Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 748
  • 1 708
  •   1
Отговори
# 765
JayRay на пренатест мисля, че срещу всеки синдром пише позитивен, отрицателен. Тя така ми го обясни, и реших, че това трябва да получа. За щастие всичко друго е отрицателно.
mani4koto ние взехме най-разширения пакет с GeneSafe.  Който е The Vision. Гледам, че в самия пренатален тест няма голяма разлика. Допълнителните генни мутации и състояния са GeneSafe.
Обадиха ми се и после ми изпратиха имейла.

# 766
И сега,какво мислите да правите?
От Вижън посъветваха ли Ви нещо?

Здравейте,
Имам въпросче към тези, които са си правили тестове с Вижън.
На мен ми обясниха, че когато са готови резултатите, ще ми изпратят документ с описани всички елементи и срещу тях, ще пише "позитивен" "отрицателен".
Аз не получих такова нещо. На мен  ми изпратиха това:

Отделно искам да попитам тези, които са си пускали GeneSafe - колко време отне да ви звъннат с резултатите?

# 767
  • София
Да, на някои е срещу всеки, някои са с % вероятност. Мисля някъде назад из темата имаше скрийншоти точно на такива тестове, но не помня кои марки тестове излизаха така. Ама реално и това си върши достатъчна работа да се разчете. Поне на мен като ми разчита лекаря на ФМ си знаеше кое му трябва от целия текст и директно си гледаше.

# 768

Това е моят Вижън,но аз пусках стандартния пакет.

# 769
От Вижън посъветваха ли Ви нещо?]

От Вижън само казаха, да си направя амниоцентеза и ме свързаха с д-р Савов за консултация.
Аз лично след разговора веднага звъннах на Националната Генетична Лаборатория, както  ме посъветваха тук и от там ме пратиха при д-р Стратиева в Оскар Клиник. Там ми направиха фетална и БХС и ми дадоха телефона на друг генетик. Всичко излезе наред. Направих консултация и с втория генетик - каза ми да не губя надежда. Сега в 16та седмица пак съм на фетална и ще назначим дата за амниоцентеза.
Отделно чакаме и резултатите от GeneSafe и вече главата ми е като гръмнал бушон. Grinning

Да, явно това си им е формата. Благодаря и честито за хубавите новини  на всички Sparkling Heart

# 770
Дано всичко е наред накрая.
А има ли смисъл да пускате и GeneSafe,щом ще правите амнио?

От Вижън само казаха, да си направя амниоцентеза и ме свързаха с д-р Савов за консултация.
Аз лично след разговора веднага звъннах на Националната Генетична Лаборатория, както  ме посъветваха тук и от там ме пратиха при д-р Стратиева в Оскар Клиник. Там ми направиха фетална и БХС и ми дадоха телефона на друг генетик. Всичко излезе наред. Направих консултация и с втория генетик - каза ми да не губя надежда. Сега в 16та седмица пак съм на фетална и ще назначим дата за амниоцентеза.
Отделно чакаме и резултатите от GeneSafe и вече главата ми е като гръмнал бушон. Grinning

Да, явно това си им е формата. Благодаря и честито за хубавите новини  на всички Sparkling Heart

# 771
GeneSafe го пуснахме още с пренаталния. Просто още чакаме... почти 20 дни минаха.

# 772

Стискам палци! Не се притеснявай за амниоцентезата, моята също беше при Стратиева, трае секунди.

# 773
Някой дали знае актуални ориентировъчни цени на пакетите на Cell Genetics?

# 774
1900 лв платихме лятото за Maternit.

# 775
Базов с 17 хромозоми 1700лв, пълния с 23 хромозоми, матернити геном - 1900лв
Някой дали знае актуални ориентировъчни цени на пакетите на Cell Genetics?

# 776
А това е MaternIT Genome или MaternIT21 plus?
В сайта им пише,че са 2 различни теста.

# 777
MaternIT Genome е пълния пакет, 1900лв

# 778
В сайта за него пише,че не включва микроделециите,които са включени в другия тест MaternIT21 plus.
Ще се обадя да ги попитам,че гледам,че информацията им в брошурата на сайта е от 2015 година.

MaternIT Genome е пълния пакет, 1900лв

# 779
Моя беше точно Maternit genome.
Има микроделеции.

Общи условия

Активация на акаунт