо не ми се стори много рисково, но все пак реших да го пусна, а и ме глождеше любопитството за пола.
Според мен тези тестове трябва да се препоръчват само при наистина необходимост, създават си и лека тревожност, а то вече всеки втори лекар си препоръчва фирмата с която работи, че да си дръпне комисионната после. Някои даже ако направиш в друга фирма се цупят Sweat Smile

# 787
От преди да забременея бях решила, че ще си го направя за вътрешно успокоение, не да се окаже в един момент, че има нещо и аз съм напреднала вече. Отделно, след 2 неуспешни бременности, вече нямах и съмнение, че трябва да си направя. Лекарите вече препоръчват защото това си е спокойствие, отделно имат договори с някои от представителите.

# 788
И аз бях решила да направя пренатален тест още преди да забременея, защото дава много по-висока сигурност от БХС. Отделно и АГ ми го препоръча заради предишен спонтанен аборт и лош % ДНК фрагментации при мъжа ми. При положение, че науката го позволява по абсолютно безопасен начин за мен и бебето и мога да си го позволя финансово, защо не?

# 789
Абсолютно, добра иновация е. И аз съм "За", на никой не вреди.
Просто съм чувала за случаи в които лекарите се сърдят ако не пуснеш, една приятелка теглиха кредит чак, нямаха толкова парички, а лекарят много настояваше..

# 790
При мен моя гинеколог в провинцията искаше да пуснем теста,а в репродуктивната клиника не искаха,ако не е наложащо. В крайна сметка решихме с ММ да си го пуснем. Ние сме с мъжки фактор и НЯР,като преди това имам две неуспешни бременности заради лош материал

# 791
Абсолютно, добра иновация е. И аз съм "За", на никой не вреди.
Просто съм чувала за случаи в които лекарите се сърдят ако не пуснеш, една приятелка теглиха кредит чак, нямаха толкова парички, а лекарят много настояваше..
Ако смейството не е имало желание за такъв тест и лекарят не е имал истински аргументи, например лош резултат от БХС, фамилна обремененост, притеснителни находки при ФМ или по-висок риск поради някакви други фактори, то най-вероятно получава % от оборота с тези тестове. Това е абсолютно неетично!

# 792
Никой не ме е карал,по свое желание,за мен е най -сигурния начин да се установи аномалия.
За мое спокойствие!💯
Док дори не ми е предлагал.
Препоръчвам.И заем бих взела(ако се наложи) за да ми е спокойно

# 793
На мен и с двете бременности ми казаха, че нямам нужда, но го направих за собствено спокойствие. Според мен си зависи и от лекаря. Има такива, които предпочитат да проверят всичко и препоръчват тестовете независимо от всичко. Та не се притеснявайте, може вашият лекар да е по-старателен.

# 794
Здравейте, имате ли представа защо основния панел в Геника – най-чести анеуплоидии (тризомия 21, 18 и 13) и бройни Y, X хромозомни аномалии струва 250 лева, а Пренатест стандартен пакет е 1376 лева? Ценовата разлика е доста голяма и явно има информация, която съм пропуснала🤔

Общи условия

Активация на акаунт