Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 445
  • 1 706
  •   4
Отговори
# 1 305
Странно, в момента дори не го предлагат този тест. Аз пусках ноември и го нямат като опция, пробата ми е пратена в Естония. Може да се е объркала откога не са в САЩ или аз да не съм разбрала, но сегашните им тестове са други. Бях чела тук за MaterniT, но не се предлагаше.

# 1 306
Моя приятелка преди година също пуска въпросният MaterniT, а сега го няма никъде. Нейният също е изпратен в Щатите. Аз в крайна сметка от много чудене, избрах Niptify.

# 1 307
Аз бих ви посъветвала да направите VISION ,получавате резултат до 5 дни , като резултата е положителен или отрицатрелен , не се чудите кой да ви го анализира и какво означава. Ние направихме най големия пакет THE VISION който изследва бебето , майката и бащата , но при нас имаше наследвтвени индикации и инвитро . Иначе имат и малки пакети .

Здравейте бъдеще мамии  .

Чета Ви от близо месец и реших и аз да се включа за съвет ,защото наистина сме объркани и не знаем какво да правим ?!

в 9 седмица съм от Варна . Колебаем се  между два теста :

На Cellgenetics Niptify 1350 лв  или тест на Света Марина разширения 830 лв .

Първоначално се бяхме насочили към Cellgenetics Niptify  , но се разубедих след като проучих малко . тестовете са естонски ОК , но лаборатирията която ги изпращат е в  3595 John Hopkins Ct, San Diego, CA 92121, United States . Лабораторията се казва Sequenom Inc  , която има само и доста отрицателни коментари и някакси ми загубиха доверието .

На света Марина  тестовете се изпращат във Франция Erofins Biomins . Имат няколко лаборатории в цяла франция ( нещо като верига ) и отново кофти коментари .

След прочетеното тук дори се чудя правилно ли е да се пуска разширен пакет ... не знам

Докрора не взима отношение , каза както прецените. Не знам кое е по- надеждно  , болницата си е болница , лабораторията им е на ниво , това се знае. На целкенетика доста сте го правили и по скъп надявам се и по надежден  иии честно казано не знам, защото по скъпото пък нищо не значи и всичко си е мафия малко си мисля .

В Германия например тези тестове се покриват от държавата . Тук имаме едно БХС което си е статистика и което след него щеш нещеш плащаш за НИПТ за да си спокоен  и всички тези лаборатории толкова много тестове и избор .

Моля ВИ посъветвайте ме.

Благодаря предварително Simple Smile и успех и здрави бебчета на всичкии на финала Simple Smile)  Дай Боже

# 1 308
Здравейте,
Миналата гадина по това време си правих NiftyPro в Щерев. Генетикът, с когото обсъдих преди да попълним документите и да слезем в лабораторията за пробовземане беше много изчерпателен. Обясни всичко какво е, изпринтира ми материалите, които поисках (списък на всички микроделеции и дупликации, както и всичко друго, което се групира в резултатите под 'Други находки')... в лабораторията слязохме заедно, но лаборантката беше стабилно неориентирана този тест кой точно беше и какво трябваше да прави с пробата - да я обръща, клатушка, друса... поясниха си че трябвало 10 завъртания на епруветката и тя я попремята някак си. После в документите четох че са 10 обръщания в едната посока,а не да лопчи като боза...
Както и да е, резултатите излязоха и всичко се оказа наред, плюс разбрахме пола, и ангелчето ми спи в ръцете докато пиша 😇🥰😍❤️

Сега се колебая между този тест (но в друга лаборатория), Панорама и The Vision. Миналата година Nifty Pro предлагаха (според моите наблюдения) най-широк пакет от генетични проби, но обърканите проби на дамите от преди няколко страници ме притесняват и разколебават.
Панорама ме грабва с триплоидията, която изследват, но не съм сигурна дали всички микроделеции и дупликации, които Нифти Про покрива - се покриват и от Панорама...
А The Vision го обмислям като също много препоръчван и достоверен, същевременно обаче е аааадски скъп.

Може ли някой да насочи кое е по-добре да се направи? Няма генетични особености в родовете, или поне не знаем.
Имам време да реша - 7г.с. съм

# 1 309
Здравейте,
Миналата гадина по това време си правих NiftyPro в Щерев. Генетикът, с когото обсъдих преди да попълним документите и да слезем в лабораторията за пробовземане беше много изчерпателен. Обясни всичко какво е, изпринтира ми материалите, които поисках (списък на всички микроделеции и дупликации, както и всичко друго, което се групира в резултатите под 'Други находки')... в лабораторията слязохме заедно, но лаборантката беше стабилно неориентирана този тест кой точно беше и какво трябваше да прави с пробата - да я обръща, клатушка, друса... поясниха си че трябвало 10 завъртания на епруветката и тя я попремята някак си. После в документите четох че са 10 обръщания в едната посока,а не да лопчи като боза...
Както и да е, резултатите излязоха и всичко се оказа наред, плюс разбрахме пола, и ангелчето ми спи в ръцете докато пиша 😇🥰😍❤️

Сега се колебая между този тест (но в друга лаборатория), Панорама и The Vision. Миналата година Nifty Pro предлагаха (според моите наблюдения) най-широк пакет от генетични проби, но обърканите проби на дамите от преди няколко страници ме притесняват и разколебават.
Панорама ме грабва с триплоидията, която изследват, но не съм сигурна дали всички микроделеции и дупликации, които Нифти Про покрива - се покриват и от Панорама...
А The Vision го обмислям като също много препоръчван и достоверен, същевременно обаче е аааадски скъп.

Може ли някой да насочи кое е по-добре да се направи? Няма генетични особености в родовете, или поне не знаем.
Имам време да реша - 7г.с. съм

Аз напарвих Nifty Pro + Nifty Mono за моногенни и нз още какво (Геника), наистина тази комбинация сега е най-голямата, вече с доплащане изследват и над обявените в сайта 200+ моногенни заболявания, вече има пакет с 320. Или поне така ми казаха/помня преди 6 месеца. Ако правиш  Nifty Pro + Nifty Mono не се парща в лабораториите, в които направиха грешките. В най-голямата им лаборатория ги пратиха в Хонконг. Доволна съм и за следващо дете пак бих ги направила.

# 1 310
Здравейте! Аз също съм от Варна и се оказа, че всичките ми приятелки са си правили Vision test, към тях се обърнах и аз Simple Smile Представителката ме посъветва да направя базовия пакет, цената беше 1150 лв. За спокойствие на майката и фактор възраст в оказа достатъчен, тъй като покрива 85% от най- често срещаните аномалии Simple Smile Резултата ми дойде на 4ти ден, получи го и следящия ме лекар Simple Smile Аз останах много доволна, дамата с която правих теста беше много изчерпателна и много мила Simple Smile Най- много бях впечатлена, че не иска да ми вземе повече пари, защото аз мислех да правя по- разширен пакет:) 
Пробите се пращат в Италия в най- голямата генетична лаборатория а резултатите са Positive или Negative с точност 99,97 %  Получих и отстъпка ако реша да съхраня стволови клетки при тях във  Future Health
Здравейте бъдеще мамии  .

Чета Ви от близо месец и реших и аз да се включа за съвет ,защото наистина сме объркани и не знаем какво да правим ?!

в 9 седмица съм от Варна . Колебаем се  между два теста :

На Cellgenetics Niptify 1350 лв  или тест на Света Марина разширения 830 лв .

Първоначално се бяхме насочили към Cellgenetics Niptify  , но се разубедих след като проучих малко . тестовете са естонски ОК , но лаборатирията която ги изпращат е в  3595 John Hopkins Ct, San Diego, CA 92121, United States . Лабораторията се казва Sequenom Inc  , която има само и доста отрицателни коментари и някакси ми загубиха доверието .

На света Марина  тестовете се изпращат във Франция Erofins Biomins . Имат няколко лаборатории в цяла франция ( нещо като верига ) и отново кофти коментари .

След прочетеното тук дори се чудя правилно ли е да се пуска разширен пакет ... не знам

Докрора не взима отношение , каза както прецените. Не знам кое е по- надеждно  , болницата си е болница , лабораторията им е на ниво , това се знае. На целкенетика доста сте го правили и по скъп надявам се и по надежден  иии честно казано не знам, защото по скъпото пък нищо не значи и всичко си е мафия малко си мисля .

В Германия например тези тестове се покриват от държавата . Тук имаме едно БХС което си е статистика и което след него щеш нещеш плащаш за НИПТ за да си спокоен  и всички тези лаборатории толкова много тестове и избор .

Моля ВИ посъветвайте ме.

Благодаря предварително Simple Smile и успех и здрави бебчета на всичкии на финала Simple Smile)  Дай Боже

# 1 311
И ние правихме VISION , само че най-големия пакет . Резултатите излизат бързо и са отрицателен или положителен .  Иначе на цена , когато проверявахме всички тестове бяха на почти еднакви цени , няма голяма разлика.

# 1 312
Много Ви благодаря за всчики отзиви момичета .

за Vision теста знам че има много добри отзиви но доколкото знам изледванията се изпращат във Франция в същата лаборатория, в която Света Марина изпраща Eurofins Biomnis  .  За това май ще се насова към света Марина 

Разката между Cell Genetics Nifty е че там са посочени и микроделеции а в теста -- всички 23 хромозоми, полови хромозоми, делеции/дупликации, микроделеции/микродупликации в генома, варианти в метохондриаланата ДНК, пол на плода (при желание) 1350 лв

на света Марина следното :

830 лв. - бройни нарушения по всички хромозоми + структурни дисбаланси по-големи от 7Mb + определяне на пола + отклонение по половите хромозоми

Ще се свържа с Болницата да попитам все пак за тези микро делеции ( някъде бяха писали че са включени и там , но в сайта лиспва информация. )

Може ли по запознатите да ми обяснят повече за тези микроделеции . Важни ли са ? има ли смисъл да се включват и т.н

Благодаря Ви за съдейстието . Мнението ви ми е важно!

# 1 313
....
Може ли по запознатите да ми обяснят повече за тези микроделеции . Важни ли са ? има ли смисъл да се включват и т.н
...

Ми дали са ти ваажни, това ти си преценяваш. За мен имаше смисъл, това са малки дефекти в хромозомите, тоест части от хромозомата или са отпаднали, или са се удвоили/добавили.

Виж този текст:

Скрит текст:
Делециите и дупликациите са процеси на промяна на генетичната информация, като определени части от дадена хромозома отпадат или се добавят респективно. Този процес може да доведе до клинична проява на т.нар. микроделеционни синдроми, например Синдром на ДиДжордж.
Въпреки съществуването на заболявания, свързани с тях, много от делециите и дупликациите нямат доказана клинична проява, защото засягат некодиращи участъци на ДНК, тоест такива, които нямат функционално значение за човека.
Според множество проучвания честотата на микроделециите е сравнително висока, но клинично значимите делеции са много редки, вариращи от 1/4 000 до 1/20 000 бременности.
Микроделециите възникват спонтанно и не са установени определени фактори, които повишават честотата им, например възраст на майката. Някои неинвазивни пренатални тестове предлагат изследване за наличие на най-честите микроделеции. Тези тестове се базират на няколко проучвания от периода 2013-2015 година, доказващи с невероятно добър резултат способността на пренаталните тестове да установяват тези генетични изменения.

# 1 314
И ние правихме VISION , само че най-големия пакет . Резултатите излизат бързо и са отрицателен или положителен .  Иначе на цена , когато проверявахме всички тестове бяха на почти еднакви цени , няма голяма разлика.
Разглеждайки сайтовете сега - най скъпият на панорама е под 2000лв, анай разширеният на Вижър е близо 4000лв. Вие кога и къде правихте и на каква цена ви излезе?

# 1 315
И аз направих теста на Vision като изчаках малко повече от 24 часа от последният прием на Фраксипарин. Непосредствено след теста поставих новата доза.

# 1 316
Най-разширения пренатален тест за плода на VISION е 2180 лв колкото Панорама.
Но The VISION който ние правихме не е само за плода , а изследва кръвна проби от майката , кръвна проба от бащата , както и натривка от бузата на бащата и  фетална фракция от бебето тава са над 250 - 300 изследвания за генетични наследствени , пренатални и други предразположености които за нас бяха наложителни.
Има разлика от пренаталните тестове при които се изследва само плода. По принцип се прави когато има индикация в двамата родители .

И ние правихме VISION , само че най-големия пакет . Резултатите излизат бързо и са отрицателен или положителен .  Иначе на цена , когато проверявахме всички тестове бяха на почти еднакви цени , няма голяма разлика.
Разглеждайки сайтовете сега - най скъпият на панорама е под 2000лв, анай разширеният на Вижър е близо 4000лв. Вие кога и къде правихте и на каква цена ви излезе?

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 14:50 от Петучка

# 1 317
Натривка от бузката на бебето? Това предполагам след като се роди? Това е някакъв пакет за преди и след раждане?

# 1 318
По- скоро дамата е имала предвид, че изследват и бебето, тъй като и аз се интересувах от този пакет, изследват родителите, както и пренатално плода с  с най- големия пакет за 2180 лв. Чесно казано, за всичко което предлага пакета The Vision си е направо супер Simple Smile

Натривка от бузката на бебето? Това предполагам след като се роди? Това е някакъв пакет за преди и след раждане?

# 1 319
Извинявам се , за неточното изписване, натривка от бузата на бащата се взема.

Общи условия

Активация на акаунт