Баница – как я правите?

• 273 185
  • 447
  •   1
Отговори
# 315
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Интрересна е технологията,ще я пробвам и нея.

# 316
  • в полите на Балкана
Момичета днес свеки ми донесе домашно точени кори и опечени на печката. Стоят твърди, но ухаят много приятно  Wink Някои от вас правил ли е баница с такива кори? Имам спомен от детството ми, че баба ми правеше такава баница, но спомена ми свършва с опичането на корите върху кухненската печка. Embarassed Дайте рецепта моля Praynig

# 317
Баницата е невероятна!!!
Изчезна! Grinning
Да попитам, във варианта със сода на тези продукти, колко сода се слага?

# 318
  • на кой му пука, майна
Баницата на Морена от първа страница е страхотна, вече ни е любима   bouquet

# 319
Как се сгъват купешките банички?

# 320
Момичета днес свеки ми донесе домашно точени кори и опечени на печката. Стоят твърди, но ухаят много приятно  Wink Някои от вас правил ли е баница с такива кори? Имам спомен от детството ми, че баба ми правеше такава баница, но спомена ми свършва с опичането на корите върху кухненската печка. Embarassed Дайте рецепта моля Praynig

КЪПАНА БАНИЧКА НА ТИГАН

1 пакет готови домашно точени кори или изрезки
краве масло или маргарин
топла вода
сол
сирене

--------------------------------------------------------------------------------

Голям тефлонов тиган се намазва обилно с краве масло или маргарин.Дъното се покрива с изрезки от дом. точени кори,предварително потопени съвсем за кратко в подсолена топла вода.Наръсват се със сирене.Отгоре се слага втори слой от корите,потопени във водата ,слагат се на няколко места бучки краве масло,сирене и т.н.Общо трябва да се получат четири слоя от кори.Тигана се слага на котлона,като в началото се пече на по силен огън.След като се зачерви баничката отдолу с помощта на шпатула се обръща да се запече и от другата страна.

Един пакет кори стига за направата  на няколко броя банички.

Ако баницата се приготвя на фурна се прави по същия начин ,само че се използват повече кори.След като се изпече се напръска с малко вода и се покрива с кърпа да се задуши. Simple Smile Peace

# 321
Направих своя дебют в баниците с тази на Морена и мигновено бях провъзгласена за Царица на баниците. Баниците на свекърва ми и майка ми редовно "плуват" в два три слоя засъхнали на дъното препекани кори, които гледам да изхвърля незабелязано. Баницата на Морена е хем сочна, хем може да се яде и на другия ден. Пробвайте я непременно.

# 322
Много сполучлива рецепта за баница, не помня от къде я знам.

4 яйца
400 гр.сирене
1 кис мляко
кори на Бела
масло, олио
пр.мляко
3 - те яйца се разбъркват с кис.мляко, сирене. В намазнена тава се нареждат половината от корите сгънати на хармоника, слага се малко олио, изсипва се сместа, нареждат се другата половина от корите и се заливат със : 1 яйце и ч.чаша пр.мляко. Отгоре се слага кр.масло. и се пече.

# 323
За първи път в живота си правих баница - по рецептата на Leo.
Страхотно се получи.
Благодаря! Simple Smile

# 324
  • сусурлево
вчера пробвах някакви кори по стара сръбска рецепта - хубави са , но са малко в пакета . Направих я ложена , а не вита и е хубава!

# 325
и аз почти така  я правя баницата като на пино но ми излиза леко суха каяк у дърпаш да не ти се късат корите на мен ми се разтягат но ми се късат

# 326
Ако е хубаво брашното, не се късат. Все пак, внимателно дърпам. И да се скъса някъде, залепвам го, не е толкова важно.

# 327
нареждат се другата половина от корите и се заливат със : 1 яйце и ч.чаша пр.мляко. Отгоре се слага кр.масло. и се пече.

Ето другият път и аз ще сложа такава заливка, защото мисля че ще стане супер. Иначе все ми седят едни такива препечени най-горните кори. Peace

# 328
Лурдес надявам си да ти допадне, опитай.  HugОт самата заливка баницата стана много мекичка и сочна.  bouquet

Баницата на Морена и аз я направих и много я харесахме в къщи. Само че аз направих някой промени, добавих повечко кис.мляко и сложих майонеза.  chef

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 18:06 от ♥ Doro ♥

# 329
Здравейте момичета , днес направих дърпаната баница на Пина . Бързам да уточня , че за първи път се хващам с такова нещо , та ако някой намери кусури , да бъде снизходителен към мене   bouquet От как я видях голям мерак ми бе да я направя , въперки , че идея си нямах що за вкус има.

Ето резултата

За вкуса искам да споделя.Вероятно защото никога не бях вкусвала подобно нещо , вероятно защото на Пина брашното явно е влязло в кръвта и и изпод ръцете и излизат невероятни неща , но тази баница надмина и най смелите ми очаквания....никога , ама наистина никога преди това не бях опитвала по-вкусна от нея! newsm20 Синковец ми , който не кусва баници никога , седна и омете половината тава сам! Останалата половина нападна баща му , а мен ми дадоха само едно парченце да опитам  newsm51

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 09:24 от kapri_z

Общи условия

Активация на акаунт