Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 133
  • 1 703
  •   3
Отговори
# 975
И аз се чудя ,и до 1~2 дни трябва да реша…
The vision който включва и genesafe или на cellgenetics zenit by nace който включва Genoma + доста моногенни заболявания…?! В теста на genesafe включва така наречените De Novo мутации , но пък моногенните ги нямА за разлика от Zenit by nace предлаган от cellgenitics който пък не включва de novo митации
Rozi4ka222 правилно расуждаваш 😊

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 21:17 от prokletokiki

# 976
Преди да пусна genoma, разпитах подробно за този тест zenit by nace. При него се взема кръв от двамата родителя и се изследват техните гени за наличие на аномалии и мутации. След като се установи нещо при тях се изчислява какъв е риска, същите тези гени да са увредени и при детето. Освен това в частта с ДНК на бебето (това което умее стандартните нипт), резултата излизал като риск в някакви проценти, а не както е на genoma - negative/positive.

# 977
Преди да пусна genoma, разпитах подробно за този тест zenit by nace. При него се взема кръв от двамата родителя и се изследват техните гени за наличие на аномалии и мутации. След като се установи нещо при тях се изчислява какъв е риска, същите тези гени да са увредени и при детето. Освен това в частта с ДНК на бебето (това което умее стандартните нипт), резултата излизал като риск в някакви проценти, а не както е на genoma - negative/positive.

Ето това не го знаех за zenit… въпреки , че май и при genesafe пак така излизат някой показатели(в проценти) . Zenit ми хареса защото включва голям брой моногенни болести, които ги няма в genesafe, но ме спираше това че не е толкова известен и прилаган в нашите ширини, другото е че не се прави в СаЩ а в Испания, тоест съвсем друга лаборатория….
Много ми е трудно да избера 😓

# 978

В нашия случай се установи de novo мутация в гена на бебето, със съпруга ми не сме носители ..
Нямаше да помогне тоя тест.
Вероятностите са много, важно е в днк-то на бебето какво има, а не каква е вероятността да сте носители вие.

# 979
Kiss06, вие ganesafe ли правихте.
Аз също си мисля именно него да направя. А може ли инфо, само от майката ли се взема кръв.
Аз до колкото разбрах от прочетеното при ganesafe има три пакета. 1 е само за унаследени, втория за неунаследени, а третия най - скъпия комбинира и двата варианта.

# 980

В нашия случай се установи de novo мутация в гена на бебето, със съпруга ми не сме носители ..
Нямаше да помогне тоя тест.
Вероятностите са много, важно е в днк-то на бебето какво има, а не каква е вероятността да сте носители вие.

Потвърди ли се мутацията с амниоцентеза?

Rozi4ka222 взима се и натривка от устната кухина на бащата.

# 981
Моят тест излезе и за щастие е отрицателен.
Въпреки всичко си давам сметка, че има някакъв процент да не е достоверен, а и не обхваща всички възможни болести.
От тук нататък имам няколко прегледа във Варна, и за 20-21 седмица ще се опитам да си  запазя час в София за голямата фетална морфология и ако мога в същия ден или на следващия и за фетална ехокардиография.
Вече ако там нещо се усъмнят, ще ми дадат насоки.

# 982
Здравейте,
Някой има ли отзиви за пренаталния тест на Vericity? Имаха някаква промоция в лаборатории Синево, и аз си запазих стандартния пакет (трите синдрома + пола) за малко под 700 лв. Притеснява ме, че цената е доста по-ниска от други тестове.

# 983
  • София
По-добре Veragine (май така се пишеше). И аз се чудех между двата и лекарката ме посъветва да избера Veragine.

# 984
Здравейте!
Някой дали може да покаже как изглеждат резултатите от разширения пакет в “Света Марина”? Колебая се дали да пусна него или по-малък пакет, но не мога да се ориентирам какво точно означават нещата в разширения и предполагам примерни резултати ще ми говорят повече или поне така се надявам 😅

# 985
Аз исках да пусна разширеният пакет, но лекарката в лабораторията ме отказа. Каза, че няма смисъл да пускам разширеният, защото са много, много рядко срещани аномалии. Убеди ме и пуснах този от 650лв. за 3 хромозомни аномалии+ пол.

# 986
Здравейте!

За първи път пиша тук, но исках да попитам за съвет тези от вас, които са си правили тест на Cellgenetics - отзиви, кой пакет избрахте и защо и каква е процедурата?

*Ако някой го е правил във Варна, ще се радвам да сподели повече относно къде ☺

Благодаря!

# 987
  • Varna
Дами, проучвали ли сте на какво се дължи голямата разлика в цените на разичните тестове?
Нямам предвид различните пакети, които логично, колкото повече неща изследва, толкова по-скъпо струват... Говоря за различните лаборатории, предвид че метода на изследване е един и същ - серум от кръвта на майката.

# 988
Mysticflame, аз правих съвсем скоро на cellgenetics. Планирах средния пакет, но понеже имахме известни притеснения заради измерена НТ 4.2, реших да направя най - разширения Genoma.
Резултата излезе точно за една седмица. Свързваш се първо с представителката за Варна и тя ще ти обясни как става вземането на кръв. Казва се Господинка Желязкова - 0877 012 632. При мен се случи в центъра в който се следя. След ехографски преглед тя ме чакаше, сестрите взеха кръвта и така.
За отзиви какво да кажа......надявам се резултатите да са достоверни и едва така може да се дадат отзиви. Защото всички знаем, че тези тестове са скринингови и винаги има шанс за фалшиво отрицателен/положителен резултат.

# 989
Mysticflame, аз правих съвсем скоро на cellgenetics. Планирах средния пакет, но понеже имахме известни притеснения заради измерена НТ 4.2, реших да направя най - разширения Genoma.
Резултата излезе точно за една седмица. Свързваш се първо с представителката за Варна и тя ще ти обясни как става вземането на кръв. Казва се Господинка Желязкова - 0877 012 632. При мен се случи в центъра в който се следя. След ехографски преглед тя ме чакаше, сестрите взеха кръвта и така.
За отзиви какво да кажа......надявам се резултатите да са достоверни и едва така може да се дадат отзиви. Защото всички знаем, че тези тестове са скринингови и винаги има шанс за фалшиво отрицателен/положителен резултат.

Здравей, Розичка, много ти благодаря за обратната връзка. Имам и още един въпрос - виждам, че в средния пакет има опция да разбереш пола на бебето, предполагам е било включено и при теб. Заедно с всички изследвания ли го изпращат или отделно, ако някой е решил, че иска да разбере по друг начин?

Общи условия

Активация на акаунт