Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 197 669
  • 1 794
  •   3
Отговори
# 1 770
Момичета излезнаха ми резултатите от биохимичния скрининг и не са особено добри риск от тризомия 13 1:974.
А НИПТ ми казват ,че е рисковано да направя ,защото имах трансферирани 2 ембриона и в началото се виждаше втория . Затова можело да даде фалшив резултат .
Отделно имам риск от прееклампсия и трябва да приемам аспирин  150 всяка вечер ,а аз редувам аспирин 100 и клексан 0,4 . Приема на клексана и апсирин 150 можело да доведе до кървене . Трябва консултация с хематолог ,но в Стара Загора нямало който се занимава с бременни ,а трябва да почна аспирина веднага.
Предполагам ,че поне в Пловдив трябва да има такъв хематолог ,може ли да препоръчате и да споделите мнение за НИПТ в този случай . В 14 г с съм

# 1 771
  • София
Направете онлайн консултация с хемаолог в Haelee!

# 1 772
Пати,  мога да ти препоръчам Соколова в heallee . Аз се следя при нея, доволна съм, отговаря на часа. Иначе това изчисления риск ли е, или начален? Този риск е статистически, знаеш, от възраст и хормони се преизчислява. Не е присъда. След като не можеш да направиш НИПТ ако на феталната всичко е било идеално според мен не го мисли повече. Ако доктора е имал съмнения може да се правят инвазивни тестове, но да кажат другите момичета, това висок изчислен риск ли е ? Не беше ли към 1:100 високия? Или бъркам нещо жестоко?

# 1 773
Минимален риск 1 към 974 ,нормално било 1 към 1000 … Ама все пак го има . Иначе се свързах с хематолог др Веселина Иванова в healee решихме проблема ,поне за него да не мисля

Пати,  мога да ти препоръчам Соколова в heallee . Аз се следя при нея, доволна съм, отговаря на часа. Иначе това изчисления риск ли е, или начален? Този риск е статистически, знаеш, от възраст и хормони се преизчислява. Не е присъда. След като не можеш да направиш НИПТ ако на феталната всичко е било идеално според мен не го мисли повече. Ако доктора е имал съмнения може да се правят инвазивни тестове, но да кажат другите момичета, това висок изчислен риск ли е ? Не беше ли към 1:100 високия? Или бъркам нещо жестоко?

# 1 774
1 към 974 и 1 към 1000 за мен са едно и също, но истината е в НИПТ.

# 1 775
Аз поддържам контакт с консултантка от cell genetics още от ноември ,защото исках тогава да правя тест . Но заради моя случай,каза че ще консултира и пак ще говорим. След това ме посъветва  да изчакаме . Току що отново говорихме и според нея другата седмица е добре да направя теста ,като препоръча niptify . И ако евентуално покаже нещо ,следва амниоцентеза от която най-много ме е страх . Но и тя каза,че риска е много малък

1 към 974 и 1 към 1000 за мен са едно и също, но истината е в НИПТ.

# 1 776
И за мен са еднакви Пати. Направи го, но ако има риск само да те изплаши не знам до колко има смисъл. Тази от cell genetics генетичка ли е ? Или представител? Нисък е този риск, не знам защо ще се вкарваш във филми след като не е добре да се изследва при изчезващ втори ембрион. Не знам и аз какво да те посъветвам, но говори и с някой генетик , може от фирмата, може независим .

# 1 777
Консултант е . Как мога да се свържа с генетик . Дали няма опция за онлайн консултация .

И за мен са еднакви Пати. Направи го, но ако има риск само да те изплаши не знам до колко има смисъл. Тази от cell genetics генетичка ли е ? Или представител? Нисък е този риск, не знам защо ще се вкарваш във филми след като не е добре да се изследва при изчезващ втори ембрион. Не знам и аз какво да те посъветвам, но говори и с някой генетик , може от фирмата, може независим .

# 1 778
Ами те са длъжни да имат генетик към тяхната фирма. Ако искаш можеш да помолиш за консултация с него, обаче те дали не бяха чужденци в страната на изследването... Май така беше. За тук имаше един известен , който отговаряше и по мейл, но му забравих името. Ако може да помогне някое друго момиче...

# 1 779
Моят риск от БХС на всичко беше 1:20000, но въпреки всичко на втората фетална се видя по-къса носна кост и ме пратиха на пренатален именно в CellGenetics, въпреки че бях в 22г.с. Та ако има съмнение, както се казва better safe than sorry.

# 1 780
БХС както сме говорили е статистика, въобще не дава реална индикация за нищо. Може би по линия преклампсия да е сравнително полезен.

# 1 781
Прееклампсия, преждевременно раждане и интраутеринна ретардация. Това за мен са важните неща, те произлизат от хормони и измервания на прегледа.

# 1 782
patty, аз не разбрах, беше ли на преглед? Ако да, какво каза лекаря?

# 1 783
Правих биохимичен скрининг и ранна фетална преди седмица. Тогава доктора ме преглежда около час . Каза,че всичко изглежда нормално . Днес обаче излезнаха резултатите от биохимичния скрининг и той каза,че заради подкожни мазнини,може да е пропуснал нещо.Не ме съветва да правя НИПТ ,заради втория ембрион,който се виждаше в началото

patty, аз не разбрах, беше ли на преглед? Ако да, какво каза лекаря?

# 1 784
А какво те съветва, след като го притесняват резултатите?
Според мен риска не е висок, както и други казаха. Ти обаче вече си притеснена и е добре да направиш това, което ще ти даде спокойствие. Може да поискаш да се консултираш с генетик от фирмата, в която ще правиш пренаталния. Консултантът, с който си комуникираш, предполагам не е такъв. Някой по-назад говореше за генетик, който консултира по имейл. Предполагам става въпрос за проф. Кременски. Това е мейла му - kremensk@yahoo.com. Може да направиш и консултация в Национална генетична лаборатория, ако си в София.

Общи условия

Активация на акаунт