Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 079
  • 1 703
  •   2
Отговори
# 960
  • София
Ами 99.9% е добър резултат за генетичните тестове Simple Smile

# 961
Здравейте, днес излязоха резултатите, пуснах тест към Вижън, фракция от 4 процента дали е достоверна,, малко ме притесни това число, когато дадох кръвта бях 10 седмица и 4 дни.

# 962
Здравейте, днес излязоха резултатите, пуснах тест към Вижън, фракция от 4 процента дали е достоверна,, малко ме притесни това число, когато дадох кръвта бях 10 седмица и 4 дни.
Принципно е към долна граница,но щом са ви излезли резултатите значи е била достатъчна. Принципно когато се прави в по-ранни седмици е нормално да е по-малка фракцията. Има и други фактори като цяло. Аз го правих точно в 11 г.с  и имах 12% фракция

# 963
Принципно е към долна граница,но щом са ви излезли резултатите значи е била достатъчна. Принципно когато се прави в по-ранни седмици е нормално да е по-малка фракцията. Има и други фактори като цяло. Аз го правих точно в 11 г.с  и имах 12% фракция
Ами пратиха ми го, не ме карат да го повтаряме... По принцип бях в 10 и 6 дни, но на ехографа е два дни назад, дано всичко да е наред

# 964
Ами пратиха ми го, не ме карат да го повтаряме... По принцип бях в 10 и 6 дни, но на ехографа е два дни назад, дано всичко да е наред
Мисля че 4% беше достатъчна фракция,та не се притеснявайте. Ако имаше нещо щяха да ви искат кръв на ново. Лека бременност

# 965
Не се тревожете. И аз правих Vision в 10 седмица, излезе фракция 4%. Достатъчно е, нямаше синдроми. Роди се здраво.

# 966
Щом са ви направили изследването, значи е достоверно. При мен фракцията беше под 4 процента и не успяха два пъти, веднъж в 11 седмица и след 14 г.с.Върнаха ми парите и съответно го направих на друго място. Доста се бях притеснила защо е толкова ниска фракцията.

# 967
Здравейте, за някой, който по-скоро няма финансовата възможност за такъв тест, но ако е наистина важно, ще изнамери някак, струва ли си да се прави този тест? Какво се променя, ако го направя и излезе положителен? Какво става, ако има някое от тези заболявания, а аз не съм направила теста? Има ли тест, който да провери същите неща за по-малко пари, дори и с по-ниска точност, или пък да се покрива от здравна каса? Ако има значение, на 23г съм, на 9 седмици и 4 дена.

# 968
  • Пловдив
Биохимичния скриниг изследва подобни компоненти, но не дава такава точност.

# 969
Има по-евтин вариант за пренатален тест във Варна в Св. Марина. Пращат пробата в лаборатория във Франция. Цената за Даун, Патау, Едуардс + пол е 650лв . Аз направих такъв.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 18:42 от Bibi85

# 970
  • Пловдив
Аз съм от Пловдив и отказаха да изпратя проба с куриер.

# 971
Аз съм от Пловдив и отказаха да изпратя проба с куриер.

В момента има промоция в лаборатории Синево  до края на септ е под 800лв доста обхватно изследване

# 972
Здравейте,  предстои ми да пленатален тест .
Чудех се за Панорама тест в САЩ . Можете ли да ми дадете съвети и препоръки да гр.Пловдив?

# 973
Панорама на Натера ли? Аз него ги правих, но в САЩ. Той може още в 9-та седмица да се направи, за разлика от другите. Сравнително бързо излизат резултатите и са добре обяснени. Ако ще се плаща в брой, вероятно няма да има проблем изобщо.

# 974
Здравейте, днес пуснах тест на Cell genetics - Genoma, най - разширения.
Понеже обаче се ровя постоянно да търся информация, разбирам че с този тест не се изчерпват всички генетични болести и се натъкнах на The Vision, който включва освен хромозомни, анеуплоидии и микроделеции още други генетични, като синдром на Нуунан и много други. Също така откривам Genasafe, който също включва различни генетични заболявания, а не като другите НИПТ. И в крайна сметка не мога да разбера каква е разликата между всички. Струва ми се че The vision в частта която е извън нипт, вкл всичко това като genasafe.
Ако някой е по - запознат да сподели. Т.к аз вече съм пуснала НИПТ, няма смисъл на пускам tHE vision, а би могло в допълнение на genoma да пусна genasafe.....правилно ли разсъждавам?

Общи условия

Активация на акаунт