Петокласници 2020/2021

• 43 088
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Нещо започвам да се притеснявам, в класа 7-8 деца са болни и не са на училище, част от тях с температура, някои кашлят. Никой не е тестван разбира се. Чудя се да спра ли дъщеря ми от този бациларник...

Дали знаете искат ли бележки от личен лекар за отсъствията или по лични ще трябва да мине? Благодаря!

# 406
  • София
Доколкото разбрах, ще трябва бележка от лекар за отсъствията. По семейни причини също може, но там имаше ограничение в броя дни за цялата година.

# 407
Нещо започвам да се притеснявам, в класа 7-8 деца са болни и не са на училище, част от тях с температура, някои кашлят. Никой не е тестван разбира се. Чудя се да спра ли дъщеря ми от този бациларник...

Дали знаете искат ли бележки от личен лекар за отсъствията или по лични ще трябва да мине? Благодаря!

Някои училища са приели, че ще извиняват отсъствия с обаждане от родител.

# 408
Аз спрях сина ми за 2 дни от училище - заради хрема, нищо друго, взех бележка от ЛЛ, младежът е с хроничен синузит и ако трябва на всеки сопол да отсъства по 2 дни не ми е ясно как ще изкара годината.

# 409
Липсват доста деца от клас, като има и сополиви, които си ходят. Днес 9 са липсвали. Направо се изприщвам, защото ако при някой минава за 2 дни, моето ще си е минимум 2 седмици, ако се разболее. В групата на малката в градината също липсват много деца....

# 410
До тази година не е имало пропуск в първите 10 дни след старта на учебната година да не се появи хрема. Миналата година помня, че около 22-ри септември беше и вдигна температура за един ден, а като я смъкна - замъкнах детето до Черни връх. Продължава да бъде тъпо да не се даде свобода да си оставиш детето за наблюдение без да се налага да скачаш веднага при лекарите на лов за безценни хартийки.
Онзи ден едно детенце е казало, че го наболява гърлото и останалите веднага са сложили маските, но и също толкова бързо са ги махнали.
Сега гледам, че вече не е разрешено да се носят прозрачните предпазни маски, които са страшно добри и поне тези, с които бяха учителите на родителската среща имаха добра височина, за да покриват критичните уста и нос. Една от препоръките при носене на класическите маски е да се говори минимално, докато си с такава. 
Минаха им входните нива, животът тече лежерно и безстресово. Сега започват допълнителните училищни и извън училищни курсове и за тях би било добре да им измислят някакъв вариант на смесена форма и докато от училището ми изглежда възможно да го направят, то от школата по английски не знам защо неподозирано тегаво върви комуникацията.

# 411
  • София/Севлиево
А моят син февруари беше много болен (не бих се учудила ако е било и корона,т.к.имаше 5 дни температура ,която от нищо не се повлия, единствено ибупрофен не пи т.к.е алергичен към него) и му остана една остатъчна кашлица дето на какви ли не лекари го водих и казват,че нищо му няма и вероятно е на нервна почва.И сега в училище само да се закашля и всички го гледат лошо,но пък аз съм с него и седим и двамата постоянно с маски.Иначе вече в съседен пети клас има детенце с корона и целият клас е под карантина.Учителите са с отрицателни резултати.Мисля обаче като почна инвитро стимулацията в края на октомври да го спра поне докато мине пункцията,че много ми пада имунитета от лекарствата и няма да има кой да го води...

# 412
По БЕЛ какви помагала закупихте?На нас си казаха едно на Донка Кънева "Правила, тестове,задачи", но ми се струва, че е недостатъчно.
Иначе минаха входните нива, отлични оценки, няма особена драма с новото училище, освен че имат по-малко време за игра.Има болни деца в класа, но никой не е съобщил за коронавирус.

# 413
  • София/Севлиево

Тези двете ММ по погрешка ги поръча,та ще си ги работим.
Следващите си ги избра сам още през ваканцията.
1)По български

2)Четене с разбиране,на което аз много държа

3)И накрая малко математика

Предостатъчно според мен,като включим и задължителните учебни помагала.
Сборникът им по математика е огромен и ще ни е основно за през почивните дни...

# 414
  • София
Предложиха ли допълнителни занимания във вашето училище - спорт, танци, език?

# 415
Споменаха на родителската среща, че може би ще има, но засега нищо.

# 416
  • София/Севлиево
При нас не и младежа е много разочарован,защото ходеше на таекуондо,а сега няма...

# 417
  • София
Елена от миналата година не ходи на нищо освен на плуване в училище ,сега и плуването спряхме. Но тя си ходи отделно 3-4 пъти седмично на лека атлетика и не остава време. Тя е в Шилер все още, от тази година има два дни следобед по близо 3 часа немски, от тази седмица ще почне и на английски малко непланирано да ходи Simple Smile Записах каките на школа в АВО бел и се оказа ,че третото дете е напълно безплатно и реших, че няма как да не се възползам.
Дотук съм доволна от обучението в 145-то. Каките бяха там само до 4 ти клас след което в СМГ. В СМГ примерно разказвателните бяха най-омразните им предмети, докато сега малката е влюбена в учителя по история. Явно успява да ги заплени докато разказва, децата слушат с интерес, след всеки ден, когато са имали история тя бърза да ми разкаже какво са учили. Убедена съм, че по този начин ще останат повече трайни знания, отколкото зубренето на конкретни факти при близначките, които след месец се забравяха напълно. Учителката по география също им е обещала при хубаво време да излязат на двора. Ще има листчета с въпроси и при правилен отговор ще им дава насока за откриване на наградата в двора. Първите деца ще получат и шестица. Чакат с нетърпение и този урок, отново нещо което няма как да кажа за близначките в друго училище.
По математика засега решават само задачите в учебника, макар да купихме и сборници. Тъй като аз така или иначе имам достатъчно сборници от големите вече съм се заела да и давам редовно поне група Б от единият или от двата сборника да изрешава на материала, който са взели. Няма как да запомни трайно новите неща, ако решава само 3-4 задачи, тъй като не е някакъв математически гений и си и трябват упражнения.
Тази година и върви на мъже учители. Класен и е учителя по рисуване, засега съм доволна от менажирането му. В школата по английски ще е също мъж и още 1-2 мъже учители имат в училище. Досега май не беше имала мъж учител.

# 418
При нас няма никакъв спорт, но пък засега ходят пеш всеки ден до училището и се връщат и това е около 60 минути на ден ходене бърз ход. Като захладнее ще се използва градски транпосрт. И аз обмислям спорт, но сигурно няма да е първия срок,защото все още не мога да преценя натоварването им. Немския го спрях до към 8 клас, тогава ще мисля Гьоте или някоя друга школа да го учат като втори западен език, че Математиката е доста в училищетои и ми се иска да се наблегне на Английския до 8 клас. Иначе История и География са при една и съща учителка и децата я харесват, учителката по Математика е с голям опит и също доста харесвана от класа, по Физическо била приятна. Английския ще се учи допълнително извън училището , въпреки че имат по 4 часа седмично, не е малко ако учебника и помагалата се учат като хората.
Има и една школа по Информатика при нас, но просто сърце не ми даде да ги запиша и да висят един ден в училище от 7 и 30 до 18:40  и да носят лаптопи по цял ден. Догодина ще видя какво им е развитието тази година по Информатика  и ще преценя дали да ги записвам.

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 10:37 от malinkap

# 419
  • Sofia
Да се наредя и аз след Айла и Малинка, че децата ни бяха заедно Relaxed
Моят син е много несериозен на извънкласните работи. Почва и после бързо му омръзва и само се пазарим. Тази година на нищо не е тръгнал, пазарлъците са за плуването. Ако го приемат, ще ходи в Телерик след училище един път седмично. Повече от това няма да постигна. Засега продължава ентусиазмът с ходенето на училище. По-самостоятелен е, връща се сам, чувства се явно по-свободен и това го прави щастлив. Само дето първата му мисъл след като се върне е, дали може да играе на компютъра.... Аз още работя от вкъщи и го контролирам, но по-нататък не знам как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт