Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 951
  • 1 702
  •   2
Отговори
# 1 440
Цялата драма с NiftyPro е, че тестът е разработен в Хонг Конг.
В САЩ например е забранен, защото американците се притесняват, че чрез подобни разработки, китайците им събират биометрични данни и правят статистика и анализ на населението.

# 1 441
Благодаря, момичета,за споделените срокове. При двете ви резултат е излязъл на 4ти работен ден. При мен това е утре,дано и аз съм от късметлийките и ми звъннат утре. Ама и да не,ще си чакам,какво да правя. Grinning Най-важното е да се потвърдят данните от фм,че всичко е наред.

# 1 442
Здравейте,да се включа и аз. Днес съм 10с. +6д и си направих Vision plus- цена 1580лв,като ми казаха,че от 5 до 7 работни дни ще получа резултатите. Докторът,който ме следи ми го препоръча. Интересното е ,че не ми каза за ФМ ,каза че е още рано. Та ... С нетърпение чакам резултатите.

# 1 443
Здравейте.
Изчетох темата два пъти. Говорих с две от 4-те най- често спрягани лаборатории.
И все пак чувствам, че си говорят като на бабите на VS Teleshop рекламите.
Нямам предпоставки за пренатест, сама го желая- за всеки случай.
В този ред на мисли, имайки предвид ниската цена на дори най- скъпия пакет на Veracity (в Синево), можем ли да му се доверим?
Все пак и Щерев ги рекламират, имат ги в сайта си наред с Panorama и още един.
Също така Veracity ли е тестът, който варненските майки правят в Света Марина?
Моля, за мнения или дори и резултат от техния тест.

# 1 444
Здравейте.
В този ред на мисли, имайки предвид ниската цена на дори най- скъпия пакет на Veracity (в Синево), можем ли да му се доверим?

Аз правих в Света Марина миналата година януари месец. Работят с фирма във Франция. Тестът се плаща директно по сметка на френската фирма. В Света Марина се плащат 150 лв за взимането на кръв и след това да подготвят резултат на български + консултация.
Най-широкия пакет мисля, че беше 850 лв.
Преди работила с една американска фирма - тестът струваше 99 долара, но фирмата се оттеглила от Европа, защото нямали представител.
В Америка това изследване е задължително и там ги пускат в машината на конвейр и цената е много приемлива.
Останалите тестове също не са скъпи, но представителите на тези фирми взимат големи комисиони.
Разгледайте изследванията в Света Марина, звъннете им за консултация и всичко ще ви обяснят.
Ако мог да помогна с нещо, пишете ми.
Успех!

# 1 445
Kiss06,
Благодаря! Не съм от Варна, но исках да проверя кой тест си правят рам, понеже всички цитират болницата, но не и името на теста.
Така или иначе звъннах в Света Марина и казаха друго име, не- Veracity, за който издирвам мнения.
Впрочем понеже писах през нощта коментара, сутринта звъннах за повече информация и в Синево, които помолих за примерен резултат.
Изпратиха ми, но ме притеснява, че има текст само “нисък шанс …” без проценти за sensitivity и PPV или NPV.
Пробите се пращат в Кипър, а ниската цена обясниха с липсата на посредник, т.к са под “една шапка” с Medicover Genetics, които са фактическата лаборатория.
Достоверни ли са в крайна сметка?

# 1 446
Тестът от Света Марина е на Eurofins Biomnis. Извършва се и в Пловдив. Писала съм преди в темата, но явно е потънало назад:
NEURO PED GENE LTD  
V Aprilov 15, A,    
4000       PLOVDIV  
+359884827070
Doctorhristoivanov@yahoo.com  

Щях да правя теста там, но в деня на изследването разбрах, че ембрионът е спрял развитие. Чух се с д-р Иванов, отменихме изследването и без да е длъжен безвъзмездно отдели време, за да попита дали има ехографски находки, също ми обясни възможните причини и ми даде насоки за изследване. Получих много полезна информация. При следваща бременност отново ще се насоча към него.

# 1 447
Тестът от Света Марина е на Eurofins Biomnis. Извършва се и в Пловдив. Писала съм преди в темата, но явно е потънало назад:
NEURO PED GENE LTD  
V Aprilov 15, A,    
4000       PLOVDIV  
+359884827070
Doctorhristoivanov@yahoo.com  

Щях да правя теста там, но в деня на изследването разбрах, че ембрионът е спрял развитие. Чух се с д-р Иванов, отменихме изследването и без да е длъжен безвъзмездно отдели време, за да попита дали има ехографски находки, също ми обясни възможните причини и ми даде насоки за изследване. Получих много полезна информация. При следваща бременност отново ще се насоча към него.

Може ли да споменете ако не е проблем какви изследвания ви препоръча.

# 1 448
Може ли да споменете ако не е проблем какви изследвания ви препоръча.

Като ехографска находка имаше увеличена NT, поради това двама гинеколози предполагаха синдром. Д-р Иванов също предположи синдром, следователно препоръча:
- изследване на абортивен материал:
- ако излезе нещо от абортивния материал - кариотип на родителите.
Разпита ме доста подробно за фамилна анамнеза и тъй като имаме в семейството случаи на Тромбофлебит, препоръча и профил Тромбофилия. Тя беше един вид отхвърлена като причина в случая (на база на ехографски преглед за кръвотока +увеличената NT), но за бъдеща бременност каза, че ще е добре да се знае дали няма нещо там.

В крайна сметка резултатът от абортивен материал показа Даун. Кариотип без проблем. От Тромобофилия излезнаха също някои дребни неща, но нищо фрапантно.

Честно казано разговорът с него ми беше най-полезен. Много повече и по-добре поднесена информация получих от него, спрямо генетика при взимането на пробата за абортивния материал (и гинеколозите, но това е разбираемо, все пак те не са генетици).

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 13:44 от ~Mockingbird~

# 1 449
Скрит текст:
Kiss06,
Благодаря! Не съм от Варна, но исках да проверя кой тест си правят рам, понеже всички цитират болницата, но не и името на теста.
Така или иначе звъннах в Света Марина и казаха друго име, не- Veracity, за който издирвам мнения.
Впрочем понеже писах през нощта коментара, сутринта звъннах за повече информация и в Синево, които помолих за примерен резултат.
Изпратиха ми, но ме притеснява, че има текст само “нисък шанс …” без проценти за sensitivity и PPV или NPV.
Пробите се пращат в Кипър, а ниската цена обясниха с липсата на посредник, т.к са под “една шапка” с Medicover Genetics, които са фактическата лаборатория.
Достоверни ли са в крайна сметка?
Няма кой да отговори на този въпрос.
Няма регулация върху тези тестове!
Може би да се появи някой единичен случай тук, където теста не е уцелил. Но тогава обяснението е лесно, не са достоверни на 100.

# 1 450
Здравейте.

Аз правих в Света Марина миналата година януари месец. Работят с фирма във Франция. Тестът се плаща директно по сметка на френската фирма. В Света Марина се плащат 150 лв за взимането на кръв и след това да подготвят резултат на български + консултация.
Най-широкия пакет мисля, че беше 850 лв.
Преди работила с една американска фирма - тестът струваше 99 долара, но фирмата се оттеглила от Европа, защото нямали представител.
В Америка това изследване е задължително и там ги пускат в машината на конвейр и цената е много приемлива.
Останалите тестове също не са скъпи, но представителите на тези фирми взимат големи комисиони.
Разгледайте изследванията в Света Марина, звъннете им за консултация и всичко ще ви обяснят.
Ако мог да помогна с нещо, пишете ми.
Успех!

Живея в Америка и това изследване изобщо не е задължително, а цените също не са ниски...

# 1 451
Ако съдя, че приложението PreMom към  Easy at home тестовете е американско, то чак в 20 седмица започна да ме "съветва" да направя генетичен тест и да разбера и пола. Тук при нас рядко някой да разбира пола чак в 20та г с дори без тест😅 а още по малко пък да чака 20 г.с. за пренатален, доста е  късно. Чета и една книга за бременността на американски лекар, той пък споменава дори амниоцинтезата (или както там се пише) като съвсем рутинно изследване.
Та американците не са ни много критерий за сравнение в този случай сякаш..

# 1 452
Хаха, не съм го ползвала това приложение, но тези, които правят пренатален тест, го правят преди 12 гс, аз го правих в 9 гс даже. Не е задължително обаче изобщо, но много го правят. Лекарят ми подходи като да ми обясни какво е и дали го искам, не беше изобщо като другите рутинни изследвания. И застраховката обикновено го покрива само за жени над 35, в някои щати щатът го покрива за всички, ама е сложна работа. Иначе каквито и да било тестове да били евтини в щатите - ех, само да беше така, всичко, свързано със здравеопазване, е скъпо особено ако е нещо, което и застраховката може да плати. И то не знаеш цената предварително, а след няколко месеца получаваш умопомрачителна сметка по пощата, а междувременно застраховката и лабораторията/здравното заведение преговарят за цената и тя хиляда пъти се променя. За тези, които плащат кеш от чужбина, си има ценоразпис, но за тези в страната - всичко е тъмна Индия.

И амниоцентезата изобщо не е рутинно изследване, прави се само при нужда, както и в България.

# 1 453
  • София
То и в България не е задължително да правиш пренатален. Личен избор е…

# 1 454
Знам, просто отговарям на който каза, че в Америка било задължително

Общи условия

Активация на акаунт