Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 100
  • 1 703
  •   3
Отговори
# 1 425
Избрах тест Vision+ по лично усмотрение. Имам добри резултати на бхс и фм и според лекарите няма нужда от тест,но бяхме взели решение така или иначе,че ще направим и пренатален. За микроделециите и моята аг каза,че се намалява % точност - около 80 %. Нейната препоръка освен за 3те най-чести тризомии, беше да включва и синдрома на Ди Джорджи. Резултати ми казаха след 4 до 7 работни дни, надявам се всичко да е наред и това да е финалното потвърждение на фм и бхс.

# 1 426
Здравейте и аз се включвам по темата. Препоръчаха ни теста Панорама на Дженомикс. На 06.03 ми взеха кръв за проба . В профила ми пише резултат до 20.03 . Днес ми звъннаха за да ми кажат, че е нямало достатъчно ДНК за изследване и утре ще пускам пак . Силно се надявам да излязат по-бързо, но като чета май няма да стане .

# 1 427
Посочиха ли ви причина за повторно взимаме на пробата? Да не приемате кръворазреждащи?

# 1 428
Посочиха ли ви причина за повторно взимаме на пробата? Да не приемате кръворазреждащи?

Казаха ми само че е бил недостатъчно материал за изследване . Иначе да, на фраксипарин 0,4 съм . Но ме предупредиха още първият път в деня на пробата да не си слагам преди да ми вземат кръв. Аз ги слагам сутрин към 7-8ч . Сложих си последно предния ден на 05.03 и на 06.03 отидох към 10ч ( защото ми казаха до 11 да ида )след това сложих фраксито . Сега ми е чудно защо е нямало достатъчно материал за изследване и трябва ли автоматично това да ме навежда на мисълта, че има проблем. Ще чакам и ще разбера но ще ме човърка още толкова дни….

# 1 429
Boriiito, в коя седмица си? Май ако е по-ранна седмицата, има по-малко ДНК. На мен ми казаха, ако съм на разреждащи лекарства, предната вечер да не слагам, като пробата ми я взеха сутринта. Звънни и питай каква е причината, за да се успокоиш. Аз така бих направила.

# 1 430
Също и ако майката е с наднормено тегло, това може да доведе до по-ниска фракция

# 1 431
Също и ако майката е с наднормено тегло, това може да доведе до по-ниска фракция

Да, и това го бях чела, но го пропуснах. Но все пак мисля, че ако се направи в 12 седмица, примерно, трябва да има достатъчно за изследването.

# 1 432

Да, и това го бях чела, но го пропуснах. Но все пак мисля, че ако се направи в 12 седмица, примерно, трябва да има достатъчно за изследването.
Ами не , не съм с наднормено иначе тогава когато ми взеха първата проба бях около 11-та
Нямах 12 седмици. Надявам се да е от това ще питам.

# 1 433

Казаха ми само че е бил недостатъчно материал за изследване . Иначе да, на фраксипарин 0,4 съм . Но ме предупредиха още първият път в деня на пробата да не си слагам преди да ми вземат кръв. Аз ги слагам сутрин към 7-8ч . Сложих си последно предния ден на 05.03 и на 06.03 отидох към 10ч ( защото ми казаха до 11 да ида )след това сложих фраксито . Сега ми е чудно защо е нямало достатъчно материал за изследване и трябва ли автоматично това да ме навежда на мисълта, че има проблем. Ще чакам и ще разбера но ще ме човърка още толкова дни….

Спазили сте достатъчен интервал от време, 24+ часа, така че не би трябвало да е от това. Аз по време на взимане на моята проба бях на същата терапия, но не съм имала проблем на друго място.
Може да говорите с тях директно като отидете и не се притеснявайте. Неприятно е чакането, но се разсейвайте с хубави неща.

# 1 434
Аз правих Панорама в 9+6гс. Имаше достатъчно фетална фракция. Взеха ми проба на 4.03, пишеше резултати до 13.03 и тогава и ми излязоха. Не слагах 1 вечер фраксипарин, тоест на 2.03 последно си бих и на 3.03 пропуснах. Казаха ми да не съм пила много вода преди пробовзимането и да съм хапнала колкото мога! С първата ми бременност правих Нифти про в 12гс и няколко дни  и ме връщаха заради недостатъчно фетална фракция, а тогава пак не бях била фраксипарин указаните часове, така че има много причини.

# 1 435
Здравейте,
след като изчетох почти всички страници, мъглата в главата ми стана още по-гъста.
Европейска или Азиатска лаборатория?!?!?
1000 потребители в темата= 500 мнения Stuck Out Tongue
И все ще се чувствам прецакана където и да отида.
В крайна сметка запазих в Геника за NiftyPro, но продължавам да се чудя за Vison+.

# 1 436
Аз съм доволна от Vision. Изпращат пробите в Рим, в София ходих в МЦ "Афродита" за взимане на кръв.
Преди това прегледах няколко от местата, но Vision бяха и по препоръка на лекар след фетална и БХС и реших финално да е там.
Извън това изследване съм пускала друго генетично и различни изследвания в Геника в София и също съм била доволна.
Лична преценка си е вече.
Пишете после с впечатления от NiftyPro.

# 1 437
Vision беше силно препоръчан от АГ на моя близка, която са с инвитро. Наши приятели правиха Панорама,но аз реших Вижън,питах моята аг дали е ок, тя потвърди и направих него. За един тест,където пробите се пращат в Хонг Конг,бях чела и че не се препоръчва ,защото няма ясни описания как се стига да конкретен резултат, но кой беше не мога да се сетя..тук в бг-мама попаднах на мнение.

flower7, след колко време се обадиха с резултат при вас? Аз отидох миналия петък и много се надявам до края на тази седмица да ми се обадят.

# 1 438
При мен в понеделник взеха пробата и петък вечер резултата беше готов. Обадиха ми се и след това изпратиха мейл.
Според мен бързо се случи, предвид това, че дават 7 работни дни срок, който започва да тече след деня на взимане на пробата (в моя случай вторник).
Дано и вие да имате резултат до края на тази седмица.

# 1 439
  • Варна
Здравейте, и аз се спрях на vision +. Миналата сряда ми взеха пробата, срокът започна да тече от следващия ден (четвъртък) и вчера имах резултат. Доста бързо се случиха и при мен нещата имайки впредвид какъв максимален срок дават.

Общи условия

Активация на акаунт