Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 593
  • 1 708
  •   3
Отговори
# 1 275
Пишех същото, Рокет - колкото “по-закусан” е пакетът, толкова по-малко чувствителен е на по-редките състояния.
NIPT не е диагностика все пак, а скрининг.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 18:32 от hardcandy

# 1 276
Момичетата , това е от самото изследване и не означава ли, че за повечето синдроми ,конкретно примерно За панорама на натера, има над 90% чувствителност, за един има 83 и за един 73? Или аз не мога да разбера какво пишат хаха ?

# 1 277
PPV - positive predictive value. Означава вероятността ако тестът излезе положителен, бебето наистина да има това увреждане.

NPV - negative predictive value - вероятността ако тестът излезе отрицателен, бебето наистина да няма това увреждане.

# 1 278
Бихте ли споделили какъв точно сте направила?
ММ иска да правим zenit by nace на cell genetics. Мен някак си ме притеснява изследването на тооолкова много неща, не знам защо... и съм още в чуденка кой точно да е...
[quote author=Rubitooo link=topic=1229728.msg49168883#msg49168883 date=1737116094]
Pin_Point,аз пуснах базовия пакет,така ни посъветва Др Михова ФМ.Обясни ни,че за др няма смисъл тъй като намалява процента на достоверност каза,че ако за Даун и др 2 (немога да се сетя) ако е 99% то за др намалява на 70% нз поради каква причина🤷♀Решихме да я послушаме и пуснахме базов пакет в лабораторни та на Genomix .Като влезнеш в сайта има и колело с отстъпка на нас ни се падна 300 лв отстъпка което си е доста добър процент надолу:)
Zimk02 това е мн полезна информация:))Благодаря❤
Как ще намалява достоверността?
Това изследване е на база молекулярно...
Тоест изследва се хромозомно... Има книги и Интернет, човек да прочете. Каква е тази докторска? Извинявайте, че го казвам, но съм в потрес.
Аз също съм бременна и направих премиум пакета. Абсолютно човек може да се обогати с прочит, или в лабораторията да му се обясни абсолютно всичко.
[/quote]

# 1 279
Нищо притеснително няма в изследването на повече неща, количеството кръв, което взимат, е едно и също. Но за по-редките увреждания и точността е по-малка.

# 1 280
Sofia22 - на коя фирма е бил НИПТ?

Това е от хубавите грешки.

Harmony на Roche

# 1 281
Момичета излезе ми изследването и всичко е наред🥳Направих го към Панорама(ако някой реши там да го прави има и колело на късмета,аз спечелих отстъпка от 300 лв ) ,базов пакет пуснах на 14.01 и получих резултат 22.01 Simple SmileАко някой се интересува  пробите се изпращат в Калифорния ,яко решите там да го правите трябва да звъннете и да запишете предварително час и от там ви дават повече информация:))

# 1 282
Поздравления! А сайта на Натера ли видяхте резултатите?

# 1 283
Zimk02Благодаря!Не не се получи от сайта на Натера ,даже им писах но казаха че само лекар може да види в техния сайт.Иначе от Панорама с регистрацията която те ми направиха:)

# 1 284
Аз не съм лекар и видях в техния сайт, но няма значение вече 😊

# 1 285
Zimk02 Да и аз се пробвах сама да направя регистрация,но ми искаха американски номер на който да пратят смс със код за да продължи регистрацията или нещо са променили или и аз не съм направила нещо както трябва нз😅🤷♀

# 1 286
И аз не успях да се регистрирам, искаха ми американски номер. Чудех се дали да не дам на приятелка, ама още не ѝ бях казала и реших да си изчакам да ми ги пратят по мейл 😃

# 1 287
Здравейте, днес си направих тест VERACITY в Synevo (Тризомии на 13, 18 и 21 хромозоми, идентификация на Y хромозома, анеуплоидии на X, Y хромозоми). Казаха ми до 10 дни, че ще получа резултати на тяхната платформа. Ще кажа дали са пристигнали резултатите навреме и как са като цяло. Sunglasses

# 1 288
Привет на всички!
Предстои ми взимане на кръв за неинвазивен пренатален тест. Към дамите, които са на Клексан/Фраксипарин - колко часа след последният прием ви взеха кръв? В лабораторията ми казаха между 12 и 24 часа, но знам че кръвта се изчиства след 24 часа. Иска ми се резултатът да не е повлиян от този фактор.

# 1 289
Бяха минали малко повече от 24 часа, като след като ми взеха кръв ми поставиха инжекцията Клексан .

Общи условия

Активация на акаунт