Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 197 646
  • 1 794
  •   2
Отговори
# 1 785
Точно така , мислех си за името Кременски , но не бях сигурна и не исках да подвеждам. Благодаря Мини!

# 1 786
Общо взето каза ,ако искам да направя амниоцентеза към 16 г с . Но на мен никак не ми се иска . Сега чета за друг тест Panorama на genomix . Доколкото разбирам той е и за двуплодни бременности . Дали няма да е по добър вариант,ако нещо е останало от другия ембрион

А какво те съветва, след като го притесняват резултатите?
Според мен риска не е висок, както и други казаха. Ти обаче вече си притеснена и е добре да направиш това, което ще ти даде спокойствие. Може да поискаш да се консултираш с генетик от фирмата, в която ще правиш пренаталния. Консултантът, с който си комуникираш, предполагам не е такъв. Някой по-назад говореше за генетик, който консултира по имейл. Предполагам става въпрос за проф. Кременски. Това е мейла му - kremensk@yahoo.com. Може да направиш и консултация в Национална генетична лаборатория, ако си в София.

# 1 787
Аз на твое място, първо бих се консултирала с друг специалист по фетална морфология и с генетик, за да знам какъв тест да направя.

# 1 788
При кой лекар беше на фетална морфология? Специализиран ли е в това направление? Нещо не ми звучи адекватен. Пък висок риск, пък амвиоцинтеза, нипт, подкожни мазнини... Бих отишла при добър специалист с добра апаратура.

# 1 789
Момичета излезнаха ми резултатите от биохимичния скрининг и не са особено добри риск от тризомия 13 1:974.
А НИПТ ми казват ,че е рисковано да направя ,защото имах трансферирани 2 ембриона и в началото се виждаше втория . Затова можело да даде фалшив резултат .
Отделно имам риск от прееклампсия и трябва да приемам аспирин  150 всяка вечер ,а аз редувам аспирин 100 и клексан 0,4 . Приема на клексана и апсирин 150 можело да доведе до кървене . Трябва консултация с хематолог ,но в Стара Загора нямало който се занимава с бременни ,а трябва да почна аспирина веднага.
Предполагам ,че поне в Пловдив трябва да има такъв хематолог ,може ли да препоръчате и да споделите мнение за НИПТ в този случай . В 14 г с съм

Първо бих ви посъветвала да посетите и друг специалист по ФМ. Амниоцентезата изобщо не е безрискова процедура. А това с подкожната мазнина ми е меко казано непрофесионално. До колкото съм запозната НИПТ може да се направи след определени седмици след които втория ембрион напълно е изчезнал. Аз лично бих искала да се консултирам с генетик.
Бих ви посъветвала и да си направите консултация с хематолог защото схемата да редувате НМХ и Аспирин е много грешна. Двете лекарства са напълно различни, като действие и причина да се приемат. И се допълват като се пият и двете ежедневно. Обикновено инжекция НМХ сутрин, аспирин вечер. За да няма риск от прокървяване се правят редовни изследвания за коагулация и Анти Ха фактор, за да се види дали дозата е правилна. НМХ има действие само 24 часа и няма никаква логика да пропускате ден. Имате някаква мутация на тромбофилия ли или заради инвитрото сте на НМХ?

# 1 790
Нямам тромбофилия . Вчера се консултирах с хематолог и вече съм само на акард 150 всяка вечер . Доктора ,който прави феталната е много добър ,нямам съмнения в него ,но знам ли…
Момичета излезнаха ми резултатите от биохимичния скрининг и не са особено добри риск от тризомия 13 1:974.
А НИПТ ми казват ,че е рисковано да направя ,защото имах трансферирани 2 ембриона и в началото се виждаше втория . Затова можело да даде фалшив резултат .
Отделно имам риск от прееклампсия и трябва да приемам аспирин  150 всяка вечер ,а аз редувам аспирин 100 и клексан 0,4 . Приема на клексана и апсирин 150 можело да доведе до кървене . Трябва консултация с хематолог ,но в Стара Загора нямало който се занимава с бременни ,а трябва да почна аспирина веднага.
Предполагам ,че поне в Пловдив трябва да има такъв хематолог ,може ли да препоръчате и да споделите мнение за НИПТ в този случай . В 14 г с съм

Първо бих ви посъветвала да посетите и друг специалист по ФМ. Амниоцентезата изобщо не е безрискова процедура. А това с подкожната мазнина ми е меко казано непрофесионално. До колкото съм запозната НИПТ може да се направи след определени седмици след които втория ембрион напълно е изчезнал. Аз лично бих искала да се консултирам с генетик.
Бих ви посъветвала и да си направите консултация с хематолог защото схемата да редувате НМХ и Аспирин е много грешна. Двете лекарства са напълно различни, като действие и причина да се приемат. И се допълват като се пият и двете ежедневно. Обикновено инжекция НМХ сутрин, аспирин вечер. За да няма риск от прокървяване се правят редовни изследвания за коагулация и Анти Ха фактор, за да се види дали дозата е правилна. НМХ има действие само 24 часа и няма никаква логика да пропускате ден. Имате някаква мутация на тромбофилия ли или заради инвитрото сте на НМХ?

# 1 791
В Стара Загора има много добри специалисти за бременни.
Д-р Иванов е сертифициран за фетална морфология.
За Тодоров старши не съм сигурна, но знам, че пак е много добър.
Василев и Тотев са чудесни млади лекари, които проследяват рискови бременности.
Аз съм с тромбофилия и една загуба.
И двете ми бременности бяха на аспирин и фраксипарин.
Първата я следи Иванов, а втората Василев.
И при двете правих пренатален тест. Първият път в Майчин дон, вторият на NiftyPro в лаборатория Лина на бул. Руски.
Амниоцинтезата има риск, но е нисък. Освен това е единствената процедура  която може да ви даде точен и конкретен отговор.
Сега с втората бременност нухалната беше доста висока, 2.8мм.
Въпреки, че пренаталния ми беше отрицателен, аз се бях побъркала и питах Иванов за амниоцинтеза. Беше категоричен, че няма нужда.

# 1 792
Правих я при Иванов и затова казвам ,че нямам съмнения за него . Следя се при Василев. Много съм притеснена и честно казано нямам идея какво да правя

В Стара Загора има много добри специалисти за бременни.
Д-р Иванов е сертифициран за фетална морфология.
За Тодоров старши не съм сигурна, но знам, че пак е много добър.
Василев и Тотев са чудесни млади лекари, които проследяват рискови бременности.
Аз съм с тромбофилия и една загуба.
И двете ми бременности бяха на аспирин и фраксипарин.
Първата я следи Иванов, а втората Василев.
И при двете правих пренатален тест. Първият път в Майчин дон, вторият на NiftyPro в лаборатория Лина на бул. Руски.
Амниоцинтезата има риск, но е нисък. Освен това е единствената процедура  която може да ви даде точен и конкретен отговор.
Сега с втората бременност нухалната беше доста висока, 2.8мм.
Въпреки, че пренаталния ми беше отрицателен, аз се бях побъркала и питах Иванов за амниоцинтеза. Беше категоричен, че няма нужда.

# 1 793
Иванов какво каза за амниоцинтезата?
Риск 1:2000 не се ли водеше нисък на БХСто?

# 1 794
Каза ,ако много ме притеснява резултата ,варианта е амниоцентеза ,защото според него НИПТ може да е с подвеждащ резултат ,заради другия ембрион и да се притесня още повече .1 на 974 ми е резултата за тризомия 13 ,каза че е ако беше 1 на 1000 нямаше въобще да го коментираме .Но сега е длъжен да ме информира .Резултатите от Лина за колко време излизат ?
Аз се опитвам да намеря контакт за Panorama за Стара Загора ,защото в случая мисля ,че е най-добрия вариант
Иванов какво каза за амниоцинтезата?
Риск 1:2000 не се ли водеше нисък на БХСто?

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 13:32 от pattyK

Общи условия

Активация на акаунт