Баница – как я правите?

• 273 266
  • 447
  •   1
Отговори
# 180
Пиша рецептата за втори път -първия път всичко се изтри и не можах да я публикувам.Затова сега напряко.

2 пак.домашно точени кори-по 2 бр.в пак.
         4-5 яйца
         1 ч.ч кис.мляко
         1 ч.ч пр. мляко
         0,5 ч.ч олио
         сирине,кашкавал,магданоз-кой колкото обича
          вода и олио за навлажняване на корите

Разстилам корите върху масата и всяка навивам на руло,режа на охлювчета по 2 пръста широки.Слагам ги в тава и леко ги навлажнявам с вода и олио-около 1 ч.ч общо

Намазнявам тавата ,в която ще пека и поставям половината от охлювчетата.Поръсвам със сирене,кашкавал и магданоз

Поставям и другата половина охлювчата,поръсвам само сирене

Заливам с прясното, киселото мляко ,яйцата и олиото.

Пека баницата в предварително загрята фурна на 220 градуса.Готовата баница обръщам върху купички или в по-голяма тава,завивам с кърпа и оставям да се задуши.

Ето я опечена

Надявам се да я одобрите.Разбира се не е по-добра от всички ваши вкусотии,но пък е един вариант да си разнообразим трапезата.Това е от мен. Hug

Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 07:27 от NIL

# 181
Nil браво хареса ми. Ще се пробва.Много обичам да експериментирам.

# 182
Пък аз си мислех досега, че мога да правя баница.... като гледам тука какви майсторки има и какви вариации на тема "баница". Grinning
NIL , много интересно. 2-та пакета кори за една такава тава ли отиват?
Задължително ще пробвам рецептите и на Лео и Морена.

# 183
NIL, интересна рецепта предлагаш.   bouquet  Би ли уточнила какви кори използваш, че нещо не схванах ей това: 
Цитат
2 пак.домашно точени кори-по 2 бр.в пак.
Embarassed

# 184
Домашно точените кори са кръгли и доста големи-тези които аз купувам са по три в пакет и са за доста голяма тава/аз също ги режа/-освен това са доста по плътни/а и грамажа е почти като на пакет от нормалните/...но пък става невероятна баница/като на баба/..та спокойно-с един пакет става.

# 185
Labrex,Cherry,моля да ме извините,но нямах време да ви отговоря.
Както и Люба написала домашно точените кори са кръгли, големи и са по-дебелички.Аз ползвам такива по 2 бр.в пакет,но има и по 3бр. има и нарязани на триъгълник-за пурички.В 1 пак са 300 гр. и за тази тава съм ползвала 2 пак т.е 4 бр. кори,но и с 1 ще стане ако тавата е по- малка.
Поласкана съм от факта,че съм привлякла вниманието на такъв добър кулинар като Labrex. Embarassed

# 186
NIL, благодаря Hug То си пише "2 пак. домашно точени кори", ама кой да чете  Embarassed

Домашно точените кори са кръгли и доста големи-тези които аз купувам са по три в пакет и са за доста голяма тава/аз също ги режа/-освен това са доста по плътни/а и грамажа е почти като на пакет от нормалните/...но пък става невероятна баница/като на баба/..та спокойно-с един пакет става.
Да, с такива кори баницата става наистина като "на баба"! Като правя вита баница, винаги използвам точно такива (по-дебели са и не се късат от плънката).

# 187
NIL, и аз благодаря!   bouquet Помислих си за едни, пак така се водят домашно точени кори, но са навити като корите Бела и Фамилия и затова се почудих. Сега ми се изясни, ще я пробваме баничката ти, наистина изглежда много вкусна.  Пък и как обичам  магданоз......... Сигурно ще я зеленясам от него.  Grinning Слагам и все малко ми се вижда. bouquet  bouquet  bouquet

# 188
  • Майничка
NIL, баницата става супер! Благодаря за разнообразието.   bouquet
Следващият път ще сложа ким, вместо магданоз, мисля, че също ще е сполучливо.

# 189
Когато имам време засуквам някоя друга баница. Ето една от импровизациите ми:

Пакет кори за баница (свободен избор)
2 яйца, кофичка кисело мляко с по-висока масленост, маргарин Белла /Калиакра за готвене (краве масло) , шунка, кисели краставички или друго, което ще ви се стори вкусно в баницата.
Приготвянето е стандартно. Забравих-може да сложите или сода бикарбонат, или газирана вода, за да бухне (ако не използвате кори Белла)
Понякога навивам баницата, понякога не.
Пълна импровизация  Laughing

# 190
Баницата на NIL изглежда много хубава.Ще се опитам да я направя за ве4еря.Дано стане такава. cook

# 191
  • област Софийска
Просто не мога да се въздържа да не похваля Морена за рецептата на нейната баница. По-вкусна баница определено не съм яла и обрах овациите вкъщи днес, като я направих за закуска. Дори злоядата ми дъщеря омете четири парчета. Вече все така ще я правя.
Моренка, благодаря  bouquet

# 192
  • Sofia
...Дори злоядата ми дъщеря омете четири парчета. ...
Много се радвам!  Hug

# 193
NIL, много ти е оригинална рецептата. Яд ме е, че вчера не влязох в темата да я видя. Правих баница и щях да я пробвам, но нищо, следващият път.

# 194
ВИТА БАНИЦА с /1 опаковка домашно точени кори/

Продукти:1 опаковка домашно точени кори/3 броя в опаковка/
4 броя яйца;
250 гр сирене;
250 гр. кисело мляко;
100 гр. мазнина;/част се оставя за намазване на тавата/;
1/2 ч.л.сода;
2-3 с.л брашно
сол

Приготвя се плънката от изброените продукти.Всяка кора се поръсва с мазнина.Слага се плънката и се завива на руло.Поставя се в намаслена тава,като се завива на охлюв.Така се процедира с всички кори.След свършването им,ако остане част от плънката се слага върху навитите рула.Баницата се поръсва с малко мазнина и се пече в предварително загрята фурна при темп.200градуса.

Общи условия

Активация на акаунт