Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 760
  • 1 695
  •   2
Отговори
# 1 140
Мая, а какво ви казаха за 99.99% вероятността тестът да е коректен?
Нима това не е бягане от отговорност при всички пренатални?

"Еми то винаги може да сте в този 0.01%
 Малка е вероятността, ама пак я има".

Единствено амниоцинтезата може да даде категоричен и окончателен отговор, затoва тя е следваща стъпка ако има проблем с резултата от който и да е NIPT.

# 1 141
Аз вече тотално се обърках 😁 бях избрала Niptify, но като ви чета се отказах… В петък трябва да отида при аг и ще попитам и за нейното мение. Къде мога да прочета повече информация за Vision ? Той къде се изпраща ? В Афродита откривам само вариантите и цените им.

# 1 142
Ето линк към сайта .
В Италия се праща. http://visiontest.bg/

# 1 143
Здравейте , аз също се спрях на Vision тест след дълго проучване.
Останах изключително доволна . Когато отидох да си го направя , получих отговор на всичките си въпроси , консултираха ме за ибор на пакет , като ние се спряхме на The Vision - това е най-разширеният им пакет , защото исках да съм максимално спокойна . Резултатите пристигнаха , всичко ми беше обяснено подробно и за наше щастие всичко е наред и също разбрахме пола доста раничко!

# 1 144
Мая, а какво ви казаха за 99.99% вероятността тестът да е коректен?
Нима това не е бягане от отговорност при всички пренатални?

"Еми то винаги може да сте в този 0.01%
 Малка е вероятността, ама пак я има".

Единствено амниоцинтезата може да даде категоричен и окончателен отговор, затoва тя е следваща стъпка ако има проблем с резултата от който и да е NIPT.

Значи това да се предостави коректна информация е бягане от отговорност?

# 1 145
Zimk, всеки тест предоставя коректна информация.
Всички обявяват достоверността си 99.99%, 98%, 97%.
Различните тестове просто са базирани на различни методи за изследване на материала.

По същата логика, това да пишеш, че има нисък риск бягане от отговорност ли е или коректна информация, при условие, че си обявил, че има 0.02% риск от неверен резултат?

# 1 146
Няма пренатален неизвазивен тест, който да има категорични резултати. Просто няма такъв, няма и как да има заради същността на изследването

# 1 147
Zimk, именно.
Точно защото няма такъв тест, никой не може да ти гарантира на 100%, че резултатът е категорично негативен или позитивен. Дори някои тестове да са решили дa използват тази терминология.
Затова много NIPT използват Low Risk или High Risk, включително ако не се лъжа и Panorama, който 2019г се водеше нещо като стандарт в тези изследвания и майче тогава беше и единствения признат в България от не знам си кои и не знам си кои институции.
Ако някой е правил скоро, може да сподели.

# 1 148
Аз си правих Panorama на Натера някъде май месец и точно така ми излезе - с вероятности и проценти и съотношения. Риск преди и след теста. Нормално е. Също и имаше написана и PPV - Positive predictive value за всеки един тест - което означава каква е вероятността ако тестът е положителен, плодът наистина да има тази аномалия.

# 1 149
С риск да се подесетя…Моят излезе отрицателен, но амниоцентезата показа друго, така че е добре да има поне още едно средство за информация.

Съжалявам за това 😞
Но какво ви накара да направите амниоцентеза, щом резултатът е бил отрицателен?

# 1 150
Чак в края на 14та гс на преглед се видя съмнителен участък в плацентата, последваха безброй прегледи при фетални морфолози, стигна се до предполагаема диагноза, несъвместима с живота. Амниоцентезата в 17та гс показа това, за което се съмняваха лекарите, но в мозаечна форма. Бременността беше прекъсната в 20та гс. Интересното е, че при ехографските прегледи не се откриваше нищо нередно при плода, едва в епикризата след аборта имаше описани дискретни находки, свързани със състоянието. Описала съм моят случай в тази тема по-назад и няма да спра да повтарям, че колкото повече информация има, толкова по-добре.
Ако примерно не бях послушала лекаря си да не правя БХС, че видиш ли НИПТ бил достатъчен.. щях още в 12та седмица да знам, че нещо не е наред с плацентата, а не тази агония да продължава 2 месеца.

# 1 151
Аз да споделя секцията за "Рискове и ограничения" от документите, които се подписват конкретно за Cell Genetics. Мисля, че е общ за всичките им NIPT тестове, защото бяха описани всички. Представителката им не ми беше обяснила всичките по телефона и ми спомена да ги прочета едва при подписването им, а не си спомням да ги имаше така описани в сайта им. Та ако някой има нужда и от такава допълнителна информация.
Скрит текст:

# 1 152
Чак в края на 14та гс на преглед се видя съмнителен участък в плацентата, последваха безброй прегледи при фетални морфолози, стигна се до предполагаема диагноза, несъвместима с живота. Амниоцентезата в 17та гс показа това, за което се съмняваха лекарите, но в мозаечна форма. Бременността беше прекъсната в 20та гс. Интересното е, че при ехографските прегледи не се откриваше нищо нередно при плода, едва в епикризата след аборта имаше описани дискретни находки, свързани със състоянието. Описала съм моят случай в тази тема по-назад и няма да спра да повтарям, че колкото повече информация има, толкова по-добре.
Ако примерно не бях послушала лекаря си да не правя БХС, че видиш ли НИПТ бил достатъчен.. щях още в 12та седмица да знам, че нещо не е наред с плацентата, а не тази агония да продължава 2 месеца.

hardcandy, искрено съжалявам за това, през което си преминала. Да, наистина е добре да има колкото се може повече информация и също така да се правят повече прегледи. Желая ти успех и скорошно сбъдване на най-съкровената ти мечта, в случай, че вече не е реалност!

# 1 153
Момичета, излезнаха резултатите и всичко изглежда наред! Hug
Чакаме второ момченце. Blue Heart

Понеже имаше малко спор по темата, къде се обработват резултатите, моите както казаха и в Лина, са пътували до Дания.

# 1 154
Честито момченце! Страхотни новини! Нека до финал всичко да е наред 🩵

Общи условия

Активация на акаунт