Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 964
  • 1 702
  •   1
Отговори
# 1 080
Моят гинеколог ми беше препоръчал cellgenetics и Geneplanet.
Аз се спрях на Geneplanet, пакет pro. Представителката е също от Варна. Във всичките им пакети беше включен пола, като ми предложиха да дам алтернативен имейл на друг човек, ако не искам да го науча и в случай, че ще правя някакво парти, но аз казах, че искам да си го разбера лично. Вчера направихме теста и очаквам резултатите до седмица, най-много 10 дни.

Здравейте, вие при кой лекар сте във Варна? И аз чух за тези Джин Планет, но се оказа, че никой не го е правил а някъде бях чела че резултатите не са много категорични, излизат като висок и нисък риск.. което все пак си е риск..

# 1 081
Здравейте, някой може ли да сподели опит за подходящ пренатален тест, при използвана донорска яйцеклетка? Лекарката ми ме насочи към Niptify на cell genetics, тепърва предстои да се свържа с тях и да събера повече информация, и ако някой е минал или вече минава по този път, ще се радвам да сподели

Доста късно се включвам. Предполагам, че вече е минал тестът при вас. Не съм с донорска яйцеклетка, забременях си естествено, но пък за някоя мама може да е полезно. А ако се включите с информация какво в крайна сметка ви препоръчаха от самите лаборатории.
На Cell Genetics евентуално Niptify е най-подходящият вариант от техните, защото за по-подробният пакет (Zenity by NACE) вече генетичният материал на яйцеклетката не е от майката, а тестът изследва гените на майката (и бащата де, но относно яйцеклетката) и какво би предала като генетичен материал към плода. Затова не би дал адекватна информация и е излишен в подобен случай. Поправете ме, ако греша де, но това ми звучи най-логично. По-скоро NACE (базов) и Niptify (по-пълен пакет).
Скрит текст:
Преди 2 седмици правих техния Niptify, защото ми беше препоръчан и от представителката им, с която говорих. Всъщност ми препоръча NACE, Niptify и Zenit by NACE (въобще не ми предложи NACE 24). Сподели, че най-оптималният вариант е Niptify, покрива повече показатели, а разликата му с Nace е 50лв. Zenit by NACE ми каза, че би го препоръчала, ако искаме вече доста подробен  - отново се взема фракция от ДНК на плода, но там вземат и проба и от бащата, и изследват двамата родители дали са носители на генетично заболяване, както и какъв е шансът да се прояви при плода - това обаче важи и за всяка следваща бременност със същите родители. Изчисляват го в проценти. Накратко на какво сте преносители и евентуално с каква вероятност ще се прояви при бъдещите ви деца.
За това къде се пращат изследванията:
NACE - Igenomix, Испания
NACE 24 - Igenomix, Испания
Zenit by NACE - Igenomix, Испания
Niptify - Celvia, Естония
Иначе аз правих Niptify, взеха ми кръв в понеделник сутрин, а резултатите излязоха следващия понеделник към 14 и нещо. Не си бях видяла мейла, защото бях на преглед, но видях, че телефонът ми звъни. Като затворих видях, че имам изпратен мейл с резултатите, а обаждането беше от тях да попитат дали съм ги получила. Тъй като в резултатите видях описани основните заболявания, то по телефона попитах и за другите неща, които се изследват, но не са написани, отговориха ми, че ако в забележката в коментара пише, че не са открити случайни находки, то всичко е отрицателно. Резултатите излизат като Low risk/High risk срещу всеки показател. Ако сте пуснали да се определи и пол, то той е изписан отгоре над резултатите, отново BOY/GIRL. Аз всъщност исках да видя първо дали всичко е наред и не ми беше толкова от значение какъв пол е, но когато отворих документа първото, което ми се наби на очи беше това.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 15:56 от genome

# 1 082
В Синево пак имат промоция, този път на най-пълния им тест.
Може да е полезно за някого:

# 1 083
Здравейте, някой може ли да сподели опит за подходящ пренатален тест, при използвана донорска яйцеклетка? Лекарката ми ме насочи към Niptify на cell genetics, тепърва предстои да се свържа с тях и да събера повече информация, и ако някой е минал или вече минава по този път, ще се радвам да сподели

Доста късно се включвам. Предполагам, че вече е минал тестът при вас. Не съм с донорска яйцеклетка, забременях си естествено, но пък за някоя мама може да е полезно. А ако се включите с информация какво в крайна сметка ви препоръчаха от самите лаборатории....

Здравейте, много благодаря за отговора! Аз още не съм направила теста и събирам информация отрано, така че ми е много полезно споделеното, със сигурност и на други четящи. 😊 В крайна сметка и аз ще направя Niptify, обсъдих го и с друга АГ, както и се обадих на cell genetics. Оттам също казаха че опцията за доноркса е Niptify, а отделно лекарката ми беше обяснила същото което сте написали за Зенит - но при мен това не е приложимо заради донорския материал.

# 1 084

Доста късно се включвам. Предполагам, че вече е минал тестът при вас. Не съм с донорска яйцеклетка, забременях си естествено, но пък за някоя мама може да е полезно. А ако се включите с информация какво в крайна сметка ви препоръчаха от самите лаборатории....

Здравейте, много благодаря за отговора! Аз още не съм направила теста и събирам информация отрано, така че ми е много полезно споделеното, със сигурност и на други четящи. 😊 В крайна сметка и аз ще направя Niptify, обсъдих го и с друга АГ, както и се обадих на cell genetics. Оттам също казаха че опцията за доноркса е Niptify, а отделно лекарката ми беше обяснила същото което сте написали за Зенит - но при мен това не е приложимо заради донорския материал.

Забравих да добавя, че ако се приемат някакви медикаменти за разреждане на кръвта, то мисля, че трябва да се предупредят предварително и те казват кога да приемеш преди вземането на пробата. Май се дължи на това, че ако е по-разредена кръвта може да не се извлече достатъчно фракция за изследването. Конкретно за Фраксипарин чух да споменават на друга пациентка по телефона, че трябва да изчака вземането на пробата и тогава да си го сложи.

Иначе аз гестационно се водих 10w5d, но ембрионът си беше за 11w3d. Имам доста ранна овулация (7-9 ден от цикъла, точен 23 дневен цикъл) и гинекологът ми каза да си кажа директно седмицата по размерите на ембриончето, защото са по-точни при мен. Бяха извлекли фракция 31,67%.

# 1 085
Току що излезе резултатът ми от Панорама / Panorama (пиша го така, за да излиза в търсачката и по двата начина, че аз голямо търсене му ударих 😃 ) Нисък риск за всичко ❤️.
Бях пуснала най-разширеният панел. Фракцията не е била достатъчна само за да изследват синдром на Ангелман и са писали Risk Unchanged, тоест колкото си е заложен спрямо възрастта ми и други външни фактори. 1-12000
Генетичката каза, че не трябва да ме притеснява.
Изследвах се в 10+1, фракцията ми е 5.5%
Приемам аспирин протект, като изпуснах приема деня преди теста.
Резултатите излязоха за 12 календарни дни.

# 1 086
Здравей, ако е удобно да разкажеш повече за теста, тъй като и аз на него съм се спряла. И от бащата се взема проба нали? С предишната бременност правих Veracity в Бодимед по препоръка на д-р Сигридов. Сега гледах този по-разширения и мисля него да направя. В Синево има същия намален.
Резултатите как излизат ? За тези синдроми /Даун, Патау…/ четох, че теста е 99,9% точен. Но вече за микроделеции до колкото чета тук коментарите не може да даде толкова голям процент точност.

Veragine е по-подробен и включва повече неща от Nifty. За Синево не знам, аз моят го пусках в Бодимед.

# 1 087
  • София
Здравейте, да взима се кръв от майката и натривка от бузата на устата на бащата. Теста е над 20 страница по спомен, като в началото е обощен риска в проценти и пола на детето. От там нататък Ви трябва лекар за разчитането на резултатите тъй като са в проценти и те.

# 1 088
Току-що получих резултат от Niptify/Cell Genetics. Излезе точно на 7-мия ден, слава богу, всичко е наред! И полът е записан най-горе в документа. ДНК фракцията, при взета проба на 10+3, е 22.75%.

# 1 089
Здравейте, някоя от Вас правила ли е пренатален тест Vision в Афродита. Колебая се между пакета The Vision , който е от по ранен етап от бременността. Доколкото четох изследва и родителите за доста заболявания. Всякаква информация би ми била полезна. Благодаря предварително Simple Smile

# 1 090
Здравейте К1987

Да, ние правихме при първото бебе пренатален тест VISION в Афродита. Резултата излезна на 5 работен ден.

Сега очакваме второ бебе и направихме голямото изследване -  THE VISION.

Изследват ме мен, бащата за наследствени генетични заболявания, бебето за тях, защото може да ги е унаследило и пълен хромозомен набор на бебето за аномалии.

Вече имаме резултата от пренаталния и очакваме момче. 😇😇🥰
Сега тръпнем за получаване и на другите резултати

Препоръчвам ви го, негатив, позитив. Лесно разбираемо за нас.
Не са съотношения като други тестове или БХС .

Нека ви консултират момичетата ,само се обадете.

Из

# 1 091
Здравейте К1987
....
Сега очакваме второ бебе и направихме голямото изследване -  THE VISION.
....

Колко вивзеха, че нещо не се ориентирам в сайта им?

# 1 092
Странно, че изследват и бащата. На мен лекарят ми препоръча само майката да се изследва дали е носител на нещо и само ако излезе, че е, тогава се изследва бащата и то само за тази аномалия. При мен така стана и таткото го изследваха само за гена, за който се оказа, че аз имам една делеция. Така излезе много по-евтино. Според мен само взимат парите на хората, като пускат всички изследвания и на бащата

# 1 093
  • София
Нали това дете не е само ваше и не носи само вашите гени все пак Simple Smile Затова и бащата се изследва.

# 1 094
Нали това дете не е само ваше и не носи само вашите гени все пак Simple Smile Затова и бащата се изследва.

Генетичните заболявания, които ние ги нямаме, но можем да ги предадем на детето, са от рецесивни алели и трябва и двамата родители да носят тази мутация, за да се предаде на бебето. Ако само единият я има, бебето няма да има проблем. Затова няма смисъл да се изследват и двамата за всичко. Изследва се майката и ако тя има мутация, тогава се проверява дали и бащата има същата. Ако майката няма никой от тези рецесивни алели, няма значение бащата какво има

Общи условия

Активация на акаунт