Баница – как я правите?

• 273 268
  • 447
  •   1
Отговори
# 165
Да споделя...
Преди няколко дена купихме инцидентно, поради липса на време за готвене, готова баница със сирене на Белла и останахме приятно изненадани.

Директно от фризера я сложих да се пече и стана много вкусна. И хич не са пестили откъм сирене Peace  Hug

Ако купим друг път такава, бих я намазала с малко масълце отгоре и тогава бих я пъхнала във фурната Peace

# 166
Estellia,
аз също купих два пъти от големите баници,едната със сирене , а другата със сирене и спанак.
Да ти дам един съвет :
Като се позапече баницата,извади я и с нож раздели малко корите.
Така по бързо ще се запече и няма да е толкова клисава.

# 167
Estellia,
аз също купих два пъти от големите баници,едната със сирене , а другата със сирене и спанак.
Да ти дам един съвет :
Като се позапече баницата,извади я и с нож раздели малко корите.
Така по бързо ще се запече и няма да е толкова клисава.

Благодаря! Определено ще послушам съвета ти Peace  bouquet

Със спанак и сирене съм опитвала, но от малките и също бяха страхотни Peace

# 168
Днес направих баницата на Morena ,наистина е божествена! Crazy  После съм се заканила на баницата на Leo

# 169
Да споделя...
Преди няколко дена купихме инцидентно, поради липса на време за готвене, готова баница със сирене на Белла и останахме приятно изненадани.

Директно от фризера я сложих да се пече и стана много вкусна. И хич не са пестили откъм сирене Peace  Hug

Ако купим друг път такава, бих я намазала с малко масълце отгоре и тогава бих я пъхнала във фурната Peace

Аз също пробвах на Белла със сирене, обаче никак не съм доволна. Вътре беше глетава и сиренето беше течно, като извара с вода.

# 170
Аз днес импровизирах малко, защото имах хляб в повече. Получи се мързелива баница.

В намазнена тава натроших 3 филии грахам и 3 филии пълнозърнест хляб, нарязах 2 кренвирша, които залях със смес от 3 яйца, 1 кисело мляко, 300 гр. сирене, малко сода. Пекох 20-тина минути в предварително загрята фурна. Не беше зле, само дето ми беше повече мазнината. Мисля, че с 1 кренвирш или изобщо без него щеше да е по-добре. (Поне по моя вкус.)

За първи път правя баница с такъв хляб, затова ми беше малко странна, но на мъжа ми му хареса. Гледам, че бързо изчезна... (баницата) Laughing

# 171
Desi Minkova извинявай но ме нямаше за известно време.Чак сега виждам ,че ме питаш.В момента не съм си в къщи и за да не те лъжа (аз съм писала преди че карам по памет) най добре утре да пусна рецептата за баницата да не стане грешка и да ме бие после някой Sick Hug

# 172
Аз правя така-4 яйца,500ггр.сирене и кофичка кис.мляко+1ч.л.сода ги разбърквам заедно.Мажа кората с олио или масло,слагам от плънката само в единият край и навивам на руло.Подреждам  в кръгла тава.Остатъка от плънката изсипвам отгоре,слагам парченца масло  и пека на 180градуса докато се зачерви.Вадя,заливам с една чаша газирана вода и завивам с хавлиена кърпа.Мозък  Peace

# 173
  • Разград
Моята баница:
Вземате кори Белла и както са навити ги разделяте на три.В суха тава редите една част,следва сирене,после втората част от корите,пак сирене и накрая третата част.Нарязва се на парчета и там,където е минал ножа се залива с вряло олио.Прави се заливка от 3-4 яйца,400 мл обикновена вода и сол на вкус.Залива се баницата,като с вилица се отварят леко парченцата,за да отиде от заливката навсякъде,оставя се за още 5-10 минути и се пече на 220 градуса.Веднага след изпичане се обръща,може в по-голяма тава,може върху една или две от дълбоките чинии.Оставя се поне за половин час да изстине.

# 174
Отговарям на Desi Minkova а и на всички който се интересуват.
Рецептата за баницата която правя аз е следната:
Баница - рецептата не е моя а е една от многото записани в тефтера ми незнайно от къде.
2 пакета кори за баница - от по финните.
Плънка:
4 яйца
1ч.ч кисело мляко
3с.л брашно
1 бакпулвер - в кисело мляко се слага
сирене  - около 300 гр. Обърквам всичко на хомогенна смес.
Корите по 2 се мажат с масло (олио или маргарин).Ръсят се с плънка и се навиват на руло - аз редя като вита баница, но може и по друг начин да се подреди - зависи от тавичката ви.
Мисля че от брашното и от бакпулвера след като се изпече тази баница плънката стои плътна не клисава.
Пече се в загрята фурна до готовност - не мога да кажа на колко градуса и колко минути - аз пека на 300 градуса до почервеняване на баничката.
След като е готова се напръсква с вода и се завива с кърпа.
Да ви е сладко.

П.П - правих само тази баницата преди да открия баниците на Морена и Лео  Peace.Тази която съм дала по хрупкава стой - за любителите на по хрупкавите банички bowuu  bouquet

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 13:14 от Бъни

# 175
Бъни ,а 2пакета кори не ли множко?

# 176
Бъни ,а 2пакета кори не ли множко?

Ами не - аз правя цяла една голяма тава баница - от тези едновремешните за гювечи  newsm78ама колко и е диаметъра не знам.Ще измеря и ще кажа.
От финните кори тавман стига плънката.Правих един път с някакви Фамилия - пишеше семейна опаковка.Те са по принцип по твърдички кори и там се наложи да увелича плънката.
Мажат се добре корите с мазнината, ръси се равномерно от плънката (моя мъж не обича да е наблъскано с плънка) и ми си стига това количество. Но ако обичате по сиренено знам ли може и да се увеличи количеството плънка.
То най добре е да направя и снимка да дам но в момента така издишам от други задачи #Crazy

# 177
  • София
За по-малка тавичка:
1 пакет кори
1 ч.ч кисело мляко
4 яйца, като жълтъка на едното го отделям накрая за намазване
1 ч.л.сода за хляб
200-300 грама сирене
Всяка кора сгъната на 2,мажа с маргарин, слагам от плънката, навивам на руло и подреждам в тавата.Другия вариант е-2 кори,плънка,2 кори,плънка и т.н.Накрая намазвам с жълтъка и в предварително загрята фурна пека до зачервяване. Като я извадя я напръсквам с газирана вода(ако нямам-с обикновенна) и покривам с плътна кърпа за около половин час   chef

# 178
1 пак. кори „Белла”
4 яйца
Сирене
1бур. Кисело мляко
Мас
Мажа тавата с мас.Сиренето омесено с 3-те яйца и редим през две кори до като свърши сместа.Нарязвам вече наредената баница на квадрати и заливам с разбитото мляко и останалото яйце (понякога слагам малко вода или жълта лимонада) .От горе на места слагам по малко мас и в топла фурна на 200 градуса.Става тъничка и хрупкава

# 179
А ето и моята баница
ползвам ръчно точени кори,те са по три големи листа в пакет,нарязвам ги на ивици(по-широки) с една дума правя вита баница,а плънката еследната
яйца,сирене,кисело мляко и прясно мляко(задължително),и майонеза-една кутийка.
Отгоре също намазвам с майонеза.Звучи странно ,но е много хубава и вкусна.направя ли пускам снимков материал.само да ми донесат кори,защото ги поръчвам от Турция

Общи условия

Активация на акаунт