Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 834
  • 1 697
  •   1
Отговори
# 1 455
Привет,
Записвам се с информация - на 24.03 (понеделник) сутринта правих Niptify - 1320 лв в Cell Genetics. Получих мейл с резултатите и обаждане на 31.03 (понеделник) преди 12ч. Доволна съм, атмосферата в лабораторията беше приятна, една мила и любезна жена преди взимането на кръв ми разясни всичко и отговори на въпросите ми. Дадоха ми документ какво изследва теста, който да прикрепя към финалния резултат, който получавам. Имат и генетик (не всички лаборатории разполагат с такъв), който при нужда и наличие на находка може да обсъди резултата.
Тестовете се изпращат в Естония, няма проблем да са употребявани напитки и храна преди теста. Може да са пити витамини/добавки/лекарства, като основното е да не са кръворазреждащи.
Направих тества в 10+3 (по размер на бебето)/ 10+5 от посл. цикъл и реално феталната фракция при мен беше около 21%.
Аз лично бях звъннала 10 дни по-рано и бях запазила час, като при тях графикът в този момент вървеше само 5 дни напред.
 Направих теста по свое желание и за наше спокойствие - не сме имали родствена обремененост или конкретно основание за притеснение.

# 1 456
21% е феталната фракция понеже в тази лаборатория я концентрират по тяхна технология по 3.6
Уточнявам, защото други дами в 10 г.с. ще се шашнат защо тяхната е доста по ниска. Всъщност реално е 21 делено на 3.6 Simple Smile

# 1 457
Хаха, не съм го ползвала това приложение, но тези, които правят пренатален тест, го правят преди 12 гс, аз го правих в 9 гс даже. Не е задължително обаче изобщо, но много го правят. Лекарят ми подходи като да ми обясни какво е и дали го искам, не беше изобщо като другите рутинни изследвания. И застраховката обикновено го покрива само за жени над 35, в някои щати щатът го покрива за всички, ама е сложна работа. Иначе каквито и да било тестове да били евтини в щатите - ех, само да беше така, всичко, свързано със здравеопазване, е скъпо особено ако е нещо, което и застраховката може да плати. И то не знаеш цената предварително, а след няколко месеца получаваш умопомрачителна сметка по пощата, а междувременно застраховката и лабораторията/здравното заведение преговарят за цената и тя хиляда пъти се променя. За тези, които плащат кеш от чужбина, си има ценоразпис, но за тези в страната - всичко е тъмна Индия.

И амниоцентезата изобщо не е рутинно изследване, прави се само при нужда, както и в България.

Това е американската фирма
https://www.invitae.com/

До май 2022г. Света Марина работеше с нея.
Изследването струваше 99 долара.

# 1 458
Да, знам я тази лаборатория, тя е много голяма, много изследвания правят. Взимат много повече пари на американците обаче

# 1 459
Да, знам я тази лаборатория, тя е много голяма, много изследвания правят. Взимат много повече пари на американците обаче

Не знаех, че за Америка е по-скъпо изследването. Моя приятелка го прави 2022 и струваше 99 долара.

# 1 460
Здравейте, много сложно с тези тестове..

С предната ми бременност през 2023г, правих Пренатест, но тогава сайтът беше друг, имаше доста промоции вечер и пробите мисля се обработваха в Германия. Не бях много доволна като цяло, забавиха ми резултатите, забравиха ме, объркаха ми имената.. което ме замисляше дали въобще са били моите резултати.. .

Изчетох назад обаче и за себе си взех решение, че няма да е Vision, Genica, Cellsforlife.

Иии пак се колебая за Пренатест, виждам че вече в Америка се пращат пробите и пакетите се казват Панорама.

Има ли недоволни от Пренатест, които вече са Панорама?

Другото ми колебание е към теста в Св. Марина, които се пращат във Франция. Недоволни от тях има ли?

Лека бременност на всички!

# 1 461
Аз съм много доволна от тестовете в геника...супер коректни...на 5тия.ден ми се обадиха и ми разясниха резултатите по телефона...

# 1 462
Може ли да дадете мнение за VERACITY тестове? В момента са с голяма отстъпка, но и без намаление цената изглежда доста ниска:
https://www.synevo.bg/20-otstapka-na-prenatalen-test-veracity/?u … xOdu2UvixVCYBWbWQ

В FAQ на сайта им пише:
Като собственост на шведската Medicover Груп, единствената международна верига лаборатории у нас - Синево България, е и единствената, която работи без посредник с лабораторията на Medicover Genetics, където се изпращат и всички проби от България. По този начин предимство за Синево са най- достъпните цени на тестовете от серията VERACITY™ и конкурентни срокове за изработка (7-10 работни дни) в сравнение с други лаборатории.

...

Тестът се извършва в лабораторията Medicover Genetics в Кипър.

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 17:06 от Vertex

# 1 463
Аз се колебаех между синево и геника преди повече от година и половина  точно заради разликата в цената...но се отказах от синево,защото тогава искаха проба и от таткото и трябваше да не е пил нищо и да не е пушил поне 2-3 часа

# 1 464
Veragene правих в синево, бащата даде проба, да. Останах доволна от тях, резултатът излезе сравнително бързо.

# 1 465
  • София
Аз се чудех между Верасити и Вераджиин и накрая лекарката препоръча Вераджиин. Аз съм ги правила обаче в Бодимет.

# 1 466
Veragene правих в синево, бащата даде проба, да. Останах доволна от тях, резултатът излезе сравнително бързо.
А обясниха ли ви защо трябва проба и от таткото...така и не разбрах защо им е...мисля,че никъде другаде не искат

# 1 467
Дали не зависи какъв пакет изследване е пуснато? Не съм запозната с техните изследвания, но примерно в Cells Genetics имат няколко вида пренатален тест като единият изисква и проба на бащата - изследват двамата родители за носителство на генетични заболявания и каква е вероятността да се прояви при детето, доста подробно изследване е и мисля, че и в другите лаборатории си го имат. Кръвна проба от майката и натривка от бузата на бащата, затова е важно и да не е пушил/пил преди пробата, взимат му секрет от устата.

# 1 468
  • София
Не, Veragine няма пакети. Едно е изследването.

# 1 469
Ами, ако включва и моногенни болести, то най-вероятно заради това искат проба и от бащата. Причината е това, което писах. От сайта на Синево имат това:
"Наличие на известно фамилно генетично заболяване или носителство на генетична аномалия, което може да бъде доказано чрез биохимични или ДНК тестове. Рисковете при моногенните заболявания са високи 25-50%. (Veragene– възможност за доказване на риска от 50 моногенни заболявания, като се изследва кръв от майката и натривка от букална лигавица от бащата)."

Общи условия

Активация на акаунт